Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy gry na Steam mają wirusy ?

ToTenZiomBosziP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mam 50 gier na Steam i tylko 2 gry mają wirusy a dokładniej: Postal ll i Chivalry: Medieval Warfare, czemu antywirusy wykrywają mi w tych dwóch grach wirusy ? Mam AVG i poprzednio miałem Avasta i też wykrywał... O co chodzi ? Nie mogę w te gry grać :/ Czy to nie powinno być tak że antywirus nie wykrywa wirusów od sprawdzonych firmowych plików ?

Opublikowano

Co qurwa ? Gry mają wirusy ? Zamiast Avasta (SYF TOTALNY GUNFO NIE ANTYVIRUS) i AVG pobierz sobie zcrackowną wersję np. kasperskiego. Na 10000% te gry są czyste tylko te antyvirusy mają jakiegoś pierdolca

Opublikowano

Co qurwa ? Gry mają wirusy ? Zamiast Avasta (SYF TOTALNY GUNFO NIE ANTYVIRUS) i AVG pobierz sobie zcrackowną wersję np. kasperskiego. Na 10000% te gry są czyste tylko te antyvirusy mają jakiegoś pierdolca

Ty to taki hakjer trochę jesteś.

A więc mam 50 gier na Steam i tylko 2 gry mają wirusy a dokładniej: Postal ll i Chivalry: Medieval Warfare, czemu antywirusy wykrywają mi w tych dwóch grach wirusy ? Mam AVG i poprzednio miałem Avasta i też wykrywał... O co chodzi ? Nie mogę w te gry grać :/ Czy to nie powinno być tak że antywirus nie wykrywa wirusów od sprawdzonych firmowych plików ?

Jakiego rodzaju zagrożenie wykrywają? Z jakiego katalogu ono jest?

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

AVG i Avast w każdej grze Ci wykryją wirusa. Lepiej zmień antywirusa na jakiegoś płatnego lub na bezpłatnego Microsoft Security Essentials.

Opublikowano

Ja mam Avasta i żadna, ale to żadna gra nie miała błendóff i virósóff..

Ale tak na serio jeżeli miałeś piraty tych gier to mogło sie coś przypałętać. Przeskanuj rejestr CCleanerem, wyczyść, odinstaluj gry ze stima, skan antywirusem, znowu czyszczenie CCleanerem i powinno banglać :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gry z platformy Steam NIGDY nie mają wirusów. Są one w 100% legalne i oryginalne. Jeżeli miałeś wcześniej nielegalne kopie tych gier to prawdopodobnie one zostawiły coś po sobie w postaci wirusa. Ja osobiście NIE polecam Ci korzystać z AVG ani Avast. Lepiej spróbuj pobrać i zainstalować antywirusa ESET NOD32 i przeskanować ponownie system. Ale przed tym oczyść go za pomocą np. CCleaner :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Gry na steam nie mają wirusa, ale pamiętaj że jeżeli pobrałeś coś zarażonego, to po prostu się rozchodzi na inne programy.

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...