Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scammer- jak zapobiegac?

1luki11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może mi ktos wytłumaczyć o co chodfzi z tym scammem? Jak ludzie to robią, aby kogoś oscammować? Wgl jak można komuszłożyć ofertę wymiany wysłąną na steam z notatką? Ja mogę tylko bez notatki?

Opublikowano

Jesli zobaczysz, że ktoś chce przykładowo Twojego awp asiimov i jest notatka, że dostaniesz za niego xxx euro to odrzucaj to. W tym komentarzu do transakcji ludzie cuda piszą, uwazaj też jeśli wyślą jakieś fake linki do steama np steam.commmunity.com.

Opublikowano

Jesli zobaczysz, że ktoś chce przykładowo Twojego awp asiimov i jest notatka, że dostaniesz za niego xxx euro to odrzucaj to. W tym komentarzu do transakcji ludzie cuda piszą, uwazaj też jeśli wyślą jakieś fake linki do steama np steam.commmunity.com.

Nie ma opcji, że będzie steam.community.com :>

Opublikowano

A jak ludzie tworzą te fejk notatki/wiadomosći. Bo u mnie tylko można ofertę wymiany przedmiot za przedmiot bez możliwości ddanai noitatki. a czasami na różnych grupach na faceboku widzę, że ktoś oferuje notatkę i chce skiny

Opublikowano

Musisz poprostu bardzo uważać, bo scammerzy mają wiele sposobów. Sam kiedyś zostałem okradziony przez jednego z nich i od tamtego czasu uważam i uważnie handluje wszystkim co mam w ekwipunku.

Opublikowano

ja się natknąłem na strone : steamcommunitv.com i steamcomunity.com

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

Uwierz mi, że widzialem już takie strony.

Nie wierzę Ci. Bo to byłaby subdomena od community.com która jest zarejestrowana na jakąś osobę (a subdomenę tylko właśnie właściciel domeny może zrobić), bo to w końcu jedna z domen z rodzaju exclusive.

steamcommunininininity.com - tak

steam.community.com - nie

Opublikowano

Nie wierzę Ci. Bo to byłaby subdomena od community.com która jest zarejestrowana na jakąś osobę (a subdomenę tylko właśnie właściciel domeny może zrobić), bo to w końcu jedna z domen z rodzaju exclusive.

steamcommunininininity.com - tak

steam.community.com - nie

Jejku człowieku, mu chodziło jedynie o to że ludzie tworzą fikcyjne strony w których są dwa słowa kluczowe "steam" i "community" i np nie dodają jednego "M" i wychodzi steamcomunity.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...