Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Root i wersja androida

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wgrałem aktualizacje na lg swift l7 II, czyli android 4.4.2 na 4.1 Jelly Bean. To był błąd. Nie wiem kto wprowadził tą aktualizacje ale teraz mój telefon chodzi wolno jak nie wiem co (kilka osób w mojej szkole ma ten sam problem). Myślę sobie - tak być nie będzie i przywracam ustawienia fabryczne. A tu co? Nadal android 4.4.2. Jak ktoś mi powie jak przywrócić faktycznie ustawienia fabryczne, zostanie obsypany lajkami. 

Chyba że wymaga to roota - próbowałem rootować 4.1 android z plusa i nie działa. Jak ktoś mi powie jak to zrootować i naprawić też zostanie obsypany lajkami.

Z góry dzięki bo nie planuję lecieć z telefonem do naprawy. 

Opublikowano

Jak już wgrałeś to tyle. Fabryczne nic nie dadzą. Musisz wgrać starszą wersję systemu samemu (lub za pomocą narzędzia producenta - o ile ono istnieje).

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jak już wgrałeś to tyle. Fabryczne nic nie dadzą. Musisz wgrać starszą wersję systemu samemu (lub za pomocą narzędzia producenta - o ile ono istnieje).

Masz na myśli LG PC Suite? I tak btw ten root jednak mimo wszystko planuję zrobić.

Opublikowano

Masz na myśli LG PC Suite? I tak btw ten root jednak mimo wszystko planuję zrobić.

Tak, możesz zobaczyć czy jest opcja downgradeu, jeśli nie ma, to musisz wgrać ręcznie.

Opublikowano

A jeśli zaniosę telefon do jakiegoś salonu czy coś żeby wgrali mi starszego androida to ile to będzie kosztować? I czy mogą coś takiego zrobić?

Opublikowano

A jeśli zaniosę telefon do jakiegoś salonu czy coś żeby wgrali mi starszego androida to ile to będzie kosztować? I czy mogą coś takiego zrobić?

Mogą wgrać, ale nie lepiej samemu w domu? Tam myślę, że kilka dyszek by wzięli, zapytaj się.

Opublikowano

Mogą wgrać, ale nie lepiej samemu w domu? Tam myślę, że kilka dyszek by wzięli, zapytaj się.

Samemu próbowałem pół wakacji i NIGDZIE nie ma poradnika jak to zrobić na moim telefonie.

Mam android 4.4.2 od plusa. Chcę zrootować telefon i wgrać android 4.1 Jelly Bean czysty nie od plusa itd. Jak ktoś mi powie jak tego dokonać dostanie trochę lajków no i moją wdzięczność. Bo inaczej zasuwam do jakiegoś salonu niech mi to wgrają (roota chyba nie zrobią).

Opublikowano

Samemu próbowałem pół wakacji i NIGDZIE nie ma poradnika jak to zrobić na moim telefonie.

Mam android 4.4.2 od plusa. Chcę zrootować telefon i wgrać android 4.1 Jelly Bean czysty nie od plusa itd. Jak ktoś mi powie jak tego dokonać dostanie trochę lajków no i moją wdzięczność. Bo inaczej zasuwam do jakiegoś salonu niech mi to wgrają (roota chyba nie zrobią).

Przecież dostałeś poradnik, wystarczy się zastosować do każdego punktu oraz nie srać w gacie bo prędzej zabije Cię meteoryt niż uszkodzisz trwale telefon przy wgrywaniu romu.

0LsM05U.png

Opublikowano

Przecież dostałeś poradnik, wystarczy się zastosować do każdego punktu oraz nie srać w gacie bo prędzej zabije Cię meteoryt niż uszkodzisz trwale telefon przy wgrywaniu romu.

Nie jestem znawcą ale nie wygląda mi to na roota. No i obrazki są niewidoczne. A przy moim skillu bez nich nigdzie nie zajadę. 

Opublikowano

Nie jestem znawcą ale nie wygląda mi to na roota. No i obrazki są niewidoczne. A przy moim skillu bez nich nigdzie nie zajadę. 

Roota się robi po wgraniu romu a nie przed.

Jak wiadomo chcesz wrócić do starszej wersji androida więc wgrywasz starszy rom i tyle, jeżeli jednak chcesz też roota to robisz go dopiero po wgraniu romu, przed nie jest potrzebny.

0LsM05U.png

Opublikowano

Po 1 piszcie bardziej ogólnym językiem bo nie bardzo wiem co to rom.

Po 2 nie wiem jak to się stało ale po tym przywróceniu ustawień fabrycznych (w międzyczasie przywróciłem kopie zapasową która nic nie dała) i telefon zasuwa tak jak powinien. Nie mam pojęcia co się stało ale działa.

Więc w tym momencie po prostu chcę zrobić roota na androida 4.4.2 od plusa. Mógłbym wgrać czystego androida 4.4.2 ale i tak wszystko co jest mi do szczęścia potrzebne to root bo on pozwoli zrobić mi kilka rzeczy. 

Opublikowano

Po 1 piszcie bardziej ogólnym językiem bo nie bardzo wiem co to rom.

Po 2 nie wiem jak to się stało ale po tym przywróceniu ustawień fabrycznych (w międzyczasie przywróciłem kopie zapasową która nic nie dała) i telefon zasuwa tak jak powinien. Nie mam pojęcia co się stało ale działa.

Więc w tym momencie po prostu chcę zrobić roota na androida 4.4.2 od plusa. Mógłbym wgrać czystego androida 4.4.2 ale i tak wszystko co jest mi do szczęścia potrzebne to root bo on pozwoli zrobić mi kilka rzeczy.

Poszukaj na XDA Developers, powinieneś coś znaleźć. Jak Ci się nie uda, to daj znać to poszukam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Roota się robi po wgraniu romu a nie przed.

Jak wiadomo chcesz wrócić do starszej wersji androida więc wgrywasz starszy rom i tyle, jeżeli jednak chcesz też roota to robisz go dopiero po wgraniu romu, przed nie jest potrzebny.

Bardzo ciekawe... Może powiedz mi jak wgrałeś ROM bez roota.

Opublikowano

Normalnie da się to zrobić za pomocą aplikacji na komputerze, np. czy przy wgrywaniu ROMu ODINEM (dla samsunga) potrzebny jest root? Nie.

Opublikowano

Normalnie da się to zrobić za pomocą aplikacji na komputerze, np. czy przy wgrywaniu ROMu ODINEM (dla samsunga) potrzebny jest root? Nie.

A masz jakiś sposób na LG?

Opublikowano

Wgrałem fastbootem ponieważ jest to dla mnie jedyne sensowne rozwiązanie a nie jakieś żałosne custom recovery czy inne gówna od amatorów.

Od LG masz specjalnego toolsa do wgrywania systemów w rozszerzeniu kdz

0LsM05U.png

Opublikowano

Wgrałem fastbootem ponieważ jest to dla mnie jedyne sensowne rozwiązanie a nie jakieś żałosne custom recovery czy inne gówna od amatorów.

Od LG masz specjalnego toolsa do wgrywania systemów w rozszerzeniu kdz

Na razie nie potrzebuje systemu, tylko roota. Chyba że ktoś już podał a ja jestem niedorozwinięty. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...