Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje słuchawek

recelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka szukam dobrych i w miarę tanich słuchawek i tu uwaga bo to jest kluczowe - z odpinanym mikrofonem. Słuchawki po prostu muszą być wytrzymałe bo jestem typem psuja tzn. nie niszczę ich specjalnie po prostu "samo się dzieje" miałem XX.Y Dynamic HP-8810 byłem zadowolony ale włożyłem słuchawki do plecaka i kolega nim rzucił i się rozwaliły w łączeniu teraz miałem Creative Fatality hs-800 zahaczyłem nogą o kabelki i się wydarły. Z obu słuchawek byłem bardzo zadowolony - nie mam wygórowanych wymogów (bo i dużego budżetu nie mam :P ) więc szukam coś podobnego a chciałbym żeby służyły mi nie tylko do siedzenia przed kompem ale także gdy np. wracam wieczorami autobusem a głupio by wyglądało gdybym siedział z mikrofonem - dlatego odpinany.

Piszcie proszę swoje propozycje Chciałbym wydać na nie ok. 100 zł ale jeśli były by na prawdę dobre i fajnie wyglądały to byłbym skłonny dać do 150. Tak więc przedział cenowy można powiedzieć że jest do 150MAX.

EDIT:

Teraz szukam słuchawek typowo do grania (i słuchania też muzyki ale na kompie) max cena 150zł. mikrofon nie musi być już odczepiany :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Kupił bym coś droższego ale boję się że z moją pasywką "psuj" rozwalę je :P A jeśli zwiększył bym budżet do 200 zł znalazł bym coś dobrego? Zależy mi żeby sie szybko nie rozwaliły dźwięk nie jest aż tak ważny, przypominam że jak miałem XX.Y Dynamic HP-8810 to dźwięk był jak dla mnie bardzo dobry :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Ja dalej mam moje niezniszczalne Sennheisery HD 201 :D Spadły mi już niezliczoną ilość razy z biurka i nawet ryski nie mają,a dźwięk bardzo przyzwoity jak dla mnie.

Opublikowano

Nikt więcej nie poda propozycji? :P Nie wierzę że jest tylko dwoje dobrych słuchawek do tych 200 zł. Piszcie jeszcze swoje propozycje :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Szukałem przez miesiąc słuchawek i kupiłem superluxy HD681evo i jestem strasznie zadowolony. Jest ogromna różnica pomiędzy słuchawkami za 40 zł, a 150. Dźwięk perełka dobry bass do gier też git ;)

logo1.png
Opublikowano

jesli chodzi o jakosc dzwieku to Creative Aurvana Live

wytrzymale ogolnie sa, tylko problemem jest kabel.. strasznie cienki i slaby

mi sie przerwal po 2 latach, a raczej nie jestem z tych "psujnych"

w kazdym razie kabel mozesz wymienic, na taki, ktorego nie przerwiesz, chyba ze siekiera pierdzielniesz ;)

Opublikowano

Jeszcze jakieś propozycje? :) Odpowiedzi zalajkowałem i czekam na dalsze. Przypominam jednak że chodzi mi o słuchawki z mikrofonem (odpinanym). 

2nbcax2.jpg

Opublikowano

to bedzie ciezko, bo dobre sluchawki zazwyczaj nie maja mikrofonu, w dodatku znalezc takie ktore maja i jeszcze odpinany to cud..

chyba, ze na jakosci dzwieku ci nie zalezy no to wtedy cos na pewno wybierzesz

ale skoro chcesz w nich chodzic po miescie z tymi sluchawkami, to chyba lepiej jak beda bez mikrofonu? te z mikrofonem zazwyczaj maja "gejmingowy" wyglad, a wiadomo, zazwyczaj gaming = tandeta

więc moim zdaniem lepiej będzie jak kupisz sobie mikrofon oddzielny, stojący na biurku lub doczepiany do słuchawek/bluzki

creative aurvana live + zalman mc mic1 

Opublikowano

to bedzie ciezko, bo dobre sluchawki zazwyczaj nie maja mikrofonu, w dodatku znalezc takie ktore maja i jeszcze odpinany to cud..

chyba, ze na jakosci dzwieku ci nie zalezy no to wtedy cos na pewno wybierzesz

ale skoro chcesz w nich chodzic po miescie z tymi sluchawkami, to chyba lepiej jak beda bez mikrofonu? te z mikrofonem zazwyczaj maja "gejmingowy" wyglad, a wiadomo, zazwyczaj gaming = tandeta

więc moim zdaniem lepiej będzie jak kupisz sobie mikrofon oddzielny, stojący na biurku lub doczepiany do słuchawek/bluzki

creative aurvana live + zalman mc mic1 

Przespałem się z tym tematem i doszedłem do wniosku że masz rację, bardzo ciężko znaleźć coś z dobrym wyglądem tak żeby i na miasto się nadawało dlatego zmieniam trochę temat:

Poszukuję teraz słuchawek tylko do grania, mikrofon nie musi być odpinany lecz zmieniła się cena bo teraz max mogę wydać 150 zł myślę że w tej cenie znajdzie się coś dobrego :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Żadne ! Kiedy zrozumiecie, że słuchawki "4gamers PRO skill +10" to wydawanie kasy w błoto poprzez tani chwyt marketingowy ! ! !

Słuchawki to słuchawki. Mają służyć do ODTWARZANIA DŹWIĘKU. Jak wezmę SL'xy (obojętnie które)i jakieś śmiechowe "for gamers'y" to wiadomo które odpadną... Słuchawki bez napisu "ultra tactic" na pudełku nie będą odtwarzały dźwięku w grze ? I na odwrót, słuchawki "do gier" nie będą odtwarzały muzyki ? Proszę Cię... Liczy się też źródło, o którym większość napalonych na zakup zajebiaszczych słuchawek zapomina. Po co dobre słuchawki, skoro karta jest przeciętna...

Do 150zł kupisz wcześniej już wymieniane SL HD681 (najlepsze słuchawki dostępne na rynku do 100zł); HD681B; HD330; KOSS UR40; AKG K 511 (chociaż lepiej superluxy ;) ).

Opublikowano

Żadne ! Kiedy zrozumiecie, że słuchawki "4gamers PRO skill +10" to wydawanie kasy w błoto poprzez tani chwyt marketingowy ! ! !

Słuchawki to słuchawki. Mają służyć do ODTWARZANIA DŹWIĘKU. Jak wezmę SL'xy (obojętnie które)i jakieś śmiechowe "for gamers'y" to wiadomo które odpadną... Słuchawki bez napisu "ultra tactic" na pudełku nie będą odtwarzały dźwięku w grze ? I na odwrót, słuchawki "do gier" nie będą odtwarzały muzyki ? Proszę Cię... Liczy się też źródło, o którym większość napalonych na zakup zajebiaszczych słuchawek zapomina. Po co dobre słuchawki, skoro karta jest przeciętna...

Do 150zł kupisz wcześniej już wymieniane SL HD681 (najlepsze słuchawki dostępne na rynku do 100zł); HD681B; HD330; KOSS UR40; AKG K 511 (chociaż lepiej superluxy ;) ).

Spoko fajnie tylko nie ma mikrofonu a ja szukam słuchawek z mikrofonem odpinany przymocowany nieważne chcę aby były z mikrofonem. Wiem że superluxy są dobre i zbierają same dobre oceny ale jak już wspomniałem wcześniej nie maja mikrofonu. I nie rzuciłem się na te słuchawki dlatego że maja +100 do skilla tylko jak patrzyłem na allegro to nic ciekawego nie znalazłem a nie chce mi się sprawdzać każdych słuchawek jakie tam są dlatego założyłem tutaj temat w którym w dalszym ciągu proszę o wypowiadanie się.

Pozdrawiam 

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Hym. Nie lepiej już kupić mikrofonu zewnętrznego na pałąku zamiast się męczyć? xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dokładnie, podobna sprawa. Lepiej wyjdziesz na osobnym mikrofonie, bo takie przy słuchawkach często tracą na jakości (której za dużo nie mają) i łatwiej się uszkadzają...

Opublikowano

Za 150 zł możesz kupić słabe słuchawki gamingowe bez odczepianego mikrofonu, ALE I

średni mikrofon zewnetrzny i dobre sluchawy, jak np. Superluxy za 120, zostanie 30 na niezly mikrofon.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Więc tak:

Znalazłem na allegro taki zestawik (naprawdę ciężko mi było przekonać się do słuchawek bez mikrofonu)

http://allegro.pl/sluchawki-hi-fi-superlux-hd681-zalman-zm-mic1-i4774299379.html

I tutaj pytanka

1. Czy to dobry zestaw?

2. Słyszałem dużo dobrego o tych superluxach - czy to naprawdę jedne z najlepszych w tym przedziale?

3. Podobno są małe problemy z lokalizacją przeciwników w grach FPS (podobno trzeba się przyzwyczaić) to prawda? Bo jak wspominałem głównie będę w tych słuchawkach grał.

4. Czy ten mikrofon w zestawie jest w miarę dobry? głównie chodzi mi czy np. gdy ktoś przejdzie obok nie będzie tego słychać itp. bo dźwięk z tego co patrzyłem jest dobry.

Piąte pytanie trochę z innej beczki

5. Czy Razer Kraken Neon to naprawdę przereklamowane słuchawki i "kupują je gimbusy bo jutuberzy takie mają"? Bo słyszałem że niby są dobre inni mówią że nie itd. a chciałbym żeby słuchawki posłużyły mi dłużej niż parę miesięcy.

Jeśli ktoś byłby w stanie odpowiedzieć na te pytania byłbym bardzo wdzięczny :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Więc tak:

Znalazłem na allegro taki zestawik (naprawdę ciężko mi było przekonać się do słuchawek bez mikrofonu)

http://allegro.pl/sluchawki-hi-fi-superlux-hd681-zalman-zm-mic1-i4774299379.html

I tutaj pytanka

1. Czy to dobry zestaw?

2. Słyszałem dużo dobrego o tych superluxach - czy to naprawdę jedne z najlepszych w tym przedziale?

3. Podobno są małe problemy z lokalizacją przeciwników w grach FPS (podobno trzeba się przyzwyczaić) to prawda? Bo jak wspominałem głównie będę w tych słuchawkach grał.

4. Czy ten mikrofon w zestawie jest w miarę dobry? głównie chodzi mi czy np. gdy ktoś przejdzie obok nie będzie tego słychać itp. bo dźwięk z tego co patrzyłem jest dobry.

Piąte pytanie trochę z innej beczki

5. Czy Razer Kraken Neon to naprawdę przereklamowane słuchawki i "kupują je gimbusy bo jutuberzy takie mają"? Bo słyszałem że niby są dobre inni mówią że nie itd. a chciałbym żeby słuchawki posłużyły mi dłużej niż parę miesięcy.

Jeśli ktoś byłby w stanie odpowiedzieć na te pytania byłbym bardzo wdzięczny :)

1. Tak

2. Superluxy mają bardzo dobry stosunek wydajności do ceny.

3. Lokalizacja przeciwników w grze jest prawie zawsze taka sama, miałem słuchawki za 50, za 100 i za 350zł, różnice prawie niezauważalne. Dzieję się tak dlatego, że w grach raczej dźwięk ogólnie jest słabej jakości i dobre słuchawki czy karta dźwiękowa nie jest w nich dobrze wykorzystywana.

4. Mikrofon jest jednym z lepszych w tej cenie, to czy będzie słychać czy ktoś przejdzie obok zależy od tego jak głośno będzie przechodził :) Ale czułość mikrofonu możesz sobie dostosować samemu, tak by ci odpowiadała jak najlepiej.

5. Razer ogólnie to szpanerska marka, jedyne czym się może pochwalić to dobrą reklamą i wyglądem zewnętrznym swoich produktów. No i jeszcze ceną, niewspółmierną do tego, co ich towary oferują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...