Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FallingCookie
Opublikowano

Nie jestem jasnowidzem Januszem, co Ci dokładnie nie działa?

Opublikowano

Co rozumiesz poprzez ‘serwer Hamachi’? LogMeIn Hamachi to usługa tworząca mini sieć transmisji (bez)pośredniej, pomiędzy kilkoma komputerami. Natomiast serwer (w tym wypadku gry Minecraft) to zasadniczo usługa serwerowa oparta o dany silnik (w Twoim przypadku o Bukkit).

Opublikowano

Tak rozumiem. Więc pobrałem craftbukkit ale gdy go odpalam niedziala-nie tworzy się folder plugins

1. Skąd pobrałeś ów CraftBukkit?

2. Jaka wersja (Bukkit’a)?

3. W jaki sposób uruchamiasz serwer? (poprzez „dwukrotne kliknięcie ikonki” czy przez konsole)

4. Jeżeli przez konsolę, to co się w niej wyświetla? (jeżeli nie przez konsolę, to odpal właśnie przez konsolę – gdyż dość mało inteligentnym pomysłem jest odpalanie serwera w tle…)

Gość FallingCookie
Opublikowano

Pobrałeś bukkit - api dla programistów. Craftbukkita z oficjalnej strony teraz nie pobierzesz.

Opublikowano

1. Skąd pobrałeś ów CraftBukkit?

2. Jaka wersja (Bukkit’a)?

3. W jaki sposób uruchamiasz serwer? (poprzez „dwukrotne kliknięcie ikonki” czy przez konsole)

4. Jeżeli przez konsolę, to co się w niej wyświetla? (jeżeli nie przez konsolę, to odpal właśnie przez konsolę – gdyż dość mało inteligentnym pomysłem jest odpalanie serwera w tle…)

1.CraftBukkit pobrałem z oficjalnej strony bukkita.

2. 1.7.2 lub 4

3. Poprzez podwujne kliknięcie ikonki start.bat

4. Przez konsolę,serwer działa

Chodzi mi o to że serwer działa ale bukkit nie bo niema folderu plugins

Opublikowano

A teraz pokazało się java.net.connectexception connection timed out conect

Spróbuj, zainstalować Javę 64 bit update a jak już masz to zaktualizuj  ;) Co do, tamtego wcześniejszego problemu to:

Wgrywasz, za pewne za dużo modów na raz (po czym się długo ładuje/zawiesza) 

Lub, po prostu ta paczka nie jest dostępna na twój serwer hamachi lub nie działa (zła wersja forge) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...