Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Drejkus napisał:

@mrkacperek 

Kurde pobrałem funnycreatora oraz zainstalowałem jdk i nagle jakieś błędy i szybko wyłącza funnycreatora :/

kopiujesz błąd i tworzysz nowy issue:

To jest ukryta treść, proszę

fKJeAI4.jpg

• Odpowiedzi 719
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym wnieść skargę/Wyrazić opinię o ekipie FunnyGuilds, W skrócie Dostałem bana za nic ;) ponieważ niejaki "ProgrammingWizzard uwielbia wlepiać bany za błachostki, a za jakie? np. za zapytanie się kiedy update pluginu ;) Na szczęście wiedziałem że ta grupka to zlepek raków, pseudo programistów, (pisząc w javie nie nazywaj się Programistą!) i miałem drugie konto, pewnego dnia poprosiłem ich o kompromis i odbanowaniu mnie na tamtym koncie i zbanowaniu drugiego. Oczywiście ekipa ociekająca "zajebistością" postanowiła mnie zbanować xD

Dowody:

Ci2MwFklR-2_PK623mxm6g.png
iq1yPTFUSgOoMnnEmZwnrQ.png

Druga rozmowa:

cEu7ESjTST6Ff9c-YLE4Pg.png

Trzecia rozmowa: (Screena niestety nie mam, zrobiłem screena ale zapomniałem zapisać)

Cytat

odniesienie do #625 oraz #624 
A tak nie jest? zgłosiłem issue, ale nikt go nie naprawił przez tydzień, a pod waszymi nickami widniały opisy jak "w grze: League of Legends" rozumiem że każdy ma prawo do własnego wolnego czasu, ale po coś stworzyliście ten plugin, czyż nie? jeśli nie uważacie tego za hobby/pasję tylko za więzienie i updatujecie plugin z taką niechęcią, to może czas by oddać go komuś by kontynuował projekt?

Po czym na szybko dopisałem "zamykając ten issue przyznajesz się do W.W oskarżeń.

Issue niezwłocznie został zamknięty, i edytowany (Nazwa oraz Zawartość), 

Issue znajdował się tutaj:
https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/issues/626

FJ4NRIf-SS2W8OIdhvcFwg.png

Nie wiem kim jest ten Bartssqu, nie widziałem jego wiadomości.

Po profilowym pana @kacperduras. Wnioskuję że to jakiś niereformowalny 15 latek z zawyżonym ego, oraz tendencją do wywyższania się.

Zaś po tym wnioskuję że całkiem olali mą osobę i potraktowali jak "gó***o":
_V-PEztQQFuj-vfxKARQfQ.png
Osoby z ekipy FG, mogą sobie pod tym postem pisać co chcą, a nawet zgłaszać Administracji, ja tylko wyraziłem swoją opinię i mam do tego prawo, po za tym, wystarczy wejść na ich Discorda, i przeczytać albo ich dyktatorski regulamin, albo spojrzeć na ich traktowanie innych użytkowników ;)

Nie wspominając że w ekipie FG, panuje Dyktatura i reżim oraz pełna bezduszność.

Dnia 27.10.2017 o 19:45, kacperduras. napisał:

Wystarczy zbudować FG za pomocą FunnyCreatora, w ramach release wypuszczamy tylko stabilne wersje, nie deweloperskie.

No nie powiedział bym, Wersja 4.0.0.1 była najniestaranniejszą wersją pluginu jaka kiedykolwiek wyszła ;)

@admin, przepraszam że 2 wiadomości pod rząd, byłem przekonany że mi je połączy w jedną. lipa trochę.

Edytowane przez MKMethosPL
Opublikowano
16 godzin temu, MKMethosPL napisał:

Chciałbym wnieść skargę/Wyrazić opinię o ekipie FunnyGuilds, W skrócie Dostałem bana za nic ;) ponieważ niejaki "ProgrammingWizzard uwielbia wlepiać bany za błachostki, a za jakie? np. za zapytanie się kiedy update pluginu ;) Na szczęście wiedziałem że ta grupka to zlepek raków, pseudo programistów, (pisząc w javie nie nazywaj się Programistą!) i miałem drugie konto, pewnego dnia poprosiłem ich o kompromis i odbanowaniu mnie na tamtym koncie i zbanowaniu drugiego. Oczywiście ekipa ociekająca "zajebistością" postanowiła mnie zbanować xD

Dowody:

Ci2MwFklR-2_PK623mxm6g.png
iq1yPTFUSgOoMnnEmZwnrQ.png

Druga rozmowa:

cEu7ESjTST6Ff9c-YLE4Pg.png

Trzecia rozmowa: (Screena niestety nie mam, zrobiłem screena ale zapomniałem zapisać)

Po czym na szybko dopisałem "zamykając ten issue przyznajesz się do W.W oskarżeń.

Issue niezwłocznie został zamknięty, i edytowany (Nazwa oraz Zawartość), 

Issue znajdował się tutaj:
https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/issues/626

FJ4NRIf-SS2W8OIdhvcFwg.png

Nie wiem kim jest ten Bartssqu, nie widziałem jego wiadomości.

Po profilowym pana @kacperduras. Wnioskuję że to jakiś niereformowalny 15 latek z zawyżonym ego, oraz tendencją do wywyższania się.

Zaś po tym wnioskuję że całkiem olali mą osobę i potraktowali jak "gó***o":
_V-PEztQQFuj-vfxKARQfQ.png
Osoby z ekipy FG, mogą sobie pod tym postem pisać co chcą, a nawet zgłaszać Administracji, ja tylko wyraziłem swoją opinię i mam do tego prawo, po za tym, wystarczy wejść na ich Discorda, i przeczytać albo ich dyktatorski regulamin, albo spojrzeć na ich traktowanie innych użytkowników ;)

Nie wspominając że w ekipie FG, panuje Dyktatura i reżim oraz pełna bezduszność.

debil czy debil

k3HeXgc.png

Opublikowano

Dobra, to może po kolei...
1. Jeśli to jest 'po prostu pytanie o update' (zdjęcie), to ja nie mam na imię Kamil...
2. Nie wiem co masz nagle do Javy i nazywania się programistą
3. Nawet nie powinieneś móc mieć drugiego konta, skoro masz bana na jednym - taki ogólnie jest cel bana, uniemożliwienie komuś dostępu do serwera
4. Issue były zamykane, bo był to zwyczajny spam, sprawa była oczywista - unbana nie będzie, temat zamknięty
5. To ma być 'dyktatorski regulamin'?... - Link do zdjęcia regulaminu
6. Twoje konto na GihHub'ie - no, nie dziwie się, że je zablokowali po tym, jaki issue robiłeś... (parę zdjęć z tematami issue: #1#2#3)

Ale podsumowując - projekt FG jest robiony w wolnym czasie i jak ktoś z ekipy ma na to ochotę. Co lepsze - jest to projekt w pełni otwarty, więc każdy może coś dopisać, zrobić Pull Request i dodać swoje pomysły do pluginu, wystarczy chcieć. Nie każdy ma ochotę siedzieć tylko nad tym - osoby, które są najmocniej związane z FG mają też inne projekty, często znacznie bardziej opłacalne. No i chyba to normalne, że po całym dniu np. szkoły ktoś woli pograć w LOLa niż siedzieć i naprawiać błędy w pluginie, co może zająć nawet parę godzin żmudnej roboty...

Zachowujesz się jak dziecko @MKMethosPL, wydoroślej trochę i traktuj ludzi tak, jak sam chcesz być traktowany - z szacunkiem i powagą

Opublikowano (edytowane)

Do Grega nic nie mam, a konto na waszych screenach, nie należy do mnie, gdybym to był ja, to zamiast grega był by tam ProgrammingWizzard i Kamilkime. Więc pozdrawiam.

konta mam na Githubie tylko dwa, MentosPL i lel-:ciąg losowych liczb: pierwsze 2 screeny były pisane z pierwszego konta, zaś z drugiego napisałem tę trzecią wiadomość.

Ps. Dla czego miałbym wyzywać Grega, skoro on jako jedyny był za odbanowaniem mnie? xDD
@MrGregorix

Czysta żałość, z waszej strony, tworzą multikonto by zrzucić winę na mnie XDD beka.

@edit, jeszcze dopowiem, że ta super buntownicza wiadomość jest na poziomie 10 latka, jest to nie w moim stylu, gdyż mam 20 lat, i jest to totalnie żałosne.
MentosGuilds? Pfff, nie znam się na javie, i nigdy bym nie wpadł na tak debilny i niedorzeczny pomysł, po za tym od zarabiania mam normalną pracę, a nie "dżawę".

@edit2, A teraz NAJLEPSZE! odkryto do kogo należy komto "GregH**"!
Patrzcie screeny!
Żekomy spam:
S82X1a2PSq2vkIxhZFNsNA.png
Godzinę przed spamem:
lL-2ViAPTK6-QqsvrmYzvw.png

Dodatkowo:
1IC5paznRJiPN92OTN8FSA.png

Moje "issue" to tylko to gdzie odpowiedział Kacperduras ;) i tego dnia dawałem tylko 3 issue ;)

To w końcu kto zrobibł konto?

Może 15 latek we własnej osobie?! aka ProgrammingWizzard?
kuYZj2rETlWULxB7bHAd-A.png

Mogliście chociaż pousuwać niektóre wiadomości ;) może by nie było dowodów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano
40 minut temu, Biter. napisał:

Przypominam, że ten temat dotyczy pluginu. Nikogo nie interesuje to, co robicie na discordzie. 

To moje pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.

Dotyczy pluginów, jak i autorów samego pluginu, wyobraź sobie że ktoś z nich zakłada fake konto na githubie i podszywa się pod ciebie i pisze "J** Ku*** jutro robie BiterGuilds SZ**Y"

Ps. Dziękuję za nieuczciwego warna ;) To co piszę nie jest Offtopic bo dotyczy za równo pluginu jak i ekipy FG, i tego jak traktują innych użytkowników.

Piszę z supportem Githuba, i dowiem się kto z was założył te multikonto.

Opublikowano
19 godzin temu, kacperduras. napisał:

Skonczyles? Dzieki. K'woli scislosci - dyskusja odnosi sie apropo samego pluginu jak i jego rozwoju, na co wplyw ma masa roznych czynnikow, wiec nie dosc ze ta dyskusja jest zawila, a dwa, ma rozne podloza. Wiec smiem stwierdzic, ze sie mylisz, a Twoja interwencja jest conajmniej bezuzyteczna - nie ma to po prostu zadnej racji bytu. Mozesz mi dawac warna, jednak ja bede sie raz ze odwolywal, dwa ze kontynuowal temat. Serio, wszystko jest w ramach tematu, a ucinanie kanalu komunikacji i polemiki jest na szkode forum.

Nie chcemy ucinać dyskusji na poziomie, ale kilka ostatnich postów wyglądało jak pyskówka na przerwie w gimnazjum. Gdyby każdy post wyglądał jak ten przeze mnie cytowany, nie byłoby żadnej potrzeby interweniowania.

Opublikowano (edytowane)

Popieram przedmówcę, nasza konwersacja nawet jeśli jest zawiła i zawzięta, to jednak wciąż jest prowadzona na odpowiednim poziomie, i moim zdaniem nie trzeba dodawać do naszej rozmowy słów które mogą być niezrozumiałe przez innych/młodszych, dla tego nasza rozmowa dotychczas przebiegała używając prostego języka.

Jeśli sam autor niesłusznego warna, nie zechciał na PW zainteresować się odwołaniem, to zrobię to publicznie. Wnoszę o usunięcie nam warnów które miały na celu ograniczyć naszą komunikację, bo jakby nie patrzeć, cały czas rozmawiamy na temat bieżącej sytuacji jaka zdarzyła się na Githubie FunnyGuilds, a wszystko co dotyczy samego pluginu jak i zdarzeń związanych z nim, jest jak najbardziej na miejscu i na temat. Zaś nasza rozmowa wnosi wiele przydatnych bądź powiązanych informacji odnośnie ostatnich zdarzeń.

Co do samego Githuba i tego że miałem sprawdzić do kogo należy te konto, na ten moment Github zważywszy na ich politykę prywatności, odmówił udostępnienia tych że informacji (co było w sumie do przewidzenia). Więc trudno będzie komukolwiek na ten moment coś zarzucić, bez żadnych dowodów, jedno jest pewne, konto te nie należy ani nie przynależy do mnie w żaden sposób. I postaram się za wszelką cenę to udowodnić, napisałem do Githuba by chociaż z swojej strony dali jakiekolwiek potwierdzenie, że konto nie należy do mnie. Na razie nie odpisują.

Tymczasem wywnioskowałem na podstawie tego, że na Discordzie nie ma żadnych rozmów związanych z tą sytuacją, że był to Gabixev.

Podejrzewam Gabixdeva, ogólnie jemu nie ufam, pomimo że raz mi pomógł, to jego wersja FG (tzw. port zanim wasza wersja 4.0 została udostępniona) zachowywał się conajmniej dziwnie.
Oraz nie raz go się uczepiłem że zamiast robienia czegokolwiek marnuje czas na anime, i że swój plugin pisze od pół roku, a swój serwer na ten moment robi już prawie 2 lata.
Mógł wykorzystać tę sytuację i stworzyć konto, po za tym on nie lubi funnyGuildsów.

Ja osobiście nie wyzwał bym nikogo i nie powiedział bym że coś zrobię (na przykładzie MentosGuilds) gdybym wiedział że tego nie zrobię.
Ponieważ z tego miejsca po raz któryś informuję, że nie posiadam nawet podstawowej wiedzy o pisaniu pluginów, nie wiem w czym się je pisze, a tym bardziej nie umiem kompilować. Więc nie ma co tu mówić o "MentosGuildsach". i jak wspominałem, mam od zarabiania normalną pracę.

oczywiście to tylko moje przypuszczenia, i do puki nie mam żadnych dowodów trudno powiedzieć czy to na pewno Gabixdev, ale jeśli mógłbym prosić ekipę FG, to proszę o przeprowadzenie jakiegoś śledztwa. Programming przekaż im link do tematu. Sam bym to zrobił ale nie chce robić czwartego mulciaka xD Chciałbym normalnie wrócić na swoim koncie bez bezsensownych banów za pytanie kiedy update, Kamilkime ma racje, pewnego razu się wkurzyłem i ochrzaniłem ekipę że większość czasu marnują na gry, ale tworzenie FG to w pewnym stopniu obowiązek, nawet nie wiecie ile osób jest od was w tym momencie zależnych i ile z tych osób nie umie samemu naprawić pluginu, no bo ile % właścicieli serwerów umie pisać pluginy? Powinniście spojrzeć na plugin z perspektywy innych użytkowników, nie tylko z własnej. Po za tym jak mawia przysłowie, najpierw obowiązki później przyjemności ;)

Pozdrawiam i liczę na szybkie wyjaśnienie całej sprawy.

Opublikowano (edytowane)

Witam, jak wy tak się kłócicie itp.

To ja zadam małe pytanie, kiedy będzie update? Kappa

Ps. Bądźcie grzeczni bo gwiazdor patrzy <--

Edytowane przez Drejkus
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

@kacperduras.

Witam, nie wiem czy to błąd ale jeżeli ktoś pobiera plugin format pliku jest .jar.txt jak zmieniłem swój format na .jar to nie działa wgl.

edit: Koledze pobrało normalnie przy starszych wersjach pobiera mi się normalnie.

Tak btw. dobra robota ;)

Edytowane przez Drejkus
Opublikowano (edytowane)

Niewiem czy tylko u mnie ale:

- Gdy zbanuje Gildie komenda /Ga ban to otrzymam bana na dany czas ale potem nie mogę wejść już na serwer po czasie jakim ustaliłem.  Jeszcze jedno jak już dostanę bana to pisze otrzymano bana.... Nie da się zmienić tej wiadomości? Nie ma jej w żadnym pliku yml. 

- Jak ustawiłem żeby powiadomienia o wejściu na teren gildii pojawiały się na actionbarze to wyświetlały się ale nie na ten kolor co chciałem a ustawiony jest inny tylko i wyłącznie wygląda to tak &fWszedles na teren gildii xyz nie da się tego zmienić. Na Chatcie, boss barze wyświetla się poprawnie 

Edytowane przez LoeeR
Opublikowano

@LoeeR Jeśli masz jakieś błędy - zgłoś je na trackerze

Co do action bar'a - przy wprowadzaniu zauważyłem, że jest tylko jeden kolor, nie wiem jeszcze czemu, ale może w końcu się to naprawi. Na razie musi zostać tak :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
15 godzin temu, Slodzik napisał:

Jak robie gildie przez komende /zaloz TEST TESTOWEEEEEE pisze że nie mam 1 stone a go mam

Popatrz może w config pluginu... Przedmiot trzeba mieć DOKŁADNIE taki, jaki jest podany w configu, a domyślnie ten stone ma nazwę...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko, mam tabliste i można jakoś zmienić główki na tabliście? Bo aktualnie mam steve i alexa na zmiane a to tak średnio. Idzie zrobić to przez funny guilds, czy trzeba przez BungeeTablistPlus?