xazerek Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Siema, został oszukany na allegro. Zamówiłem wirtualny przedmiot, kase wysłałem i czekam już bardzo długo na przesłanie tej wirtualnej rzeczy. Dałem negatywa, wytoczyłem spór. Nie odpowiadał 2 tyg więc spór się zakończył. Można jakoś odzyskać te pieniądze albo coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza
AlvinP Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Zależy jaka suma jeśli była duża to na policyje smite-SkoczekPL , Drejk Combat Arms-Baxiu11 Odnośnik do komentarza
Kwarcik Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Napisz do administratorów allegro, bo może dadzą jakąś karę.Jeżeli kwota przekracza 200zł to możesz zgłosić na policję. mój znak rozpoznawczy to jego brak Odnośnik do komentarza
PolishMeBanana Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Miałem tak samo z kasą w metku; / Odnośnik do komentarza
DesoPL Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Możesz to zgłosić do administracji Allegro, ale czy coś z tym zrobią... Zależne pewnie od tego co to było. Albo możesz też popsuć opinie sprzedającemu wystawiając negatyw, i potwierdzając go czymś. I co do negatywu. Jak spór zakończony? Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 allegro zwraca koszty aukcji jeśli udowodni się oszustwo, zresztą od tego jest Program Ochrony Kupujących i wystarczy sobie przeczytać jakie warunki trzeba spełnić by odzyskać pieniądze If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
Hydrant98 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Smocze monety kupuje się tylko w IS. Odnośnik do komentarza
Independet Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 allegro zwraca koszty aukcji jeśli udowodni się oszustwo, zresztą od tego jest Program Ochrony Kupujących i wystarczy sobie przeczytać jakie warunki trzeba spełnić by odzyskać pieniądze Doczytaj dokładnie co on napisał,on zakupił przedmiot nie wystawił aukcji. Pieniędzy nie odzyskasz,allegro jedynie może w najgorszym przypadku zbanować konto tamtego użytkownika w twojej sprawie,natomiast co Ci to da??Kasa i tak poszła w błoto. Odnośnik do komentarza
xazerek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 To było 10 zł więc nie majątek, a konto już ta osoba ma zbanowane. Tak sobie teraz myślę, że każdy może za darmo zarabiać na allegro, kasa stracona a i tak mu tego nie udowodnią. Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Doczytaj dokładnie co on napisał,on zakupił przedmiot nie wystawił aukcji. Pieniędzy nie odzyskasz,allegro jedynie może w najgorszym przypadku zbanować konto tamtego użytkownika w twojej sprawie,natomiast co Ci to da??Kasa i tak poszła w błoto. skoro zakupił przedmiot to kim on jest geniuszu : KUPUJĄCYM i program chroni jego prawa i zwraca też poniesione koszty program zwraca nawet takie bzdurne kwoty jak kilka złotych, technicznie rzecz biorąc wirtualny przedmiot nie był nawet własnością sprzedającego czyli mozliwe jest tez nie uzyskanie żadnej rekompensaty, wiedziałeś że kupujesz przedmiot nie będący nawet własnością sprzedawcy If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
LikeYou Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 To było 10 zł więc nie majątek, a konto już ta osoba ma zbanowane. Tak sobie teraz myślę, że każdy może za darmo zarabiać na allegro, kasa stracona a i tak mu tego nie udowodnią. Niestety straciłeś 10zl, prócz negatywa nic nie zrobisz, policja oleje. Chyba, że chcesz iść do sądu, ale według mnie to bardzo nieopłacalne. Odnośnik do komentarza
Lexus. Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Napisz do administratorów allegro, bo może dadzą jakąś karę. Jeżeli kwota przekracza 200zł to możesz zgłosić na policję. Zgłosić można nawet za 5zł. I nie kwota 200zł, tylko 400zł. I chodzi o to, że powyżej 400zł jest to przestępstwo. Do 400zł jest to wykroczenie i mozna dostac co najwyzej mandat. @top Nic nie zrobisz. Szczegolnie, jesli to przedmiot wirtualny. WoM2 na YouTube Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.