Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enegry 2000 Vol. 18!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

okladkafront.jpg

To jest ukryta treść, proszę

Co sądzicie o najnowszej odsłonie?? :rolleyes:

Moim zdaniem wyjeb*** w kosmos :P

Pozdro dla wszystkich fanów takich nutek :)

@Tak sobie nuciłem ,aż nazwę tematu poje** xD

Jak będzie jakiś MODEK proszę mnie poprawić :)

Opublikowano

Energy2000 to największa Polska komercha, ten klub od początków istnienia nie miał własnego stylu ani pomysłu, wystrój ciągle na wzór największych i najbardziej znanych klubów a muzyka jest grana pod publikę. Kiedyś leciały tam ostre sieki, typowy stupid-house pod gwizdki i rękawiczki ponieważ taką muzykę zaczął grać klub Ekwador w Manieczkach, Ekwador dzięki znajomościach sławnych osobistości holenderskich stał się najlepszym klubem w Polsce który wyciągał ponad 3tys. ludzi na noc a narkotyki były tam tańsze od alkoholu. Energy2000 od ostrych siek przeszli na jumpstyle po nim hity z eski a obecnie grają tam to 'pseudo' electro-house bo Omen pod Olsztynem zasłynął tym gatunkiem. DJ'e amatorzy, lepiej na remizach grają już. W Ekwadorze były najsławniejsze osobistości świata i to jako pierwsze w Polsce zagrały tam. m.in Westbam, Sound Players, Tiesto, 4Strings, Klubbheads, Da Hool, HiGate i inni... w Omenie najlepsi DJ z niemiec, austrii, holandii. A w Energy?, muzyka grana tam jest komerchą, DJ'e to amatorzy totalni a wystrój... no cóż pewnie jak na holenderskiej scenie zawisną złote gwiazdki to oni dadzą srebrne ;-).

Podsumowując: Klub sprawia tylko pierwsze dobre wrażenie wyglądem (najczęściej się to podoba amatorom którzy nigdy nie byli na większych eventach), a reszta to naśladowanie znanych klubów, od ostrych siek i rur z Ekwadoru po electro-house z Omena w Płośnicy ;) a dj przegadują całe sety :lol: już mogli by po staremu krzyknąć "Jazda" jak to kiedyś zerżnęli z Krisa ^_^

Myślę że mała lekcja historii się przyda, ah i nie śmiałbym się tak wypowiadać gdybym ponad pół życia nie interesował się muzyką House/Trance i gdybym nie był w tym syfie ;-)

Edit. Właśnie pobrałem seta aby być pewien swoich słów, pomijając intro jako pierwszy kawałek co leci? no właśnie hit z radia eski :lol: . Uwielbiam mieć bezczelnie rację :O

Edit2: O nie jak zwykle wkurwiające pajace niszczą kawałki na których dany gatunek się zaczął :angry: 18 utwór, jeden z tych co zapoczątkował erę holenderskiego house :(

*Nie narzucam nikomu gustów ani stylu/gatunku jaki ma słuchać, powielam jedynie prawdę którą każdy powinien znać wyrażając w treści również swoją opinię, informacje w tym poście służą jako produkt kolekcjonerski nie do spożycia przez ludzi.

2006-2010

Opublikowano

Popre energy :) Komercha niestety zalatuje z klubu na kilomter. Muzyka na imprezach jest praktycznie ciągle ta sama. Te ich sety to mix pierdolenia na temat imprez w ich klubie i średnich kawałków (troszke za dużo bpm'ów?).

Co do historii to rzuce tylko tyle że kiedyś energy miało naprawde jak na tamte czasy dobre nagłośnienie i dobrą reklama to ludzie jechali. Jeżeli ktoś mieszka w okolicy to czemu nie? Wystrój słyszałem że jest nowy (głowny poziom). A co do komerchy to grają bo to się sprzedaje. Ja niestety z braku laku (Włocławek city) też nie mam za dużego wyboru i jeżeli mam ochote iść w weekend do klubu to zostaje mi tylko BRAVO.

edit. tak z ciekawości zapytam - ma ktoś może trackliste z seta ? nie chce mi się pobierać ani przesłuchiwać. może ktoś będzie tak dobry i zapoda. zobaczymy co tam wrzucili

f.png

Opublikowano

@UP

Sorry że tak późno nie było mnie na MPC :)

Tracklista:

1. Intro

2. Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love (Molella Remix)

3. MoveTown - Girl You Know Its True (Original Mix)

4. Rico Bernasconi feat. Max Farenthide - She Is Nympho (Max Farenthide Mix)

5. Crew 7 - Shawty Wanna Ride (Bootleg Mix)

6. NeoMaster Dj's feat Dr.Alban - It's My Life (Club-Life 2010 MIX)

7. Pitbull Feat. Akon - Shut It Down (Javi Mula Remix)

8. Prezioso & Marvin - The Riddle (Original Mix Extended)

9. Deepswing - In The Music 2010 (Cristian Marchi Perfect Remix)

10. Michal Lazar & Kid Rusty - Funk It (Radio Mix)

11. Laurent Wolf - Walk The Line Remix (Club Version)

12. Kesha - tik tok (Fred Falke Remix)

13. Lady GaGa – Paparazzi (DJ Elay remix)

14. Tiesto - Escape Me (Original Club Mix)

15. Timbaland feat. Nelly Furtado - Morning After Dark (Wolfgang Gartner Remix)

16. Hyper Crush - Sex & Drugs (Benny Benassi Sfaction Remix)

17. Pulsedriver - Private Eye (Club Mix)

18. David Guetta Feat. Kid Cudi - Memories (Bingo Players Remix)

19. Chuckie and LMFAO - Let the Bass Kick in Miami Bitch (Extended Mix)

20. Federico Franchi Feat. Becci - Image (Main Extended Mix)

21. Crew 7 - Give Into The Bass (Dirty Impact & Funkytunerockers Remix)

22. DJ GOLLUM - Passenger (Money G Remix)

23. Christopher S. feat Brian - Excuse (Original)

24. Robert M feat. Nicco - Dance Hall Track (Radio Version)

Opublikowano

Dziękuje :)

energy miał racje. Komercja zawiewa. No ale co zrobić :) Chociaż niektóre tracki posiadam (Sex&Drugs// Give Into The Bass). Jeżeli ktoś nie jest szczególnie wybredny to trackliste może śmiało pobierać bo rzeczywiście jest pare fajnych rodzynków.

f.png

Opublikowano

Sex&Drugs zajeb** nutka :D

Ja uważam inaczej :lol:

Oni graja to co ludzie słuchają.

Będą grali coś innego to może spaść popyt i kaski nie będzie :)

Komercja teraz wszędzie jest chyba wiecie o tym <_<

Ale i tak dają rade :rolleyes: