Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ruby on Rails

krystiandj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

279681414689265358170.pngRuby on Rails

Witam, chcę wam przedstawić Język programowania, który nazywa się Ruby, język ten jest trochę mało popularny wśród programistów stron internetowych a jest warty uwagi. Tutaj podaje wam stronę w której można się trochę o nim dowiedzieć http://blog.strefakursow.pl/8-powodow-ktorych-warto-poznac-jezyk-programowania-ruby.html

Moje pytanie jest taki czy była by możliwość dodania nowego działu Ruby on Rails w kategorii Tworzenie stron www. Jestem początkującym w tym języku ale mógłbym zrobić kilka tutoriali z obsługi tego języka. Mam nadzieję że ktoś też się zainteresuje tym językiem.

#edit

Zrobiłem dwie lekcje z RoR:

http://www.mpcforum.pl/topic/1309657-ruby-on-rails-wprowadzenieinstalacja-lekcja-1/
http://www.mpcforum.pl/topic/1309773-ruby-on-rails-pierwszy-projektscaffold-lekcja-2/

stopka.webp

Opublikowano

Jeżyk ten właśnie jest mało popularny/wykorzystywany przez programistów dlatego chciałbym aby pojawił się on ta tym forum. Gdy użytkownicy nie zainteresują się tym, to będzie można po prostu wywalić ten dział, ale warto spróbować :)

stopka.webp

Opublikowano

Fajnie że znalazło się kilku ludzi, którzy mnie popierają. 

The Phoenix w tym języku powstał np twiter czy github

O, ciekawe :) Myślę, że nic by się nie stało, gdyby sugestia została rozpatrzona pozytywnie. Zawsze przecież może subforum zostać usunięte, a kto wie, może to dzięki mpc powstanie duże grono zainteresowania tym językiem :)

Na tak.

Opublikowano

Jak zwykle czytam te posty osob ktore pisza " nie widze tematow o tym" no dajcie sobie spokoj , w duzej mierze to wlasnie chodzi o to zeby ludzie sie dowiedzieli o tym , i zeby nawet jesli to ma byc 5-10 osob , ale te osoby beda działały tam , to jest to warte swojej ceny.

Głupota wsrod uzytkownikow , nawet tych na stanowiskach widze ze nie zmienila sie od lat.

P.S ale chaotycznie :D

Opublikowano

Jak zwykle czytam te posty osob ktore pisza " nie widze tematow o tym" no dajcie sobie spokoj , w duzej mierze to wlasnie chodzi o to zeby ludzie sie dowiedzieli o tym , i zeby nawet jesli to ma byc 5-10 osob , ale te osoby beda działały tam , to jest to warte swojej ceny.

Głupota wsrod uzytkownikow , nawet tych na stanowiskach widze ze nie zmienila sie od lat.

P.S ale chaotycznie :D

Tak samo bylo z tworzeniem gier

Posty typu "maja dzial programowanie cheatow" , "nie ma zainteresowania" ale dzial powstal

Na tak.

Admin Cienia
Opublikowano

Nie widać dużego zainteresowania tym językiem na forum, tak więc dział 'Inne języki programowania" w zupełności wystarczy.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...