Keczap312321 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Siemka mam mały problem kupiłem sobie kartę graficzną R9 280 problem w tym, że nie mogę podłączyć jej pod mój zasilacz, ponieważ są jakieś dziwne kable wiecie, czy mogę dokupić kable do zasilacza Thermaltake Smart SE Modular 530W? Czy może problem leży, gdzie indziej? liczę na pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitex Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Masz podłączone potrzebne okablowanie do zasilacza? Problem wynika tylko i wyłącznie z Twojej niewiedzy. Poszukaj sobie tam kabli 6 czy 8 pinowych (Nie wiem jakich potrzebujesz do podłączenia karty) i je przyłącz. Powinieneś też dostać przejściówki w zestawie z kartą. (O ile kupiłeś od porządnego producenta) Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc: KLIK! Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Tak wyglądają kable, które dostałem w zestawie z kartą graficzną http://www.sferis.pl/pictures/I4/w9/281007-1062-product_original-kabel-zasilajacy-rozdzielacz-2hdd-6pin-btx-cc-psu-6.jpg, a potrzebuje, 6 i 8 pinowego masz rację nie znam się, ale nie mam przejściówek, ani nie zostały mi już podobne kable po podłączeniu sprzętu, więc stąd moje pytanie, czy dostane takie kable gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitex Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 6 pinowy kabel masz na 100% w zasilaczu nie używany. Tą przejściówkę co dostałeś podpinasz do molexów i karty i wszytsko śmiga. Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc: KLIK! Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Faktycznie został mi 6 pinowy kabel, ale poza tym to zostało mi kilka śrubek nie mam żadnej przejściówki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitex Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Niektóre wtyczki są rozpinane.. Złącz ją w 8 pin i podłącz do karty. Szukaj czegoś takiego w zasilaczu. Podłącz też przejściówkę którą dostałeś w zestawie z kartą. Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc: KLIK! Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Witam z powrotem udało mi się podłączyć kartę do zasilacza wszystko prawie śmiga, teraz problem polega na tym, że po włączeniu cs'a karta momentalnie robi się gorąca i zaczyna głośno chodzić jakieś sugestie co mogę poprawić? Zainstalowałem sterowniki z płytki dołączonej do karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haitz Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Wentylatory się kręcą? Może dostałeś wadliwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 W tym problem wszystko się kręci nic nie haczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Użyłem programu do sprawdzenia temp karty i pokazuje mi 55stopni max to duży, czy mało? Moja karta radeon r9 280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitex Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Użyłem programu do sprawdzenia temp karty i pokazuje mi 55stopni max to duży, czy mało? Moja karta radeon r9 280 55 stopni to normalnie pod obciążeniem. Jeśli masz model np. Od Gigabyte to się nie dziw, że huczy. Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc: KLIK! Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczap312321 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Okej dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.