Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na hostingu Pukawka.pl bez limitu ram to fake?

TenyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam nie ustawiasz sobie ile chcesz ramu... Przydzielaja ci np 30gb ram na serwer gdzie masz naprzyklad 30 slotow...
Nie polecam kupywac tam serwera bo juz sie na tym przejechalem 70 slotow 140gb ramu a lagi jak skur**** przy 10 osobach.

Do tego limity CPU...
Te maszyny sa zlagowane, jak narazie to enderchest.pl jest na rynku jako najlepszy hosting pod serwer minecraft.

Opublikowano

Up co ty pierd za przeproszeniem

Pukawka jest owiele lepsza od endefchesta

Porownanie

Enderchest sciana tnt ok 500 tnt i 11 pl i jeszcze tnt nie wybuchalo bylo off

I zaraz 10vostrzezen na konto ze cos sie dzielje i tps do 7 spadly

Pukawka

151 pluginow Ok 2tys tnt wlonczone wybuchalo 27 gb ramu 5 slotow i zero lagu

Opublikowano

Ja mam na pukawce, ale to nie jest ile chcesz GB itp tylko dodaje coś więcej, ale nie jakoś cudnie. Przesadzisz z pluginami itp zacznie lagować.

Opublikowano

@TheSunzo , co ty pierdolisz? enderchest najlepszy? ahahhaha xxdd padłem jak to czytałem. Jak na razie najlepszym hostingiem jest Craftserve i Pukawka. A z tym ramem to nie fake tylko masz przydzielone sloty do tego ile kupiłeś.

26_unnamed.png

Opublikowano

@TheSunzo , co ty pierdolisz? enderchest najlepszy? ahahhaha xxdd padłem jak to czytałem. Jak na razie najlepszym hostingiem jest Craftserve i Pukawka. A z tym ramem to nie fake tylko masz przydzielone sloty do tego ile kupiłeś.

Craftserve? Proszę cię..

Opublikowano

craftserve ?! to jest NAJgorszy hosting, pierwsze 3 miesiące były ok, ale potem co tydzień wywalało maszynę, a gdy do nich o tym pisałem to mi odpisywali że to na pewno przypadek że akurat na mojej maszynie wywalało kości RAMu, i co z tym zrobili zaczęli raz na tydzień przenosić mi serwer na co raz to inne maszyny co powodowało takie lagi że było to do nie wytrzymania, w końcu przeniosłem się na pukawkę gdzie jest chyba ze 3 razy taniej i z 99999999999999999999999999999999999999 razy lepiej czemu ? Bo zainstalowałem u nich na maszynie prawie 200 modów i jedyne z czym miałem problem to było włączenie serwera bo było za dużo modów i przeciążałem procek. Ale z tym też sobie poradziłem wystarczyło napisać do obsługi że mam wymagającą paczkę modów i czy nie mogli by mi włączyć serwera. Włączyli i wszystko chodziło idealnie miałem tylko trochę lagów (ale tak to już jest jak się gra na serwie z 200 modami, a ma się internet 10Mb/s, mieszka się w piętrowym domu gdzie router jest na parterze, komp na piętrze i na dokładkę ma się dom jak bunkier xD) więc stwierdzam iż pukawka w ofercie minecraft MAX jest najlepszą ofertą na rynku. A jeśli chodzi o ten RAM to raczej nie fake bo w jednym z modów była komenda /RAM i wykazało że zużywałem 2/48 GB. TYLKO PAMIĘTAJ że jeśli chcesz mieć ten nielimitowany RAM  musisz wejść w zakładkę RAM, a potem wyłączyć limitowany RAM, potem wszystko będzie działało tak jak powinno :D

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Chcę kupić serwer na pukawce bez limitu ram to znaczy ze bende mógł ustawić 10000gb ram?

Nie. Możesz wyłączyć limit ramu.

Wtedy serwer pobiera tyle ile mu potrzeba. Raz mniej, a raz więcej.

Limitem ramu jest limit na maszynie, ale wcześniej się kończy moc procesora niż ram.

Jeżeli masz mały serwer to wyłączenie limitu ramu jest super, bo możesz zainstalować dużo ciężkich modów i będzie działać bez lagów.

Tak to działa i o to w tym chodzi.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

craftserve najlepszym ? no chyba nie 

lagi jak c**j codziennie kilka restartow nie polecam

Opublikowano

craftserve najlepszym ? no chyba nie 

lagi jak c**j codziennie kilka restartow nie polecam

Jakoś mam serwer na craftserve usługa Iron. I nic mi nie wyłącza a tps = 20.

26_unnamed.png

Opublikowano

Po pierwsze na ch*j spinacie dupy.

@TheSunzo
enderchest jest jednym z najgorszych możliwych polskich hostingów.

@TenyPL
Nie jest tak że przydzielą Ci 100'000 gb bo nie ma nawet takiego super komputera.
Chyba przydzielają 64 gb ramu. Możesz napisać do bok i wszystkiego się dowiedzieć.

Pukawka ma dobre maszyny spokojnie możesz kupować.

Ludzie pamiętajcie to jest tylko java...

Opublikowano

Up co ty pierd za przeproszeniem

Pukawka jest owiele lepsza od endefchesta

Porownanie

Enderchest sciana tnt ok 500 tnt i 11 pl i jeszcze tnt nie wybuchalo bylo off

I zaraz 10vostrzezen na konto ze cos sie dzielje i tps do 7 spadly

Pukawka

151 pluginow Ok 2tys tnt wlonczone wybuchalo 27 gb ramu 5 slotow i zero lagu

wlonczone ? czy wlaczone? naucz sie pisac to pogadamy, moim zdaniem to co ty tutaj napisales to bzdury wyssane z palca. 60/60 Osob +28 pluginow. serwer pod 35 osob. Reload serwera lag jedynie na 5 sekund.. 500 tnt ? ostatnio jak sprawdzalem wytrzymalosc serwera okolo 150 tys postawilem i odpalilem, tpsy spadly z 20 do 10 a ja mialem lagi przez max 3 Minuty.

Pukawka ? Hosting ktory codziennie upada i sie podnosi? Prosze cie... Mialem serwer i zrezygnowalem... Przez 4 dni administracja nie raczyla mi odpowiedziec. 3 dni serwera nie moglem wlaczyc i wiadomosc "Serwer nie jest zainstalowany" ale wczoraj wszystko dzialalo... Kazdy wybiera swoja droge. Ale jesli wybierasz niebiesko zielona droge do Pukawki to pamietaj ze bedziesz rzniety ostro w du**...  Przez 10 dni usuwali problemy na kazdym serwerze i nie oddali nawet grosza za ich smieszne problemy juz nic nie mowie o ddosach...

Opublikowano

up twoje opowiesci sa z palca skoda ze nie mam starych ssow(nowypc)

Mi pukawka odpowiada wciagu max 2h nawet na facebooku

I pukawka nie upada wlasnie testuje serwer starter i on laguje ale juz oferta maxram nie

A na startert to nie sa jakies straszne lagi raczej z mojej winy bo wysadzam po 3k tnnxd

Opublikowano

wlonczone ? czy wlaczone? naucz sie pisac to pogadamy, moim zdaniem to co ty tutaj napisales to bzdury wyssane z palca. 60/60 Osob +28 pluginow. serwer pod 35 osob. Reload serwera lag jedynie na 5 sekund.. 500 tnt ? ostatnio jak sprawdzalem wytrzymalosc serwera okolo 150 tys postawilem i odpalilem, tpsy spadly z 20 do 10 a ja mialem lagi przez max 3 Minuty.

Pukawka ? Hosting ktory codziennie upada i sie podnosi? Prosze cie... Mialem serwer i zrezygnowalem... Przez 4 dni administracja nie raczyla mi odpowiedziec. 3 dni serwera nie moglem wlaczyc i wiadomosc "Serwer nie jest zainstalowany" ale wczoraj wszystko dzialalo... Kazdy wybiera swoja droge. Ale jesli wybierasz niebiesko zielona droge do Pukawki to pamietaj ze bedziesz rzniety ostro w du**...  Przez 10 dni usuwali problemy na kazdym serwerze i nie oddali nawet grosza za ich smieszne problemy juz nic nie mowie o ddosach...

Tak było kilka lat temu bo korzystali z data center Hetzner (z którego obecnie korzysta Craftserve). Hetzner nie miał i wątpię, że ma ochronę przed ddos.

Od ponad roku korzystają z data center ATM w W-wie i opinie na temat obecnej jakości możesz znaleźć na tym forum.

Także dużo się zmieniło pod względem jakości.

Napisz na [email protected] to dostaniesz za darmo serwer na 14 dni i sam sprawdzisz.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Tam nie ustawiasz sobie ile chcesz ramu... Przydzielaja ci np 30gb ram na serwer gdzie masz naprzyklad 30 slotow...

Nie polecam kupywac tam serwera bo juz sie na tym przejechalem 70 slotow 140gb ramu a lagi jak skur**** przy 10 osobach.

Do tego limity CPU...

Te maszyny sa zlagowane, jak narazie to enderchest.pl jest na rynku jako najlepszy hosting pod serwer minecraft.

To chyba miałeś kijową configurację...

Ja zawsze biorę z wyborem ilości pamięci RAM, gdzie wykupuje RAM i nigdy nie miałem LAGÓW... Jak dla mnie pukawka najlepsza z Hostingów i pomocy Technicznej... Serwery stawiam tam od dobrych 2 lat...

5255055987.png

• 1 rok później...
Opublikowano
Hihihihi

No powiem ci, że z tymi 10000 to grubo grubo grubo przesadziłeś :D

A więc tak: 

Oferta bez limitu RAM oznacza, że początkowo możesz mieć ok 15GB RAM (nigdy nie dadzą ci możlwości przydzielania go sobie w nieskończoność, bo nie będzie im się to opłacać) Gdy tego 15GB będzie ci się brakować, automatycznie serwer przydziela więcej RAMu np. 20. Zapamiętaj, że max. jaką ci serwer przydzieli to 32 GB.

Nic z tego kolego :)

Oczywiście możesz płacić kilka tysięcy miesięcznie za te swoje kilka tysięcy GB RAM ale to już twoja decyzja. Pozdrawiam ;)

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Chcę kupić serwer na pukawce bez limitu ram to znaczy ze bende mógł ustawić 10000gb ram?

Pamiętaj, nic nie jest bez limitu. :)

Tam dają Ci chyba z 30 GB i na 100 % jest to jeszcze współdzielone z innymi użytkownikami, więc nie wiem czy się opłaca.

PS: Zawsze można kupić taniego VPS'a i tam postawić serwer.

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...