Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie konfiguracji serwera TS

Walbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Amatorsko prowadzę swój serwer team speak (rozmowy ze znajomymi podczas gier) wszystko skonfigurowałem sam, jednak zwracam się do społeczności mpcforum z zapytaniem czy na serwerach ts3 istnieje jaka kol wiek możliwość wprowadzenia poniższych opcji:

- Przypisania (właściciela?) kanału, który mógłby wchodzić na niego bez konieczności podawania hasła.

-Możliwości wejścia na dany kanał tylko w wypadku, gdy znajdowałby się na nim właściciel.

- Stworzenie opcji, która umożliwiałaby przesuwanie osób na tylko i wyłącznie swój kanał. (Nie chodzi mi tutaj o żadną rangę administratora)

Czy któraś z tych funkcji byłaby możliwa do zrealizowania? Jeżeli tak to proszę społeczność forum o pomóc jak coś takiego zrobić.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli osoba która posiada channel admina na swoim kanale, może wchodzić do niego bez konieczności podawania hasła to samo przerzucać osoby ze swojego kanału na podkanały. Co do wejścia na dany kanał z obecnością właściciela nie ma takiej możliwości.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

1. Przypisania (właściciela?) kanału, który mógłby wchodzić na niego bez konieczności podawania hasła.

2. Możliwości wejścia na dany kanał tylko w wypadku, gdy znajdowałby się na nim właściciel.
3. Stworzenie opcji, która umożliwiałaby przesuwanie osób na tylko i wyłącznie swój kanał. (Nie chodzi mi tutaj o żadną rangę administratora)

1, Jest tak możliwość, wystarczy channel adminowi dać uprawnienie b_channel_join_ignore_password.

2. Nie ma takiej możliwości aby to działało automatycznie, chyba że właściciel kanału będzie miał możliwość zmiany maksymalnej liczby osób na kanale i jak wejdzie to zmieni.

3. Nie rozumiem pytania. Jest możliwość ustawianie podczas łączenia się z serwerem na który kanał ma wejść automatycznie.

Opublikowano
- Stworzenie opcji, która umożliwiałaby przesuwanie osób na tylko i wyłącznie swój kanał. (Nie chodzi mi tutaj o żadną rangę administratora)

Jest to do wykonania, ale nie wiem czy sposób i funkcjonalność Cię zadowoli.

A więc robisz rangę kanałową i ustawiasz jej odpowiednią wartość w permissi i_client_move_power

I teraz... Jeśli nadasz tą rangę jednej osobie w 2 kanałach to taka będzie mogła przerzucać ludzi pomiędzy nimi.

Przykładowo jak nadasz komuś rangę z taką permissią w poczekalni czy gdzie tam masz ustawiony default channel i kanale prywatnym tej osoby to ta będzie mogła przerzucić z poczekalni osoby do swojego kanału i również ze swojego kanału ich do poczekalni wywalić, ale nic poza tym.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...