Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Sterowniki do karty sieciowej

BornVillain

Pytanie

Opublikowano

Witam was

Otóż od ostatniego czasu zauważyłem że mój internet zaczął coraz to wolniej chodzić,próbowałem już wszystkich znanych sposobów aby zapobiec temu problemu no i du*a...

Mam internet z INTERNETII DO 20mb...Wchodzę na SpeedTest i pokazuje mi np: Download : 19.07 mb/s jednak jak pobieram coś to max 3mb a powinno być więcej co nie ? Zapytałem się znajomego informatyka co może być problemem toteż powiedział mi żebym zainstalował najnowsze sterowniki do karty sieciowej ...

Moja Karta : Realtek RTL8169C[P]/8111C[P] Family PCI-E Gigabit Ethernet  NIC [NDIS 6.20]

Umiałby ktoś podać NAJNOWSZE sterowniki do tej karty ? [nie jestem w tym obeznany]...

Z góry dzięki a za dobrą pomoc daje +  :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale nie chodzi mi tylko o pobieranie ogólnie cały internet zamula,jedynie czym mogę się pochwalić to to że na nawet filmy dobrze chodzą...

Moment... Na speedteście miałeś te 19 Mb/s, więc prędkość pobierania twojego internetu jest w porządku. Jaki był ping i prędkość uploadu?

Możliwe, że strony, które przeglądasz są postawione na jakichś budżetowych hostingach. Albo to wina twojego PC.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Do dostawcy dzwoniono nie raz i praktycznie żadnych problemów nie mieli...Internet zaczął działać coraz to wolniej gdy zainstalował się program HpUi.exe ale się go usunęło itp itd....co do komputera :

Procesor:AMD Phenom x3 8450

Ram:6gb

Karta Graficzna:Radeon 4670 HD 512mb

Kartę sieciową już wcześniej wymieniałem...

Nie mam zainstalowanych jakichś nie potrzebnych programów,to co każdy komputer powinien mieć + kilka gier

Najbardziej chodzi mi o to że internet nie jest jakiś zbytnio wolny ale strony np: MPC Forum,YT,Allegro jakoś wolno się wczytują [na początku] dalej to już to jakoś w miarę dobrze chodzi...

​     ​

Opublikowano

Do dostawcy dzwoniono nie raz i praktycznie żadnych problemów nie mieli...Internet zaczął działać coraz to wolniej gdy zainstalował się program HpUi.exe ale się go usunęło itp itd....co do komputera :

Procesor:AMD Phenom x3 8450

Ram:6gb

Karta Graficzna:Radeon 4670 HD 512mb

Kartę sieciową już wcześniej wymieniałem...

Nie mam zainstalowanych jakichś nie potrzebnych programów,to co każdy komputer powinien mieć + kilka gier

Najbardziej chodzi mi o to że internet nie jest jakiś zbytnio wolny ale strony np: MPC Forum,YT,Allegro jakoś wolno się wczytują [na początku] dalej to już to jakoś w miarę dobrze chodzi...

Już zakładałem temat z HpUi.exe,tyś wtedy mi pomógł  ^_^

​     ​

Opublikowano

Wchodzę na SpeedTest i pokazuje mi np: Download : 19.07 mb/s jednak jak pobieram coś to max 3mb a powinno być więcej co nie ?

Nie. EOT.

Prędkość pobierania nie zależy tylko od twojego łącza, ale również od serwera, z którego pobierasz plik.

Większość serwisów hostingowych ogranicza prędkość pobierania użytkownikom bez konta premium.

Sterowniki od karty sieciowej nie mają tutaj znaczenia.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Moment... Na speedteście miałeś te 19 Mb/s, więc prędkość pobierania twojego internetu jest w porządku. Jaki był ping i prędkość uploadu?

Możliwe, że strony, które przeglądasz są postawione na jakichś budżetowych hostingach. Albo to wina twojego PC.

Ping to 20ms...Wina komputera to raczej to nie jest bo do internetu bo do internetu to został stworzony  :ninja:  co do tych ,,budżetowych hostingów,, to raczej nie..b najzwyklejsze YT się zacina....

​     ​

Opublikowano

Ale nie chodzi mi tylko o pobieranie ogólnie cały internet zamula,jedynie czym mogę się pochwalić to to że na nawet filmy dobrze chodzą...

​     ​

Opublikowano

Ping to 20ms...Wina komputera to raczej to nie jest bo do internetu bo do internetu to został stworzony  :ninja:  co do tych ,,budżetowych hostingów,, to raczej nie..b najzwyklejsze YT się zacina....

No tak, a samochody stworzono po to, aby jeździły i nie mają prawa się zepsuć. To byłoby przecież wbrew logice.

Kiedy internet zaczął działać nie tak, jak powinien?

Podaj specyfikację sprzętową.

Zadzwoń do dostawcy internetu i opisz swój problem, być może to u nich jest coś nie tak.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...