Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nagły spadek fps w Skyrim

Timezpl

Pytanie

Opublikowano

Witajcie mam dziwny problem w grze Skyrim. No dobrze, gra działa 60 fps na ultra wszystko niestety, momentami mam coś w stylu STOPKLATKI że gra zetnie się na sekundę, a po sekundzie się odcina i działa znowu płynnie. Mam tak co jakiś czas. Po 30 minutach gry zaczęło mnie to denerwować. Proszę o pomoc jak to naprawić gra oryginalna.

WinFast GeForce GTX 260 896mb

3 gb ram

Windows 8 Pro

Amd athlom x2 dual core procesor 5000+ 3,00 Ghz

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na moim starym kompie gt 9800 i core 2 duo (jeden z najgorszych z tej serii) i 4gb ram grałem przyzwoicie w skyrima bez ścinki a ty masz troche lepszy więc może zainstaluj modyfikacje Unoficial Skyrim Patch http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/19/?

Ten mod psuje grafikę w grze? (Nie chcę aby jeszcze bardziej się pogorszyła) Już teraz nie wygląda za dobrze..

Opublikowano

Bo masz prawdopodobnie słaby procesor, który ogranicza kartę graficzną i dlatego zmiana detali nic nie daje. A co do ścinek mogą być przez dysk, więc wykonaj skan.

Opublikowano

Dobra, ten link który podałeś działa i już Skyrim działa na 60+ fps. Nadal zdarzają się niestety takie STOPKLATKI ale to już rzadziej.

Opublikowano

Dobra, ten link który podałeś działa i już Skyrim działa na 60+ fps. Nadal zdarzają się niestety takie STOPKLATKI ale to już rzadziej.

Takie 'stopklatki' Ci się będą zdarzać i to jest normalna rzecz. Procesor nie wyrabia.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Ale takie dziwne fps tylko w tej grze. Taki dead Island riptide działa na najwyższych 60+ fps ciągłe na spokojnie bez problemu, a procesor mam tam nawet na mniej niż minimalne. Sleeping Dogs definitive edition średnio/wysokie 40-50 fps czasem spadki do 30 ale to już jak sporo ludzi. Black Ops 2 Najwyższe 30-40 fps. Na multiplayer jest 60+ także to nie za bardzo wina procesora. Raczej coś mogę mieć z grą. Podobno skyrim jest słabo zoptymalizowany.

@Edit Na razie są pełne 4 kolumny i żadnego błędu no nic trzeba poczekać.

@Edit2 Nareszcie po godzinie męczarni udało się przeskanować dysk i jak widać na screenie Zero błędów.

316kr28.png

Opublikowano

Dobra, gdy wrócę to tak zrobię, a co do skyrima to powiniem mi chodzić płynnie na High/Ultra chociaż.. A tak to mam na każdych detalach tyle samo fps od 19-43 bardzo dziwne. Na niskich powinienem mieć ich więcej, a jest ich tyle samo co i na ultra oraz high.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...