Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wpf i obrazek

Adam1360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dodać obrazek do kontrolki image? Chodzi mi o to jak to zrobić w wpf bo próbowałem pewnie z 30 min i nie daje rady... Wchodzę w properties później background image I jak dalej dodać? Na wersji 2010 działa. Ale na Microsoft Visual studio 2013 juz nie.

Opublikowano

w xaml dodaj 'source' do obrazka, co dziwne domyślnie chyba tego nie ma w ustawieniach kontrolki :v

I samo mi nie doda do resources? A jak przy kompilacji? Dziedzinie normalnie działać?

Opublikowano

w source podajesz ścieżkę do obrazka. Zresztą nie bardzo zrozumiełem o co chodzi w drugiej wypowiedzi :D

Jeśli podam ścieżkę do obrazka typu c:\asd\asdas\asd.png to czy po skompilowaniu programu będzie się normalnie wyświetlał nawet jeśli pod podaną lokalizacją nie będzie tego obrazka (np na innym kompie)

Opublikowano

Wywali wtedy błąd. Musisz dodać ten obrazek do Resources.

Domyślnie nie mam tego folderu. o.O będzie działać normalnie jak utworze ręcznie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...