Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MCEasyHC

ozzy132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o nie usuwanie tego tematu, ponieważ jest to nowa prezentacja.

post-946832-0-74179900-1414445201.png

BRAK BANERU:

post-946832-0-80148900-1414447428_thumb.jpg

31.10.2014r. - Godzina 18:00 - Już III Edycja Serwera MCEASYHC!

REKLAMA od Manna;3

IP: mceasyhc.pl

TS: ts.mceasyhc.pl

post-946832-0-83607200-1414445308.png

To będzie już III edycja serwera. Od II edycji, postanowiliśmy, że zrealizujemy p omysły, które chcieliśmy zrobić od I edycji.

Wcześniej tu było na temat Hardcore...

Postanowiliśmy wraz z administracją, że DROP i EXP będzie taki sam jak na I edycji. Oczywiście dziękujemy za wypowiedź od @Manna;3

post-946832-0-87375700-1414445670.png

• DROP JAK z I edycji. Szansa na drop BOOKSHELFA: 0.5%, - << Tego raczej nie zmienimy ale usuneliśmy 0.05 na 0.5% - Chce żeby miały znaczenie \/
  • Od III edycji, będą miały znaczenie: Krowy i Trzcina, żeby stworzyć enchant i będzie to jeden z itemów na gildie ;)
  • Waszym zdaniem - itemy na gildie z II edycji nie były aż takie trudne, a niektórzy piszą żeby były łatwe. Więc dajemy pół itemów z I edycji i kilka nowych,
  • Zmieniliśmy plugin na gildie,
  • Większość graczy z II Edycji na to czekało: Wyłączenie napisów dropu ;)
  • Dodanie komendy: /efekt/efekty,
  • Usunięcie komendy: /spawn,
  • Zmieniono crafting różdżki (Zdjęcie w craftingach),
  • Slimeballe od teraz, będą miały zastosowanie w gildiach, << Nie zmieniamy ;)
  • Nether będzie otwarty po 7 dniach otwarcia III edycji,
  • Blazerody na gildie, będą możliwe do zdobycia na spawn, << Na SPAWN będą spawnery blazeow. Żeby utrudnić zamiast zakup jak na II edycji,
  • Zablokowanie potionu "Strength II",
  • Dodano biomy w netherze,
  • Border świata: 4000 kratek z czasem zwiększany.
  • Border świata netheru: 500 kratek,
  • Wygasanie GILDII,
  • Podbijanie Gildii.

post-946832-0-58081300-1414446382.png

Różdżka na SPAWN:

post-946832-0-68576000-1414447232_thumb.png

Crafting Stoniarek:

post-946832-0-70853100-1414447243_thumb.png

Crafting CobbleX:

post-946832-0-61268200-1414447249_thumb.png

Crafting ENDERCHESTA:

post-946832-0-16160800-1414447682_thumb.png

DOLNY SPAWN:

post-946832-0-64299800-1414447274_thumb.png

Temat będzie Aktualizowany

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

- 2 edycja ile trwała tydzień czy mniej ?

- nie rozumiem zmniejszania dropu na serwerze EASY, skoro kurfa robicie easy to ma być bardzo easy, chwila i mam dużo wszystkiego a nie 0,01 na biblio co jest według mnie śmieszne, gdzie tu easy ?

- ciężej będzie założyć gildię zgaduję więc także bezsens

- 1 edycja choć grałem tam bardzo krótko była fajna, po evencie zamek adminów miałem kilof 10x10x10 i takie coś to ja rozumiem, to właśnie jest easy serwer a nie zmienianie go na normalny

- nacisk kładziecie na hardcore czyli może macie zamiar dodać idiotyczne bany na 5 minut czy godzinę ?

- blazerody na gildię czyli zgaduję jakieś beznadziejne npc u których trzeba się wymieniać za itemki

Jak dla mnie drop powinien być jak na 1 edycji, exp również. Dodanie kilofów 10x10x10 jakoś do zdobycia czy kupienia w IS, łatwe itemki na gildię, potki w sumie nie potrzebne prócz siły 1 gdyż każdy i tak zje koxa i się klepie, no może jeszcze speed.

Ogółem brakuje wam dobrej reklamy by na tym serwerze grało dużo osób oraz trochę ogarnięcia administracji i całkiem OK, mógłbym grać.

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

- 2 edycja ile trwała tydzień czy mniej ?

- nie rozumiem zmniejszania dropu na serwerze EASY, skoro kurfa robicie easy to ma być bardzo easy, chwila i mam dużo wszystkiego a nie 0,01 na biblio co jest według mnie śmieszne, gdzie tu easy ?

- ciężej będzie założyć gildię zgaduję więc także bezsens

- 1 edycja choć grałem tam bardzo krótko była fajna, po evencie zamek adminów miałem kilof 10x10x10 i takie coś to ja rozumiem, to właśnie jest easy serwer a nie zmienianie go na normalny

- nacisk kładziecie na hardcore czyli może macie zamiar dodać idiotyczne bany na 5 minut czy godzinę ?

- blazerody na gildię czyli zgaduję jakieś beznadziejne npc u których trzeba się wymieniać za itemki

Jak dla mnie drop powinien być jak na 1 edycji, exp również. Dodanie kilofów 10x10x10 jakoś do zdobycia czy kupienia w IS, łatwe itemki na gildię, potki w sumie nie potrzebne prócz siły 1 gdyż każdy i tak zje koxa i się klepie, no może jeszcze speed.

Ogółem brakuje wam dobrej reklamy by na tym serwerze grało dużo osób oraz trochę ogarnięcia administracji i całkiem OK, mógłbym grać.

Mamy jeszcze 3 dni do otwarcia. Na pewno coś się jeszcze zmieni. Jak pisałem na dole: "Temat będzie Aktualizowany"

Oczywiście mamy zamiar zrobić reklamę u jakiegoś YT. Oczywiście jak coś udostępnię tu w temacie.

Nowe zmiany w ZMIANACH! ;3 xD

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

post-946832-0-90184900-1414590807.png

Już dziś bądź jutro, emigrujemy się na nową maszynę +3 GB RAM.(było 5 GB RAM a teraz 8 GB)

Chcemy was poinformować, że 31.10.2014r. - jest dzień koloru pomarańczowego, a zarazem Halloween. Tak więc 01.11.2014r. odbędą się EVENTY Halloween na spawn i drop x2. Będą też tak zwane "Cukierki" gdzie będą miały napisany kod np. na VIPA itd. Każdy kod zgłaszamy na e-mail podany poniżej:

[email protected]

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

post-946832-0-43752200-1414687194.png

Jutro już zmieniamy maszynę.

Jeżeli TeamSpeak by nie działał, to pewnie zmieniamy maszynę ;)

Przypominamy:

PIĄTEK: 18:00 - NOWA EDYCJA!

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Easyhc drop 0,5? Wbije w piatek i ocenie

Właśnie dużo osób narzeka na te biblioteczki. Zwiększymy prawdopodobnie do 1.0%

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

post-946832-0-14217600-1414773902.png

Start normalnie o 18:00

IP: mceasyhc.pl

O GODZINIE 19:00 - 19:30 - Serwer zostanie wyłączony w celach technicznych. (Przenoszenie na maszynę)

Wszystko zostanie zapisane!

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Serwer dla testów, odpalimy w ten piątek (07 XI)

Ogłoszenia Parafialne:

P: Czemu są lagi, restarty serwera itp?

O: Z powodu spadków tak zwanych "TPSów". Przez to występują lagi, a nawet wywala serwer.

P: Kiedy serwer ON?

O: Cały czas pracujemy nad poprawą lagów. Administracja często poświęca trochę czasu w Weekend na ten serwer. Najwięcej HA. Więc zrozumcie, że człowiek nie żyje samym Minecraftem ;)

P: Czy będzie nowa edycja?

O: Nie wiemy, to zależy od was, czy chcecie nową edycje, czy kontynuować III.

P: A kiedy włączycie serwer?

O: Nie wiemy, prawd. W Piątek ok. 16:00.

P: Macie jakieś pomysły już na IV edycje?

O: Powoli coś rozmyślamy. Ogólnie staramy się pisać pluginy.

P: Co z VIPAMI i SVIPAMI, które kupiliśmy na III edycji? Dostaniemy na IV?

O: Jeśli będzie nowa edycja, każdy zgłasza się na Teamspeaka po odbiór swojej rangi. Jeśli III edycja będzie kontynuowana, to po prostu, przedłużymy o jakieś +7, +14 dni.

To były wasze pytania, które często zadawaliście.

PRAWDOPODOBNIE Obiecujemy brak lagów. 31 Listopada.

Wcześniej się nie da :( Wiemy, że dla was jest to wkurzające, dla nas też, bo wiemy, co to jest gra na lagach. Obiecujemy, że niedługo lagi ustąpią dnia 31 listopada lub gdy sami coś poradzimy na to.

Jak na razie to tyle z informacji.

I Like OzZy,

I Like Cake!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...