Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z respem mobów i metinów pliki by Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej 

Mam problem z ustawieniem respu na dungeonie 

1.Wgrywam quest ( wszystko jest ok)  nadaje mu prawa 777

2.Przechodze do /usr/home/mt2/share/data/dungeon i zgodnie z tym co pisze w quescie (d.regen_file("data/dungeon/komnata_regen.txt"))  tworze plik o nazwie komnata_regen.txt i tez nadaje mu prawa 777 

3.Resetuje serwer 

4.Po resecie ( Przenosi mnie na odpowiednia mapę ale nie  respią mi się moby ani metiny ) 

http://wklej.to/1eiFL/text -quest jakiego używam 

http://wklej.to/tBj3c- Regen jaki ustawiłem pod swoje potrzeby więc różni się troszkę od questu ( wiem że jest dziwnie napisane ale sprawdzałem każą możliwość wpisu w regen i niestety nic nie pomogło)

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co  jest źle i dlaczego tego respu nie ma ??

Co dodatkowo można jeszcze dodać ( gdy respie metina lub smoka komenda "m" na postaci z ranga Gm  pojawiają się .Po ubiciu zgodnie z questem za ubitego metka dostaje 10 na potworki  za ubicie smoka drop + wyrzuca z mapki pod dt po jakimś czasie więc quest powinien byc ok ) 

Opublikowano

Typ Mapki mam na Outdoor  chyba  z tego co widzę w ogóle jak to sprawdzić ?? 

W ogole to ma znaczenie bo z tego co widze np demon tower  również ma mape outdoor i normalnie da się resp zrobić 

Mapa której ja używam w tym dungeonie to skipa_dungeon_boss ( czyli komnata smoka )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...