Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy 1gb wystarczy na 20 osób?

TenyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy ile masz pluginów jeśli mało tak od 1-10 które mało ważą to może i uciągnie, ale jesli nie to max może być 10 slotów.
Musisz sam przetestować ile możesz mieć max slotów żeby nie mieć lagów na serwerze.

531001454960877632167.png

Opublikowano

Zależy, również jaki silnik + ile pluginów. Szczerze, powiedziawszy przy 15 osobach możesz mieć już problemy zwłaszcza wtedy, gdy wgrasz na serwer bardzo dużo zbędnych pluginów obciążających serwer. Na twoim miejscu dla 20 osób wziął bym, przynajmniej 1,5 GB RAMu ;) 

Opublikowano

a na 21 pluginów wystarczy 1gb?

nie wystarczy 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

A 4448 gb wystarczy bo znalazłem fajną oferte?

No chyba  nie -.- Który hosting oferuje 4448 GB ramu na 20 slotów. Samo 4448 MB na 20 slotów to jest bardzo dużo....

1000MB czyli wychodzi 20MB na slot, cieniutko ja mam 5000MB na 40 slot czyli 125MB na slot. Serwer zapakowany Skryptami i pluginami i Full TPS, zero lagów.

Więc radziłbym zmienić na coś lepszego. Bo na 1000MB za dużo nie poświrujesz z pluginami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...