Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amazon wystartował w Polsce :D 1530 zł na ręke

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Amazon-wystartowal-Zmiany-po-10-h-1530-zl-na-reke-7220341.html

Jeżeli ktoś już chce narzekać:

Nie rozumiem polskiej mentalności. Wszyscy narzekają, że hurr durr wyzysk i w ogóle, zwłaszcza w komentarzach bezpośrednio na stronie z artykułem. A my tu mamy:
- 1530 zł, ale na rękę
- zmiana 10h, ale 4 dni pracy w tygodniu
- 2 tys. stałych miejsc pracy i to nie na umowy śmieciowe
- darmowy dojazd do 80km od miejsca pracy
- ubezpieczenie
- opieka medyczna
- ciepły posiłek za 1 zł dziennie
- 26 dni urlopu bez względu od stażu pracy
- do tego do 15% możliwej premii
Jak na robotę na magazynie, przy taśmie, do której nie trzeba żadnego wykształcenia. Ktoś tu chyba wyrwał się jeszcze z głębokiej komuny, gdzie czy się stoi, czy się leży... Z tym, że wtedy za te miliony to można było co najwyżej ocet kupić.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nie rozumiem polskiej mentalności. Wszyscy narzekają, że hurr durr wyzysk i w ogóle, zwłaszcza w komentarzach bezpośrednio na stronie z artykułem. A my tu mamy:
- 1530 zł, ale na rękę
- zmiana 10h, ale 4 dni pracy w tygodniu
- 2 tys. stałych miejsc pracy i to nie na umowy śmieciowe
- darmowy dojazd do 80km od miejsca pracy
- ubezpieczenie
- opieka medyczna
- ciepły posiłek za 1 zł dziennie
- 26 dni urlopu bez względu od stażu pracy
- do tego do 15% możliwej premii
Jak na robotę na magazynie, przy taśmie, do której nie trzeba żadnego wykształcenia. Ktoś tu chyba wyrwał się jeszcze z głębokiej komuny, gdzie czy się stoi, czy się leży... Z tym, że wtedy za te miliony to można było co najwyżej ocet kupić.

2707614145046681117388.jpg

Gdybym tam pracował, to może bym nie narzekał. Niby najniższa krajowa, ale zawsze coś.

Opublikowano

w Polsce jest Przepiekny i specyficzny rynek pracy,więc kandydaci rzucą się jak szczerbaci na suchary,a Prezes amazoona będzie szczęśliwy bo wypłaci wynagrodzenie czterokrotnie mniejsze jak np w Graben.

Opublikowano

Haha, pocałujta w dupe wujta ! Serdeczne pozdrowienia z Holandii gdzie żebrak ma większą tygodniówkę niż pracownik magazynu Amazona w miesiąc . A wy dalej narzekajcie na polską mentalność wybrzydzania na robotę i przytakujcie koncernom które płacą 10 razy więcej za to samo za granicą a tutaj robią ludzi w c***a   xD

21515.jpg

Opublikowano

W końcu może ludzie bez pracy wezmą się do roboty.

Chociaż w Polsce jest tak, że bezdomny i tak tam nie pójdzie, bo jemu będzie za mało.

tak, bo 2000 miejsc pracy cos zmieni, jak w polsce stopa bezrobocia to prawie 9%

Opublikowano

ja rozumnie popracować przez rok/dwa za taką pensje, ale na dłużnej, chyba kogoś popier.....o, przecież z takimi zarobkami to do usranej śmierci będziesz pracować na dom a i tak byś nie zarobił, doliczając to tego potrzebne rzeczy na przeżycie jedzenie, mieszkanie itp. z resztą co ja pier...e z takimi zarobkami to nawet nie ma co myśleć o odkładani na dom (Polska piękny kraj)

z resztą najlepiej przedstawie ten gif o co mi chodzi

120804_65047759.gif

Opublikowano

ja rozumnie popracować przez rok/dwa za taką pensje, ale na dłużnej, chyba kogoś popier.....o, przecież z takimi zarobkami to do usranej śmierci będziesz pracować na dom a i tak byś nie zarobił, doliczając to tego potrzebne rzeczy na przeżycie jedzenie, mieszkanie itp. z resztą co ja pier...e z takimi zarobkami to nawet nie ma co myśleć o odkładani na dom (Polska piękny kraj)

z resztą najlepiej przedstawie ten gif o co mi chodzi

120804_65047759.gif

Ale np dla studentów wyższych roczników, którzy mają mało zajeć to jest rozwiązanie idealne :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Podobno w Amazonie na magazynach jest zapierdol co do sekundy,to nie wiem w sumie czy taka fajna ta praca :D

Stary, pracuj w dhl-u, przez miesiąc, na nocnych, 8h zmianach, zapierdalaj jak głupi i dostań 600zł wypłaty i wtedy pogadamy o zapierdolu na magazynach :)

Opublikowano

@hrabia14

No tak, nie dość, że studiować, to jeszcze pracować 10h i to za 1500.To po cholerę te studia jak można skończyć zawodówkę, wyjechać do Szwecji i zarabiać takie pieniądze o jakich Polacy mogą jedynie pomarzyć? O czym my w ogóle rozmawiamy? 

No dobra, ale kto ci każe zapierdzielać po 8h na magazynach za 6 stów?

Opublikowano

Jak ktoś już nie chce narzekać, to niech chociaż przeczyta, co Amazon napisał w "ogłoszeniu" o pracę.

https://amazon.force.com/JobDetails?reqid=a0RF000000IZGaM&Agency=1&isApply=1
I cytaty:

Środowisko pracy (kilka wybranych):

Zmienny poziom hałasu, który może być dość wysoki

Wysokie tempo pracy

Wymagane kwalifikacje (kilka wybranych):

Gotowość i zdolność do pracy w nadgodzinach (na żądanie)

Zdolność do stania/chodzenia przez 10–12 godzin

Gotowość i zdolność do częstego pchania i ciągnięcia ciężarów, kucania, zginania się oraz sięgania po przedmioty

Zdolność do częstego wchodzenia po schodach i schodzenia z nich z zachowaniem bezpieczeństwa (odnosi się do lokalizacji ze schodami)

Zdolność do pracy na zabezpieczonych konstrukcjach wielopoziomowych na wysokości maks. 17 metrów (odnosi się do budynków z takimi konstrukcjami)

Jakoś nie wydaje mi się, żeby było tam aż tak kolorowo. Ale przynajmniej nie lecą w c***a i od razu piszą, że trzeba będzie zapierdalać. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Bo najpierw trzeba je skończyć, a potem masz nieco wieksze możliwości rozwoju niż po zawoówie, po której calutkie życie robisz to samo :)

stary, co ty pierd...  ciągle to samo, większe możliwości ? po zawodowce jeżeli koleś ma łeb na karku, lepiej wyjdzie, niż ten co pół życie przesiedział na studiach

Opublikowano

stary, co ty pierd...  ciągle to samo, większe możliwości ? po zawodowce jeżeli koleś ma łeb na karku, lepiej wyjdzie, niż ten co pół życie przesiedział na studiach

Jak chcesz całe życie pracować jako np. murarz to spoko :)

Opublikowano

Ciekawy jestem reakcji ludzi po mechatronice/informatyce/energetyce/elektryce itp jakbyś im coś takiego w twarz powiedział :)

Admin Cienia
Opublikowano

Płacą strasznie słabo ale jakby ktoś nie miał roboty a rodzi mu się dziecko to jak znalazł. :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

K***a, ludzie "praca jak znalazł" i tym podobne komentarze to głupota. Szczególnie @D&G

Przecież ta praca, szczególnie jak ma się dziecko, gówno da. Owszem, lepiej w ogóle mieć jakąś pracę niż być bezdomnym ale to ledwo wystarczy na miesiąc. Jeszcze lepiej - pod koniec miesiąca może zabraknąć na jedzenie. Szczególnie przy kosztach obecnych mieszkań do wynajęcia. 1100 zł miesięcznie na mieszkanie a reszta na jedzenie - a dzieciom też trzeba zapewnić ubrania itd.

Lepsze to niż nic ale przy kosztach obecnej żywności ta suma jest śmieszna. I wiem co mówię - sam przez około rok czasu musiałem zapierdalać za 600 zł (na szczęście miałem rentę po ojcu przez co miesięcznie dostawałem ok. 1700 zł wliczając wynagrodzenie za pracę. Cholernie mało)

Opublikowano

Ciekawy jestem reakcji ludzi po mechatronice/informatyce/energetyce/elektryce itp jakbyś im coś takiego w twarz powiedział :)

Kolega, 18 lat dopiero co szkole skonczyl w Belgii, zarabia 15 euro na godzine :) Nowa praca, przyjeli go od zaraz bo uczyl sie na kierunku elektryka pozniej zmienil na Ocieplenia i Wentylacja czy cos takiego. Elektryk tutaj w Belgii zarabia 40 do 70 euro jak ma 'firme' z tego idzie jakis procent na podatki itd. (Oczywiscie zalezy od miesiaca wtedy) a jak jestes zatrudniony w firmie to do 20 / 25 euro spokojnie sobie dojdziesz.

61093c6efb.png

Opublikowano

Haha, pocałujta w dupe wujta ! Serdeczne pozdrowienia z Holandii gdzie żebrak ma większą tygodniówkę niż pracownik magazynu Amazona w miesiąc . A wy dalej narzekajcie na polską mentalność wybrzydzania na robotę i przytakujcie koncernom które płacą 10 razy więcej za to samo za granicą a tutaj robią ludzi w c***a   xD

No coś mi się jednak k***a nie wydaje..

Cześć, jest problem. Teraz jestem 1 gim i niestety zaczyna się bierzmowanie. Z religii praktycznie od 4 kls. podst . chciałem  się wypisać bo nienawidzę ideologii na abonament, niestety jednak moi rodzice się na to nie zgadzają - jestem ze wsi i boją się że od razu wszyscy zaczną mówić że pewnie odprawiam w pokoju modły do lucyfera 

Top:

1530zł na rękę i do tego trzeba zapierdalać? Kpiny..

Opublikowano

Top:

1530zł na rękę i do tego trzeba zapierdalać? Kpiny..

Niektórzy wypruwają sobie żyły za 2x mniej i nie narzekają. Co za zjebane pokolenie, 0 szacunku o pracy...

Opublikowano

Kolega, 18 lat dopiero co szkole skonczyl w Belgii, zarabia 15 euro na godzine :) Nowa praca, przyjeli go od zaraz bo uczyl sie na kierunku elektryka pozniej zmienil na Ocieplenia i Wentylacja czy cos takiego. Elektryk tutaj w Belgii zarabia 40 do 70 euro jak ma 'firme' z tego idzie jakis procent na podatki itd. (Oczywiscie zalezy od miesiaca wtedy) a jak jestes zatrudniony w firmie to do 20 / 25 euro spokojnie sobie dojdziesz.

Ok i będzie zakładał instalacje w domach ale nie wezmą go na statek albo do czegoś bardziej zaawansowanego o to mi chodzi.Może być mechanikiem i naprawiać golfy albo robić silniki albo budować domki jednorodzinne albo wieżowce w Nowy Jorku.Zależy kto co woli.

Opublikowano

Niektórzy wypruwają sobie żyły za 2x mniej i nie narzekają. Co za zjebane pokolenie, 0 szacunku o pracy...

Kto sobie wypruwa żyły za 2x mniej ?

Na budowie zarabia się 4k ale tam to jest dopiero zapierdalanie.

Deus vult

Opublikowano

Stawka przeciętna, ale miejsc pracy dużo. Tak jak pisał D&G dobra praca dla kogoś kto szuka czegoś "na szybko" albo zmusi go do tego sytuacja (np. długie bezrobocie).

Nie porównujcie zarobków za granicą do naszych w skali 1:1 bo koszty życia za granicą są inne (wynajem mieszkania, opłaty, jedzenie, ubrania).
Przypominam też, że dla Niemca nigdy nie będziecie Niemcem i dla Anglika Anglikiem. Komu jest lepiej pracować jako elektryk za granicą proszę bardzo. Z tego co pamiętam miesiąc temu granice były otwarte i mogłem sobie legalnie opuścić kraj. Nie musiałem pisał o tym postów ;)

Co do tego kto wyjdzie lepiej na studiach a kto nie zależy to gdzie chcecie pracować, bo fakt nie każdy zawód czy miejsce pracy wymaga wyższego. A czy Wam się uda czy nie zależy od Was i od Waszego szczęścia.

PS. Pamiętajcie że to my tworzymy ten kraj i to jak on wygląda to w dużej mierze zależy właśnie od nas.

f.png

Opublikowano

Dalej ktoś mógł nie zauważyć , że jestem trollem ?  o.O Temat o religii zrobiłem żeby wywołac wojne ateiści vs chrześcijanie i sobie poreportować.  ^_^ A latek mam troche więcej niż 13, dwa razy więcej. 

Widzisz, inna sprawa nie mieć szacunku do dobrej i zdolnej utrzymać przez miesiąc pracy , a nie mieć szacunku do roboty która za granicą jest pare razy bardziej opłacalna niż tu a zapierdalać trzeba tak samo .  ;) Zamiast narzekać na pokolenie i dawać sie j**** w dupe bez wazeliny ( no kiedyś pisałeś , że masz takie preferencje więc nie wnikam ) popatrz na to co tu sie dzieje i na zagranicę. Mój ojciec do niedawna robił w Norwegii na budowach i wykończeniówkach, zarabiał sporo i jakoś nie narzekał na brak kasy i duże wydatki (choć bądź co bądź było drożej w niektórych aspektach, lecz i tak lepiej niż w pl ). W Holandii tak samo .

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...