Toxicus Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam wszystkich,Ostatnio zacząłem mieć problemy ze ścinkami w grze. Gdy jestem na serwerze i gram sobie gram raz na jakiś czas dostaje "freez'a" na 2-3 sekundy i z powrotem wraca do normalnego stanu. To nie jest sprawka pingu! Zaczęło się tak robić po zmianie podzespołów w komputerze, a poprzednie części były słabsze. Nie wiem co z tym zrobić, a chciałbym powrócić do normalnego grania bez denerwowania się.Specyfikacje komputera: Procesor: AMD Phenom II X4 B93 2.8GHzPłyta Główna: GIGABYTE 970A-DS3PChłodzenie: SilentiumPC FORTIS 2 XE1226Pamięć RAM: GOODRAM 6GB DDR3 1333MHzKarta Graficzna: NVidia GeForce GT330SSD: Kingston 3K 120GBHDD: Seagate 500GB ST3500320ASNapęd DVD: Optiarc DVD RW AD-7260SZasilacz: Chieftec 500W Komendy startowe: -novid -threads 4 -processheap -noforcemparms -noforcemaccel Jeśli ktoś miał takie same problemy proszę o porady jak temu zapobiec. Czy może się tak dziać przez dysk HDD? Myślałem nad tym ostatnio. Dysk Seagate'a, który mam w komputerze był stary i po instalacji na nim systemu wyskakiwały "bluescreen'y". Aktualnie mam system pod ssd, a instalacje programów, gier zapisuje na tym starym dysku dysku HDD. Więc sami stwierdźcie o ile możecie mi pomóc czy to właśnie w tym problem. Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sℓαѕнєя_ Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wina może leżeć po stronie dysku tak jak napisałeś, jeżeli wyskakiwały na nim Bluescreeny to może być tak, że dysk nie daje rady tak szybkiemu zapisu. Wydaje on jakieś odgłosy czy dziwnie się "zachowuje"? Usuń komendy startowe i zobacz czy pomoże, miałem kiedyś też freezy przez owe komendy startowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky. Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Sterowniki od grafiki masz aktualne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxicus Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wszystkie sterowniki w komputerze są aktualne.@Slaher_A co do dysku to wydaje dziwne odgłosy tak jak napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wymien ta karte graficzna, co do dysku pobierz program hd tune wejdz w zakladke error scan odznacz opcje quick scan i wykonaj skan. Po wykonaniu pokaz rezultat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.