Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nintendo Wii U czy PlayStation Vita

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie którą konsolę zakupić ? :D nie wrzucam tego do działu konsol ponieważ gdy wrzucę do działu playstation to będą o ps vita pisać. Tak więc która konsolka jest opłacalna ? Na której jest więcej gier z ładną grafiką oraz na którą z nich wychodzi więcej gier.

Z jednej strony to PS Vita ze względu na God Of War oraz gry z PSP ale z drugiej na Wii U jest Watch Dogs, Assassin creed 3, The sims 3 i tak dalej..

Tak więc która konsola ?

Opublikowano

Z doświadczenia PSV - Sporo fajnych produkcji, a teraz będzie ich coraz więcej bo brną w tym kierunku.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Chodzi o to iz na wii u sa gry typu watch dogs. Konsola mocniejsza. Co prawda na wii u jest mniej gier niz na ps vita (ciekawszych) sam nie wiem bede musiao sie zastanowic. Jest jeszcze 3ds ale do mnie nie przemawia.

Opublikowano

Wii U nie kupuje się dla takich gier jak watch dogs czy assassynów tylko dla Mario, zeldy itd. Jak tak bardzo chcesz konsole Nintendo to bardziej polecam 3DSa. Jak nie jarają cie gry Nintendo to bierz Vite.

Opublikowano

Dobra, dzięki. Szkoda że watch dogs nie wyszło na ps vita. Pograłbym tym bardziej iż na moim komputerze nawet crysis 3 nie pójdzie.

Opublikowano

Dobra, dzięki. Szkoda że watch dogs nie wyszło na ps vita. Pograłbym tym bardziej iż na moim komputerze nawet crysis 3 nie pójdzie.

Jak chcesz dobrą konsolę na gry do polecam PS 3 do 700 zł kupisz nawet nową z 300 GB z groszami

Opublikowano

Jak chcesz dobrą konsolę na gry do polecam PS 3 do 700 zł kupisz nawet nową z 300 GB z groszami

Za 350zł kupi slimke z 320gb(ofc. używkę).

PS Vita. Wii nie kupuj bo to syfiasta konsola 

Ahh te argumenty(i zapewne żadnej z tych konsol na oczy nie widziałeś).

Popatrz sobie na bibliotekę gier wii u, teraz wychodzą 'fajne' exy jak bayonetta 2 czy też nowy fatal frame.

Opublikowano

Nie chce ps3 ppniewaz nie mam wlasnego telewizora, a w salonie niby jest 80 cali ale co z tego skoro tam ciagle ktos siedzi.

Chce konsole przenosna bo od siedzenia w domu mam komputer niby slaby bo 260 gtx i 3gb ram wiec sie go nie oplaca modernizowac a w czerwcu i tak nowy komputer zakupie. Konsole przenosna poniewaz bede czesto jezdzic. Do babci jade 4 razy w tygodniu to zabiore ladowarke i nie bede sie nudzic.

Opublikowano
Nie chce ps3 ppniewaz nie mam wlasnego telewizora, a w salonie niby jest 80 cali ale co z tego skoro tam ciagle ktos siedzi. Chce konsole przenosna bo od siedzenia w domu mam komputer niby slaby bo 260 gtx i 3gb ram wiec sie go nie oplaca modernizowac a w czerwcu i tak nowy komputer zakupie. Konsole przenosna poniewaz bede czesto jezdzic. Do babci jade 4 razy w tygodniu to zabiore ladowarke i nie bede sie nudzic.
Wiesz ze Wii U to konsola stacjonarna a nie przenośna? xD

Jeśli chcesz gry z ''wyższej półki'' to PSV.
Gier z wyższej półki jest więcej właśnie na Wii U niż Vicie panie znaFFco.
Opublikowano

Po pierwsze te obrazki nie pokazują najpopularniejszych gier na Wii U i Vite, a po drugie na żadnej z konsol pewnie zbyt długo nie pograłeś. Na Vite wychodzą typowo handheldowe gry, a na Wii U duże gry 3rd party i ekskluzywy od Nintendo.

Wiem co mówię bo znam się na temacie 10x lepiej niż ty i posiadam konsole od sony i Nintendo więc mówię z doświadczenia.

Czasami denerwuje mnie twój bezsensowny spam na tym forum.

Opublikowano

Dziwne zawsze myślałem że Wii U to konsola przenośna (Na obrazki patrzyłem) Ja nigdy nie miałem okazji pograć na żadnej z owych konsol prócz PSP. Ale teraz mam taki dziwny dylemat i w sumie może być trudny wiem że obie konsole są do czegoś innego jedna do domu, a druga do podróż. Ponieważ ps3 kosztuje tyle samo jak i PS Vita. Więc wybór trudny. (Dla gta 5 kupiłbym ps3) Komputer słaby więc nie wiem 100% czy w styczniu mi pójdzie to gta 5 na komputer chyba że będzie obsługiwać min. directxa 10.1 No nic jak na razie jestem nastawiony bardziej na kupno PlayStation Vita ze względu na god of war, Little Big Planet czy Mortal Kombat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...