Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Failed to load the game dll!

sediven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas próby odpalenia gry wyskakuje mi taki komunikat "Failed to laod the game dll!". Próbowałem niemalże wszystkiego, przeinstalowywałem grę ( z 5 razy już ), instalowałem frameworka, directx itd., w końcu nawet sformatowałem komputer ale nic z tego... Nie mam już pomysłów, proszę o pomoc :)

Opublikowano

Nie posiadam antyvirusa, firewall jest wyłączony, directX był aktualizowany. Sprawdzałem już to kiedyś, ale to nadal nie jest rozwiązaniem mojego problemu :/

Opublikowano

Ten błąd oznacza, iż plik/i dll sa nie do odczytu, czyli prawdopodobnie zostały usunięte np przez antywirus lub blokowane przez firewall. Nawet jeżeli masz wyłączonego firewalla, to nadal może on jakoś działać w tle. Spróbuj dodać do niego wyjątki zgodnie z powyższa instrukcją. Jeżeli to nie zadziała, spróbuj może zainstalować archeage na innej partycji np na dysku D/E.

Opublikowano

Tak, wiem co oznacza ten błąd. Dodałem te pliki do wyjątków, grę instalowałem także na innej partycji ( mam tylko dwie ). Zapomniałem dodać, że wczoraj przez chwilę gra mi działała normalnie, jednak po chwili przestała :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...