Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius - czy się opłaca?

MrHituPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Dariusa kupionego ale nie gram nim zbyt często. Mainuje topa także mam do was pytanie! 

Czy opłaca się go ćwiczyć tak np. do połowy5  sezonu aż ''coś'' się nim ogarnie ?

I drugie pytanie! Da się nim wycarrować jak jest się w c**j tanki i nafeedowany?

Ja nie mam siły do tych trolli.. chciałbym się nim nauczyć grać bo wiem, że nawet Garenem da się tank wyccarować :O

Opublikowano

Powiem tak. Darius jest ogarnięty na lane ale przeciętnie przydatny w TF. Łatwo nim wygrać lane, ogólnie 1v1 jest silny, ma jakieś tam aoe dmg. Ale raczej trudno nim wycarrować całą grę, jak to TOP lane ;) Na TOPa możesz brać lepszych champów takich jak Wukong (OP na lane/1v1, bardzo przydatny w TF) czy Maokai (bardzo twardy i przydatny w TF)

Możesz nim grać, chociaż może być trudno. Ale jesteś w silverze to możesz nawet Urgotem carrować gry :P

PS. Taki temat bardziej pasuje to tego subforum, więc następnym razem to tam zakładaj takie wątki :) http://www.mpcforum.pl/forum/475-league-of-legends-wybieranie-championow-i-skinow/

916741414680034286162.png

Opublikowano

Tak :D Jestem, na smurfie :P  Spadłem do bronze 4 ;o ja chyba z tych nerwów przestane wgle grać w lola... zawsze ZAWSZE ktoś feeduje... albo gramy 4 vs 5 .

Opublikowano

Darius do carrowania jak najbardziej ok, nauczysz się nim grać to lane zawsze wygrany, do temafightów ma spory aoe dmg z 'q', i przyciągnięcie z 'e', do tego jeśli zabijesz kogoś z ulta do dostajesz reset i możesz go ponownie użyć. Miodnie działa jego mechanika podczas walk drużynowych.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano
Czy opłaca się go ćwiczyć tak np. do połowy 3 sezonu aż ''coś'' się nim ogarnie ?

Serio w tej postaci jest "coś" do ogarniania? Spamujesz Q na linii, a gdy ktoś ma mało hp idziesz combo z ignite. Na linii niszczysz, przez co jungler ciągle Cię gnębi, a potem schodzisz w mid game z topa, żeby być useless crapem w tfach. Super postać.

Opublikowano
@topic

No racja, ale jak np. trafi się ogarnięta kontra na mnie to co zrobisz? Nic nie zrobisz...

Ciężko jest kontrować Dariusa, bardziej powinieneś bać się ogarniętego junglera, który będzie leciał gank za gankiem widząc skulonego pod wieżą ziomka z teamu.

Opublikowano

W late game Dariusem nie wyccarujesz gry ;) bo w late on po prostu ssie xD

Serio? Grałem rankeda darius 21/7 (RAZY 3 xD) i solował nawet Ahri która miała 10/3.... quadra kill no wes nie pierdol

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli chcesz już nauczyć się grać jakąś postacią którą możesz easy carrować to polecam riven.

@MrHituPlay

dostałeś odpowiedzi dot. dariusa, więc chciałem Ci doradzić, że rivenka można spokojnie wbić dobrą dywizje, jeżeli to wiesz to przepraszam za spam. :)

Opublikowano

Serio? Grałem rankeda darius 21/7 (RAZY 3 xD) i solował nawet Ahri która miała 10/3.... quadra kill no wes nie pierdol

Nie obraź się, ale w silverze nafeedowaną Soraką pod AD robiłem takie rzeczy, a nie oznacza to, że ta postać jest dobra.

Opublikowano

Jeżeli chcesz już nauczyć się grać jakąś postacią którą możesz easy carrować to polecam riven.

Ja się pytam o Dariusa nie o Riven. Riven to mam praktycznie od początku 3 sezonu kiedy konto założyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...