Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

anonim867

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was używa jeszcze botów na Negrosie( Global PL) ?

Od pewnego czasu nie da się wcale bocić, wszystkie moje boty są banowane często nawet w kilka minut od uruchomienia.

Co jest grane  ? Rozumiem, że jak GM widzi to jest ban ale 90% moich banów jest spowodowane autobanem co mnie nie pokoi.

Już desperacko aby nie stracić za dużo kasy zrobiłem sobię grupkę botów do m1 dając same eq +6 i zostawiłem na nockę. Ba pierwszy z nich bana dostał po 1 minucie (Gm-teleport) Już mi się nie chciało nawet robić kolejnego wieć pozostało 5 botów.

Jak zalogowałem się rano , okazało się, że z 5 botów kolejne 3 boty mają bana( m2bob w logach nie wkrył Gma) zrobiłem przerzut, po czym za godzinkę pozostałe również zbanowane.

Stuacja dzieje się notorycznie, zazwyczaj ban w ciągu kilku minut. Raz zgłosiłem do support - dostałem info , że to autoban.

Przecież m2bob jest zabezpieczony przed tym? Grając pół roku temu i dalej nie uświadczyłem "autobana" teraz mam jeden za drugim.

Kasa poszła na m2boba a tylko postacie lecą jak kaczki na ostrzał.

Kamermod - to samo, miałem sytuację, że nawet w trakcie przekazania kilku itemów botowi dostałem bana ( może w hmm 20 sekund?)

Stąd mam pytanie:

jak się zabezpieczyć przed tym wydawało mi się , że m2bob zabezpiecza hshielda i nie trzeba czegoś poza tym specjalnie robić, okazuje się , że wszystkie boty są wykrywalne albo Gmy grają 24 na dobę sprawdzając sumiennie całą mapę a na 1 CH jest ich tyle co graczy... Nie no tak serio co zrobić z tym autobanem ?

Legenda
Opublikowano

Nic nie zrobisz. Logi/Kontrola przez GM'ów. Po paru latach doszli do wniosku, że coś nie tak, ale zarobili sobie na tym taka prawda.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Technika idzie do przodu widocznie mają już jakieś sposoby na banowanie cheaterów.

Właśnie chciałbym się przed tym sposobem lepiej zabezpieczyć.

To coś słabo bocisz, ja mam kilkanaście botów na plu po 24/7 i nic. ;d

Na jakim serwerze grasz?

Opublikowano

Na Negrosie śrubka jest przykręcona.

Ostro tam banują za jakiekolwiek bocenie/cheatowanie.

Sposoby?

Ogarnij odpowiednie miejsce i odpowiedni czas.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Specjalne miejsca i tak na mało się zdają, bo bany i tak lecą hurtowo.

Według mnie nie warto wydawać na m2bob, lepiej inwestować w yang na allegro.

Opublikowano

Na Negrosie śrubka jest przykręcona.

Ostro tam banują za jakiekolwiek bocenie/cheatowanie.

Sposoby?

Ogarnij odpowiednie miejsce i odpowiedni czas.

Niestety to nic nie da bo próbowałem o różnych porach ale to nie ma sensu kiedy jest to autoban. Dostałem go nawet za wyrzucenie przedmiotów na ziemie i podniesienie inną postacią( w ok 1 minute)

Specjalne miejsca i tak na mało się zdają, bo bany i tak lecą hurtowo.

Według mnie nie warto wydawać na m2bob, lepiej inwestować w yang na allegro.

Dokadnie, miejscówka nic nie da;/

Wolałbym sam zarobić , szkoda, że ta gra jest wymyślona dla bogaczy wydających całą kasę i to na prawdę sporo żeby mieć mocną postać albo dla graczy na botach co właśnie się chyba kończy. Normalny gracz który zaczyna grę i jest kompletnie zielony nie ma jakichkolwiek szans już v1 jest problemem bez mocnego eq leci jak krew z nosa nie mówiąc o dalszej grze v2 itd.

Opublikowano

pff daj spokoj... stawianie botow nie ma sensu teraz!! wszystko banujom... wydalam pieniadze na bota i juz zaluje straty, ledwo konto zrobione i juz go nie ma.. masakra polecam sobie zrobic przerwe od metina i przeczekac ten okres kiedy gmom sie nudzi i banujom!!

Opublikowano

A tam bzdury gadacie trzeba mieć farta, owszem pobanowali parę ale dalej mam jeszcze z 20 botów które zarabiają na główną postać, GM nic nie robi ,czasem mu się trafi jak ślepej kurze ziarno

Opublikowano

A tam bzdury gadacie trzeba mieć farta, owszem pobanowali parę ale dalej mam jeszcze z 20 botów które zarabiają na główną postać, GM nic nie robi ,czasem mu się trafi jak ślepej kurze ziarno

Problem w tym , że Gm nic nie musi robić bany lecą z automatu , dlatego są takie skuteczne.

Znowu dostałem bana na 6 botów i 2 shopki nawet , masakra ledwo uciułałem 10kk na bocie i ban na wszystkie konta.

Za 10kk to nie opłaca mi się bocić i ciągle robić nowe konta tyle kombinować , żeby ominąć bana.

Sam mam prawie 200 postaci 30 lev wbitych na botach jednak co z tego skoro teraz jak tylko uruchomię bota to leci banik a jak zrobię przerzut to jeszcze na shopie ban.

Opublikowano

Czyli global w końcu będzie wolny od botów :D Niektórzy na takie czasy długo czekali, obawiam się, że troche za późno

Chwilowo na to wygląda, kiedyś sam na to liczylem , wtedy też myślałem, że da się tu normalnie grać jak się okazuje na wyższym lev trzeba sporo kasy kosić aby mieć n a to eq na kilka postaci , kamole, misje biologa,ku ... nawet tzw. granie 24 nie daje tyle co bot kiedy cię nie ma:P

Teraz gra za mało graczy, żeby takie zagranie miało sens, nikt kto odszedł nie wróci , boty jeśli stan się utrzyma odejdą,a wraz z nimi część innych graczy, ceny wzrosną przez co nowi ewentualni gracze będą mieli nie ciekawie. Do tego normalni gracze są banowani za "kontakty" z botem jakby ktoś podczas handlu miał napisane nad głową "bot" no ale gracz musi wiedzieć z kim handluje, więc bezpiecznie nie handlować wcale.

Kiedyś ciągle narzekałem na boty w m2 teraz jak szukam zwykłego ku , to nieraz w 3 królestwach nie mogę się doszukać a jak znajdę to jakieś dziwne ceny .Małż aktualnie praktycznie nie ma, 3 dni szukałem , to z 10 małży łapłem w 3 królestwach a to trochę lipka .Jedynie Rud jest pod dostatkiem jednak jak utrzymają tą kontrolę to ciekaw jestem po ile będzie przetop nieb łzy, gdzie teraz na negrosie po 1-1,2kk widzę a w swiątyni 90% tych przetopów znajduje się na ścianie,w budynku,w innym zadupiu niedostępnym dla normalnego gracza.

Gra upada i są sami sobie winni , łączenie serwerów nie pomogło , dodanie niepasującej do gry postaci wspomoże finansowo tylko na chwilę , niestety tak to jest jak się robi grę tylko pod IS.

Uczeń
Opublikowano
ceny wzrosną przez co nowi ewentualni gracze będą mieli nie ciekawie

Ceny wzrosną a zarobią na to właśnie nowi gracze, którzy będą mogli sprzedać drożej itemki do tej pory tanie, bo pochodzące od botów (małże/kk/itp).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

przeczytałem wszystkie posty w tym temacie, pojawił się uśmiech na mojej twarzy :)

kiedyś też botowałem przez około 2 lata przewijało się dziennie przez moje place od 6 do 12 kont 30 lvl , zarabiałem na tym nie mówiąc o mojej postaci która była obrzydliwie bogata, po pewnym czasie dostałem bana byłem zdenerwowany ale po chwili się uspokoiłem i uznałem że zasłużyłem. Wtedy uważałem że bez botów się nie da grać, ostatnio zrobiłem sobie postać (gram na niej 2 tygodnie) i ciągle ją rozwijam, przypomniało mi się ile radości daje granie bez botów. To gadanie że gra się kończy itd to bzdury, po zbanowaniu botów ceny podstawowych ulepszaczy pójdą w góre i rynek będzie kwitną ( co już widać ), nie będzie sztucznego napędzania gospodarki i znowu będzie można zarobić na każdym lvl. Na tbd kawałek klejnotu jest wart 700k, fms +9 18kk czyli 2-3 dni i masz swoje broń :) gadanie że bez isu nie da się grać  ... bzdura po ostatnim evencie z piłkami na rynek trafiło sporo itemów 5b, wystarczy się wziąć do pracy i na nie zarobić. A najbardziej mnie śmieszą wypowiedzi graczy którzy piszą że jak ktoś kończy to nie wraca, bo 80% osób które znam po jakimś czasie wraca do starego nałogu, to jest metin gdy gra staje się monotonna robimy sobie przerwe ale i tak z czasem wracamy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...