Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biblioteka Allegro w Dev c++

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczę się o bibliotece allegro z tego kursu 

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-Allegro-4-x-C++/Instalacja-Allegro/62

jest tam także instalacja biblioteki allegro w dev c++ ale mi to nie działa

vRd1wdS.png

Nie wiem czy dobrze to zainstalowałem! Zrobiłem tak

Wszedłem w te uaktualnienia i wybrałem 

BxFLrAh.png

Dałem download secected potem wyskoczyła instalacja, to się zainstalowało ale po próbie kompilacji nadal nie działa! :(

dodam że odpalam także tak jak jest na kursie czyli wybieram Allegro Application (Static), tworzy się jak to nazwać jakby wstępny kod ale przy próbie kompilacji problem jest ten co na pierwszym screenie! Czyli coś z dodaniem biblioteki!

Obawiam się że coś źle zainstalowałem dlatego piszę! Na dev c++ dopiero co się przerzuciłem i jeszcze go za bardzo nie ogarniam 

Cześć...

Opublikowano

nie używaj dev c++, poszukaj po  googlach, też miałem taki błąd ale jakoś udało się go naprawić, nie używaj allegro 4, tylko allegro 5 (szukaj na yt: CodingMadeEasy) od siebie poleciłbym sfml niż allegro ale co kto chce.

Biblioteka Allegro w wersji 4.4 jest przestarzałą technologią i odradza się korzystania z niej w nowo powstających projektach. Biblioteka w wersji 4.4 nie posiada wsparcia sprzętowego karty graficznej. Brak wsparcia sprzętowego karty graficznej wpływa negatywnie zarówno na szybkość działania aplikacji jak również na jakość grafiki na której wykonuje się operacje skalowania czy też obrotów.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkrulcelulozy3

Odpaliłem Allegro5 Application (Static) tylko że problem jest ten sam! Co prawda kod mi się wygenerował inny :) Pod allegro 5 ale ja chcę tylko sprawdzić czy działa! Zawsze wywala przy dołączaniu biblioteki no cóż :( 

Co do tego sfml to zobaczę na internecie! 

A dlaczego nie Dev C++? Co innego? Code::Block? Czy jeszcze coś innego? 

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...