fr3akypl Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam. Mam zamiar zrobić serwer minecraft. Przeglądałem dużo hostingów, miałem serwer na enderchest, mineserv, żaden z nich nie wypalił, chciałbym zrobić serwer na którym rzeczywiście ktoś będzie grał, i potrzebowałbym jakiegoś poradnika co do zrobienia serwera, nie chce hostingu z "gotowcami" jak mineserv tylko serwer, gdzie sam wybiorę silnik (np. cauldron, którego nie moge znaleźć na żadnym hostingu), i zebym miał dostęp do wszystkich plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrolMieszkoIII Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dobry hosting to CubeHost.PL- masz tam do wyboru dosyć sporo silników, panel przyjazny. Zobacz sobie. Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD- Masz problem? Pisz na PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardStyl3r Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Polecam dedyka na sprintdatacenter, jeżeli chcesz mieć do wszystkiego dostęp (żaden hosting nie jest tak głupi, żeby dawać wszystkie pliki ;_; ) a jak hosting, to enderchest.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajros Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Możesz zrobić na VPS (z tego co słyszałem mc na vpsie nie jest najlepsze...) CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocny Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Polecam dedyka na sprintdatacenter, jeżeli chcesz mieć do wszystkiego dostęp (żaden hosting nie jest tak głupi, żeby dawać wszystkie pliki ;_; ) a jak hosting, to enderchest.pl. sdc ma blackholling, niepolecane dla serwerów minecraft, bardziej preferowałbym vps/dedyka na ovh, no a hosting enderchest/cubehost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardStyl3r Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 @ProEs z tego co wiem nie przeszkadza to serwerom minecraft (a bynajmniej mojemu). Jak już mówiłem, rób na SDC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocny Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 @ProEs z tego co wiem nie przeszkadza to serwerom minecraft (a bynajmniej mojemu). Jak już mówiłem, rób na SDC. @HardStyl3r_PL przy większym ruchu na serwerze/maszynie zaczynają się lagi, bo są blokowane połączenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.