Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak napisać downloader?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie miałem styczności z C# i z góry mówię, że nie potrafię programować. Chodzi mi o kod który będę mógł wkleić i zapisać.

Chciałbym zrobić aplikację która będzie pobierała plik z danego źródła oraz pasek postępu do niej ile jeszcze MB/procent pozostało.

@Edit Chciałbym aby ktoś też to potrafił uruchomić na innym komputerze czyli z tego co wiem trzeba to jakoś skompilować do pliku .exe tylko nie bardzo wiem jak ;p

Opublikowano

Witam, nie miałem styczności z C# i z góry mówię, że nie potrafię programować. Chodzi mi o kod który będę mógł wkleić i zapisać.

Chciałbym zrobić aplikację która będzie...

Czyli że... Chcesz gotowca, bo samemu nie umiesz programować, bo pewnie nawet ci się nie chce zacząć uczyć (bo po co ci to, lepiej napisać żeby ktoś zrobił czarną robotę za mnie) I na dodatek chcesz by ten ktoś zrobił to za darmo! Gratulacje! 

Chodzi mi o kod który będę mógł wkleić i zapisać.

Tu jeszcze takie małe wtrącenie programów nie wkleja i nie zapisuje się tylko je kompiluje za pomocą jakiegoś kompilatora :)

@top 

Za darmo nikt ci nic nie zrobi tym bardziej takiego programu! Ja ci poradzę tak:

a) Jeśli uparłeś się że musi to być program którego nikt inny nie będzie miał, i będzie inny od innych które można pobrać lub kupić to polecam zacząć uczyć się jakiegoś języka np. c++

b.) poszukać na internecie już istniejącego programu (downloadera) bo na pewno takie są! 

Cześć...

Opublikowano

Należy użyć metody DownloadFileAsync, oraz prosty przykładzik z csharp-examples.net, gdyby Ci się chciało znalazłbyś go:

private void btnDownload_Click(object sender, EventArgs e)
{
  WebClient webClient = new WebClient();
  webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
  webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);
  webClient.DownloadFileAsync(new Uri("http://mysite.com/myfile.txt"), @"c:\myfile.txt");
}

private void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
{
  progressBar.Value = e.ProgressPercentage;
}

private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
{
  MessageBox.Show("Download completed!");
}

Oczywiście, kopiuj-wklej nic Ci nie da, gotowca nie dostaniesz  8S

apple.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...