Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedno konto Steam na dwoch komputerach

Unlike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przykładowo kupię jakas gre Single Player na Steama, to czy instalujac steama na innym komputerze "kampania" z tej gry zostanie zapisana?

Czy będę musiał od nowa wszystko przechodzić?

I czy można wgl. mieć zainstalowanego steama (to samo konto) na 2 pc?

Nie grozi to banem?

Opublikowano

Ok, a jak mam jakas platne gre i ja odinstaluje z PC, to czy ona zostanie w mojej bibliotece steam? czy bede musial od nowa kupowac?

Opublikowano

Ok, a jak mam jakas platne gre i ja odinstaluje z PC, to czy ona zostanie w mojej bibliotece steam? czy bede musial od nowa kupowac?

Jak kupiłeś to dlaczego mają ci ją usuwać ?

Opublikowano

Jesli chcesz zeby zapis byl dostepny niezalezbie na jakim komputerze gre uruchamiasz to musisz w ustawieniach poszukac i wlaczyc opcje synchronizacji. Niestety nie pamietam jak dokladnie sie ta opcja nazywa, ale dziala ona na zasadzie zapisu postępu w chmurze. (Na serwerach steam)

Jesli kupiles gre to ona zawsze bedzie w twojej bibliotece. Niezainstalowane gry nie są po prostu podświetlone.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jak przykładowo kupię jakas gre Single Player na Steama, to czy instalujac steama na innym komputerze "kampania" z tej gry zostanie zapisana?

Nie grozi to banem?

All zostaje od nowa, znaczy jesli bedzie offline to musisz skopiowac Save.

2. Mozesz miec ten sam steam na 30 komputerach tylko, ze musisz zawsze potwierdzic kodem ( komputery maja inne adresy mac wiec trzeba potwierdzac )

Opublikowano

Opcje potwierdzania kodem można wyłączyć. - Chociaż w tej chwili nie jestem pewny czy ta opcja jest nadal dostępna w ustawieniach.

gamedevmania.com

Opublikowano

Na dwa kompy wolno, trzeba tylko wklepać kod z maila na drugiego kompa. Max. liczba sprzętów to 4.

Co do zapisu nazywa się to chyba Steam Cloud i niektóre gry mają ten ficzer, a niektóre nie :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie grozi to banem?

1. Grę będziesz musiał przechodzić od nowa (jeżeli chodzi o tryb Single Player) chyba, że zgrasz zapis gry na ten drugi komputer to wtedy będziesz mógł kontynuować grę.

2. Steam można mieć zainstalowanego na kilku komputerach i nie grozi to zbanowaniem. :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...