Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak programować ?

Saveti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak programować ? 

Uzywalem kiedyś autoit do zrobienia klikacza więc funkcje nie są dla mnie tajemnicą chyba ze w c++ jest inaczej.

Od czego zaczac w c++ znajac podstawy ?

Opublikowano

to napisz kilka programów niewielkich, ale też nie strasznie łatwych, a potem zacznij się uczyć obiektówki (programowanie obiektowe). Potem zacznij pisać programy.

A cos do gier ?

Opublikowano

kolejny raz trzeba powtarzać.

bez solidnych podstaw nie zrobisz niczego dobrego. nie znając obiektówki nie zrobisz dobrej gry (no chyba że kolejny carmack rośnie). nie porywaj się z motyką na słońce.

Opublikowano

kolejny raz trzeba powtarzać.

bez solidnych podstaw nie zrobisz niczego dobrego. nie znając obiektówki nie zrobisz dobrej gry (no chyba że kolejny carmack rośnie). nie porywaj się z motyką na słońce.

jaki edytor najlepszy do programowania ?

Opublikowano

Chcesz sie nauczyc programowac? Musisz programowac!

Wpisz w google "Polski SPOJ", znajdziesz serwis, który zawiera mase zadań dzięki którym nauczysz sie myśleć jak programista. Zadania mogą być sprawdzane przez automatycznego sędzie, za rozwiązanie zadanie dostaniesz punkt. Jest to na serio bardzo dobry sposób na naukę - wielu znakomitych programistów których znam korzystało z tego serwisu i ja też zacząłem korzystać.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jak masz wiedzę elementarną, to polecam książkę "Thinking in C++" aby poszerzyć swoją wiedzę o obiektowość języka C++. Jeśli uważasz, że to też umiesz, zainteresuj się bibliotekami dostępnymi do C++ lub do C (wsteczna kompatybilność). Mogą być to aplikacje okienkowe, mogą być to gry (SFML, SDL). Pomyśl sam, co chcesz robić :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...