Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anti-Dos/Ddos

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcę się zabezpieczyć trochę ;D

Szukam jakiegoś ogarniętego firewall'a lub/oraz anti-dos/ddos czy jakoś tak xD

Na razie znalazłem coś  takiego: http://www.fortguard.com/ co o tym myślicie?  znacie może coś lepszego? godnego uwagi? najlepiej jakby było darmowe, wgl darmowe :P

W aktualnej chwili używam Avast'a jak anti-virusa który ma firewall'a.

Opublikowano

Siemka, chcę się zabezpieczyć trochę ;D

Szukam jakiegoś ogarniętego firewall'a lub/oraz anti-dos/ddos czy jakoś tak xD

Na razie znalazłem coś  takiego: http://www.fortguard.com/ co o tym myślicie?  znacie może coś lepszego? godnego uwagi? najlepiej jakby było darmowe, wgl darmowe :P

W aktualnej chwili używam Avast'a jak anti-virusa który ma firewall'a.

Troll?  o.O Jeżeli Twój komputer nie robi jako serwer, to wystarczy zwykły antywirus. Nawet ten avast. Swoją drogą, to czytaj  w tych działach tematy. Poradniki o Komputerach lub Poradniki o programach. W razie wątpliwości pisz w ich dziale głównym.

Opublikowano

A jak na przykład on będzie grał z kimś online w grę flash albo Java i ktoś będzie próbował się włamać się do jego komputera przez dziury w tych programach to też wtedy mu powiesz, że firewall jest niepotrzebny?

Opublikowano

A jak na przykład on będzie grał z kimś online w grę flash albo Java i ktoś będzie próbował się włamać się do jego komputera przez dziury w tych programach to też wtedy mu powiesz, że firewall jest niepotrzebny?

Od 2-3msc nie mam żadnego antywirusa/firewalla (nawet systemowego) i nie mam żadnej infekcji, żadnych włamań, dodam również, że mam windowsa xp ;-)

To samo i więcej masz w Comodo Firewall, aktualnie jeden z najlepszych darmowych firewalli.

Opublikowano

Od 2-3msc nie mam żadnego antywirusa/firewalla (nawet systemowego) i nie mam żadnej infekcji, żadnych włamań, dodam również, że mam windowsa xp ;-)

To samo i więcej masz w Comodo Firewall, aktualnie jeden z najlepszych darmowych firewalli.

Ja nie używam antywirusów od kilku lat i jakoś nie widzę w panelach aktywności (np. w Google) niczego podejrzanego, są tam tylko moje logowania. System też nie zachowuje się "dziwnie". Można żyć bez antywirusa, tylko trzeba umieć.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Umiesz czytać lub w ogóle wiesz, o czym się tutaj pisze? Co ma firewall lub antywirus do ddosów? Poza tym, żadne zabezpieczenie nie daje 100% gwarancji, więc dla użytku domowego wystarczy sam antywirus i jakaś zapora, jak wspomina Dnalo, lub sama zapora i narzędzia antymalware/spyware i to wystarcza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...