Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomoc w stworzeniu serwera.

fr3akypl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zrobić serwer minecraft. Przeglądałem dużo hostingów, miałem serwer na enderchest, mineserv, żaden z nich nie wypalił, chciałbym zrobić serwer na którym rzeczywiście ktoś będzie grał, i potrzebowałbym jakiegoś poradnika co do zrobienia serwera, nie chce hostingu z "gotowcami" jak mineserv tylko serwer, gdzie sam wybiorę silnik (np. cauldron, którego nie moge znaleźć na żadnym hostingu), i zebym miał dostęp do wszystkich plików.

Opublikowano

Polecam dedyka na sprintdatacenter, jeżeli chcesz mieć do wszystkiego dostęp (żaden hosting nie jest tak głupi, żeby dawać wszystkie pliki ;_; )

a jak hosting, to enderchest.pl.

sygnatura.png

Opublikowano

Polecam dedyka na sprintdatacenter, jeżeli chcesz mieć do wszystkiego dostęp (żaden hosting nie jest tak głupi, żeby dawać wszystkie pliki ;_; )

a jak hosting, to enderchest.pl.

sdc ma blackholling, niepolecane dla serwerów minecraft, bardziej preferowałbym vps/dedyka na ovh, no a hosting enderchest/cubehost

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

@ProEs

z tego co wiem nie przeszkadza to serwerom minecraft (a bynajmniej mojemu). Jak już mówiłem, rób na SDC. ;)

@HardStyl3r_PL

przy większym ruchu na serwerze/maszynie zaczynają się lagi, bo są blokowane połączenia

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...