Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na Baaaaardzo dobrym komputrze

maciekferec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej grywałem w metka na komputerze 2 x 2,5 GHZ 4 GB RAM i grafika 175MB system windows 7 32 BITY.

Teraz mam 4 x 1,80 4GB i grafikę 2GB Windows 8 64 bity. Na starym kompie 61 FPS cały czas a teraz 30 fps w pustym m1 a przy ubijaniu metka na nowych mapach czy tam na pustyni 8-10 FPS. Próbowałem wszystkiego, czyszczenie syfu na dysku i w rejestrze (CCleaner), rozwiązywanie problemów ze zgodnością, Ustawianie Koligacji (Większej ilości rdzeni procesora dla danej aplikacji, zmiana priorytetu z niski na wysoki/czasu rzeczywistego. Dodam że na początku użytkowania komputera metek chodził nie najgorzej ale teraz jest masakra. Błagam pomóżcie mi. Inne gry chodzą bez problemu np. CS GO 150 FPS na maksymalnych ustawieniach, LoL (nie lubie, nie gram) 250 FPS też na max.

Opublikowano

To ile masz rdzeni, jakie taktowanie, ile gb ramu, i grafiki nas nie obchodzi...

Podaj dokładna specyfikacje, Nazwa i model processora oraz grafiki.

W ciemno moge powiedzieć że winne są sterowniki ale może coś z PC. 

Tj. wyżej napisałem podaj specyfikacje.

sygnature.png

Opublikowano

Masz najnowsze drivery poinstalowane?

Jeśli nie - instaluj.

Pobaw się opcjami KG, dostosuj do Twojego PCta.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jaki masz internet (dostawca, prędkość) grasz na stacjonarnym czy laptopie ? Neta masz podpietego kablem czy z wifi ciągniesz?

Internet nie ma tu nic do tego. Spróbuj oczyścić programami TuneUP Utilities albo Avg TuneUp.

Opublikowano

Ślepi jesteście? Pisałem że próbowałem ze zmianami priorytetu i czyszczeniem kompa. 

Mój komputer to ASUS R510L jakby kogoś interesowało.

Opublikowano

Twój sprzęt to i5-4200U, 4GB, GT720M 2GB? Myślisz, że masz 4 rdzenie i 2gb karty graficznej to już masz dobry komputer? Mylisz się pewnie ten twój pc był lepszy od tego lapka co teraz masz. Przegrzewa się i masz te 10 fps..

Opublikowano

Twój sprzęt to i5-4200U, 4GB, GT720M 2GB? Myślisz, że masz 4 rdzenie i 2gb karty graficznej to już masz dobry komputer? Mylisz się pewnie ten twój pc był lepszy od tego lapka co teraz masz. Przegrzewa się i masz te 10 fps..

Na starym pc przykładowo CS:GO trzymał mi 30fps na minimalnych setach a teraz lapek trzyma mi 150 fps na MAKSYMALNYCH. Więc jak to jest k*RWA możliwe że takie stare gówno ja metin laguje?

Opublikowano

Internet nie ma tu nic do tego. Spróbuj oczyścić programami TuneUP Utilities albo Avg TuneUp.

Mylisz się wszystko może mieć na to wpływ.

Na starym pc przykładowo CS:GO trzymał mi 30fps na minimalnych setach a teraz lapek trzyma mi 150 fps na MAKSYMALNYCH. Więc jak to jest k*RWA możliwe że takie stare gówno ja metin laguje?

Proponuje , żebyś napisał do supportu tam powienieneś dostać rozwiązanie twojego problemu.

Opublikowano

Ściągnij TuneUp jest ona na 15 dni. Tam jest tryb turbo klikasz to i oczyszcza Ci komputer i zamyka Ci resztę niepotrzebnych programów.

Opublikowano

internet masz bezpośrednio podłączony do PC czy łapiesz z WiFi ?

Co ma internet do fps?

Opublikowano

Możliwe że to wina nie zgranych programów każdy program zapisuje się w bibliotekach i być może właśnie jakiś program podczas gry w metina kłóći się z innym ?  :rolleyes:

Opublikowano

Internet tutaj nie ma raczej nic do rzeczy, sam mam słabego neta a jakoś grać mogę swobodnie, może być coś ze sterownikami, pokombinuj, bo nie widząc twojego ekranu/pulpitu ciężko jest cokolwiek powiedzieć.

wbw0og.png

LOUIS VI MORDO CZŁOWIEKU

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...