Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłopaki, need advice !

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

wczoraj spadlem z d5 do plat 2. mam mmr na poziomie gówna.

Kazda gra wyglada dokladnie identycznie, opisze wam jedną dla przykładu.

Gram lee sinem na jungli.

biore blue, wolfy, widze jarvan gnakuje topa na 2lv.
Biore mu reda, gankuje bota, double kill.
Cofam, biore swojego reda, gankuje topa, kill.
Respia sie nowe buffy, zabijam jarvana, biore jego reda.
Tymczasem moj swain na midzie na 36 csow (ja mialem 54) cos kolo 10 minuty)
enemy syndra 6;0
Jayce majac killa i 20 csow przewagi standardowo zaczyna feedowac riven
bot majac 2 kille w early jest juz dwa trade'y do tylu (dwa razy oboje sie wyjebali)
jarvan z 0;4 tylko farmi bo nic nie moze zrobic, caly czas go zabijam.
Ale to nic nie zmienia, 10;0 syndra zaczyna roamowac, gra konczy sie w 26 minucie z wynikiem 11;32.

co wiecej moglem zrobic zeby pomoc teamowi? czego nie zrobilem?
Mam k***a dosc tej gry.
Kazdy mecz jest identyczny, w kazdym daje z siebie wszystko ale nie moge nic zrobic bo kazdy z teamu gra jak brązowe gówno.

Jakieś rady? jak wrocic do d5?

gram na kazdej pozycji ale tak, jak gram topa to srednio mam wplyw na gre, jak gram na jungli jakiejkolwiek przewagi w early bym nie dał, zthrowują, na bocie suppem poza wizją zadnego wplywu na gre bo adc brązowy, grajac adc nic nie zrobie 1v2.
Grajac na midzie zdarzalo sie ze mialem 7;0 ale nic nie moglem zrobic bo dostawalem na siebie caly focus a moj team mial 0 dpsu.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Jest końcówka sezonu, zawsze grają g****o w tym okresie, ale możesz spróbować zwiększyć wizje na mapie i ewentualnie dawać jakieś tipy swojemu teamowi, a nóż pomoże.

­azYIWDl.png

Opublikowano

Wow w każdej grze masz Lee sina, jarvana, swaina syndre, jayca i riven?

Tak na serio to przyznaj się samemu sobie ze ssiesz i nie grasz już tak dobrze jak kiedyś. Nie bez powodu spadłeś z diamentu. Nie jesteś mistrzem świata.

Gdy to zrobisz i postanowisz podszlifować umiejętności to może uda Ci się odzyskać dywizje.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

ludzie nie pierdolcie znowu tych głupot że ktoś źle gra.prawda jest taka że wpada się nagle do lose streaka i dobiera coraz gorszych śmieci do teamu.taka prawda,z wlasnego doswiadczenia wiem ze ten lose streak trwa do 10-15 gier i pozniej znowu idzie ci dobrze.poprostu to jest ten zjebany system riotu ktory ma cie zgnoic.tyle w temacie pozdrawiam

Opublikowano

Coz poświecaj wiecej uwagi na gankowanie a nie na kradniecie jungli sam przechodziłem przez ten okres gdy grałem udyrem brałem wszystko z jungli enemy a potem lose

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Zgankowalem na poczatku bota i topa, okolo 11 minuty syndra miała 5;0 i całe dfg i spadalem na combo, ciezko bylo cos zrobic.

To po co gankowałeś topa i bota, było na mida iść xD

647041416238306889721.png

Opublikowano

Jest końcówka sezonu, zawsze grają g****o w tym okresie, ale możesz spróbować zwiększyć wizje na mapie i ewentualnie dawać jakieś tipy swojemu teamowi, a nóż pomoże.

To musi dobry być ten nóż, że pomoże.

Opublikowano

Mam znajomego który jest obecnie w master tierze. Generalnie miał problem bo też wpadł w lose streaka - a jak wiadomo, lose streak jest ciężki to ogarnięcia bo zaczyna Ci trafiać gorszych graczy itp itd. Jego radą było, to, żeby od samego początku po jakichś drobnostkach wyczuwać który gracz jest tym słabszym w drużynie i po prostu go babysittować. Plus jest taki, że grasz na jungli, z której jest dosyć łatwo carryować gry, bo takim lee snowballujesz wszystkie linie.
Powodzenia we wbijaniu diamentu do końca :P

DIG86Gz.jpg
Opublikowano

Mam znajomego który jest obecnie w master tierze. Generalnie miał problem bo też wpadł w lose streaka - a jak wiadomo, lose streak jest ciężki to ogarnięcia bo zaczyna Ci trafiać gorszych graczy itp itd. Jego radą było, to, żeby od samego początku po jakichś drobnostkach wyczuwać który gracz jest tym słabszym w drużynie i po prostu go babysittować. Plus jest taki, że grasz na jungli, z której jest dosyć łatwo carryować gry, bo takim lee snowballujesz wszystkie linie.

Powodzenia we wbijaniu diamentu do końca :P

Powodzenia jak wszyscy sa slabi.

@top

Pod koniec wakacji juz wrocilem do domu, moim zjebanym laptopem wszedlem w lose strike przy ktorym spadlem z D2 do D5 jeszcze nie grajac. Tak to jest, nie wycarrujesz, nastepny mecz gorsze mmr-jeszcze gorszy team i Rito po prostu zyczy 'powodzenia' z debilami. Osobiscie nie gralbym na twoim miejscu juz w d5 ale skoro do tego doszlo to postaraj sie sluchac rad innych, wymainuj jednego championa i skupiaj sie na pomocy swojemu teamowi nawet mentalnie. 

Powodzenia.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Specjalista
Opublikowano

Na pewno nie zabieraj "killi", bo i tak nic nie wygrasz, pewnie zaliczyłes ls i musisz z niego wyjść, a będziesz w takiej dywizji na jaką zasługujesz, pozostaje ci tylko grać i grac...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...