Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. historii Ezia

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszedłem wcześniej dwójkę, dzisiaj Brotherhood, nurtuje mnie kilka rzeczy:

Co to jest obiekt 16 i czy należałoby odkryc prawdę? O czym ona mówi?

Dlaczego Ezio na końcu BH zabił swoją najlepszą przyjaciółkę?

Prosze ewentualnie nie spoilerować :)

Opublikowano

Gdy Abstergo używało Animusa, to kolejne obiekty badawcze nazywało właśnie Obiekt 1, Obiekt 2, Obiekt 3 itd.. Desmond to Obiekt 17, a 16 to jego poprzednik. To on jest autorem tych symboli na ścianach Abstergo w I.

Prawda to po 1 ciąg zagadek, które mówią bardzo dużo o wielu Fragmentach Edenu oraz ich kolejnych właścicielach.

Po 2 to ciąg filmików, które przedstawiają ucieczkę Adama i Ewy z EDENu. Tutaj jak zechcesz, mogę objaśnić więcej.

Na obecną chwilę powinieneś wiedzieć że Desmond(zakładam że to z Ezio to pomyłka) zabił Lucy, bo Junona mu tak kazała. Więcej nie powiem, bo to już byłby spoiler.

@Matkimen

Opublikowano

Tak, nie Ezio tylko Desmond.. xD Troche szkoda tej Lucy, tyle mu pomagała... No nic, trzea będzie się zabrać za Revelations :P

A te dlc ma fabułę jak zniknął Leonardo czy jak? Ma to jakieś nawiązanie w kolejnych częściach?

Opublikowano

Lucy była podwójną agentką Templariuszy :P

Obiektami Abstergo nazywa kolejne osoby, na których testują Animusa, Desmond był Obiektem 17 ;)

O obiekcie 16 dowiesz się więcej w AC: Revelation ;)

A Prawda odkrywa tą część rzeczywistości, którą Templariusze i Abstergo przez animusa zniekształca dla swoich korzyści ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Z Lucy jest dość skomplikowana historia. Ona na początku była Asasynką, w ramach szpiega dostała się do Abstergo, ale tam zmieniła poglądy na bardziej "Templariuszowe", potem znowu dołączyła do normalnych asasynów(początek II). Potem umarła(Brotherhood). To tyle ile możesz aktualnie wiedzieć, bo nie chcę robić spoilerów.

DLC to osobny zestaw misji o zniknięciu Leonarda, nic ciekawego i szczególnie ważnego. Leonardo w Revelations już się nie pojawia, a III, IV i Unity to już inna epoka.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...