Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DDoSy i griefy - co zrobić?

Dani98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,mam problem wystartowalismy z kolega serv bylo 40 os na start i nagle ataki botow,ddosy i lagi po 2h bylo oki caly czas bylem ńnline nagle kńlń dal sńąie ńp i grieę pytam jak?

Opublikowano

czas bylem ńnline nagle kńlń dal sńąie ńp i grieę pytam jak?

co to oznacza? Zainstaluj plugin antijoinbot :)

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Opublikowano

Przed botami można się ochronić , przed ddosami już nie za bardzo jednak są takie możliwości . Ogólnie o co chodzi ci w temacie , mu tutaj pomóc za bardzo nie możemy. DDosy są tylko wtedy gdy narazisz się innemu serwerowi i tak potem bywa :P

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Boty = anty join bot lub anty proxy Ddosy = w niektórych hostingach są pakiety anty ddos,ale nie we wszystkich,i jak gościu ma np botneta to raczej gowno zrobisz op = backdoor w pl lub podjebanie hasla :) Mozna zabezpieczyc sie wgrywając nocheatplus i ustawiając że jak ktoś komuś da op to obu deopuje... :)

Opublikowano

witam,mam problem wystartowalismy z kolega serv bylo 40 os na start i nagle ataki botow,ddosy i lagi po 2h bylo oki caly czas bylem ńnline nagle kńlń dal sńąie ńp i grieę pytam jak?

W takim, razie najlepiej wykup hosting OVH.PL - Jest to hosting, który chroni serwer przed atakami DDos ;) 

Opublikowano

Mozilwe, ze uzywasz gildii tirexa, mają one backdoora oraz wielu "strażników" którzy atakują serwery jeżeli się im nie zapłaci za ten plugin.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Jak najbardziej można uchronić się przed tym wszystkim. Wystarczy zmienić ustawienia firewall żeby przepuszczały maksymalnie 41 połączeń (serwer ma 40 slotów) i nie powinno być żadnych ddosów. Drugą możliwością jest napisanie do hostingu żeby zrobili auto wycinanie ddosów z maszyny. Przed botami można się zabezpieczyć, wystarczy napisać plugin/skrypty na to żeby jedna osoba mogła wysyłać wiadomość o tej samej treści co 15 sec. Co do grifferów, jeśli dobrze zrozumiałem. To jest zwykła fikcja, minecraft naprawił już tą łatkę na forceopa. Wystarczy zaaktualizować serwer do 1.7.2 +. A i co do tego KoMaRa i innych pseudo hackerów. Zwykli oszuści, KoMaR sprzedaje boty/skrypty do ddosów nie swojego autorstwa. Nie dość, że przy tym oszukuje. Po zapłacie podsyła Ci plik zawirusowany, który na celu ma wywołać jak najwięcej procesów windows cmd.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Witaj, jeżeli chodzi o boty to możesz się uchronić w jeden sposób.

• Odpowiedni plugin o nazwie AntiJoinBot

A jeźeli chcesz się ochronić to bardzo łatwe przed atakami ddos:

• Odpowiedni hosting ! - Polecam ovh, albo jak nie masz tyle kasy to soyoustart ( Pod zespół ovh )

Dla mine pan KoMaR:

- Zwykły dziecko które zapewne niedługo dostanie to na co zasługuje, wyobraź sobie pewnie jego postać jako człowieka który jest "spasiony" (Nie obrażając innych osób :) ).

- Takiego człowieczka jak KoMaR jak by stał koło mnie to ...

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

To jest zwykła fikcja, minecraft naprawił już tą łatkę na forceopa. Wystarczy zaaktualizować serwer do 1.7.2 +. A i co do tego KoMaRa i innych pseudo hackerów. 

Ha..Ha..Ha..

Fakt,ale łącząc kilka rzeczy ,i wykorzystując błąd essentials można takowe rzeczy sobie nadać. :)

@Dani98

Przepraszam Cię, ale przypomnę Ci na privie o co chodzi...To jest tylko i wyłącznie twoja wina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...