Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak metod w net.minecraft.src

ClassAxion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Chcę zedytować moda Sync aby nie wywoływał Eventu PlayerDeatch, lecz nie mogę wrzucić jego klasy (sync.common.core.EventHandler) do eclipse, tzn. po wrzuceniu w eclipsa (tego od forga) brakuje mu metod z net.minecraft.src np.

Minecraft.func_71410_x();
entityPlayer.func_70005_c_()

itp. Tak więc jak mogę dobrać źródło Minecrafta do moda aby go poprawnie skompilować?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Mod teoretycznie był build'owany na wersji 1.7.10-10.13.0.1186 a ja mam środowisko na 1.7.10-10.13.2.1230, nawet jeśli to nie wiem jak stworzyć środowisko forge'a na daną wersję...

Opublikowano

Mod teoretycznie był build'owany na wersji 1.7.10-10.13.0.1186 a ja mam środowisko na 1.7.10-10.13.2.1230, nawet jeśli to nie wiem jak stworzyć środowisko forge'a na daną wersję...

Ale kod jest dekompilowany czy soruce-code od autora?

Bo forge jest dośc ciekawą zabawką :P

I metody które widzisz podczas pisania nie muszą się zgadzać z tymi które są dostępne po starcie servera... :D

Np taki Cauldron, oparty na forge.

w API pod które piszesz ma pewnie metody.

w Oryginalnym pliku którego używasz jako server nie ma żadnych metod jak w API. (deal with that)

Po starcie servera te metody znowu zmieniają nazwę. Ale to i tak nie te co w API.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Czyli nie posiadasz w eclipse środowiska Forge?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...