Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna pada?

Darek12433645

Pytanie

Opublikowano

Mam problem, ponieważ gdy uruchamiam komputer, monitor nie ma sygnału, gdy podpinam pod zintegrowaną kartę mam sygnał i czasami jak resetne kompa mam sygnał na dedykowanej ale nie na zintegrowanej. Czy pada mi karta graficzna?

System operacyjny Windows 7 Home Premium

Karta graficzna: nVidia GeForce GT610

Płyta główna: 760GM-P21 (FX)    (Z tego co wyczytałem)

Procesor: AMD FX 6300 6x 3,50ghz

Zasilacz:Thermaltake Smart SE Modular 530W

Pozdrawiam!

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłącz komputer, podepnij monitor do zewnętrznej karty graficznej, włącz. Jak nie zadziała, to przywróć domyślne ustawienia BIOSu.

To normalne, że karta zintegrowana i zewnętrzna nie działają jednocześnie - włączona jest albo jedna, albo druga, nie dwie na raz.

ㅈㅈ.

Opublikowano

#UP:

Dobrze, ale czemu wcześniej działało normalnie?

Coś musiałeś namieszać (albo ktoś inny z dostępem do PC). Nic samo się nie przestawiło. ;)

No, chyba, że rzeczywiście - zewnętrzna karta padła.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zrobilem reseta BIOSU i teraz mam brak sygnalu za zintegrowanej i dedykowanej! Co zrobic?

#EDIT: Już wszystko pięknie śmiga, źle zrobiłem reset BIOSu (za krótko), okazało się, że moja bateryjka CMOS potrzebuje 15 minut.

Like dla wszystkich!

Tak na przyszłość, na płycie głównej masz dwa piny podpisane "clear CMOS", albo "CLR" - wystarczy je zewrzeć, żeby zresetować BIOS. ;)

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...