Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Glyph "Error Handler"

Enno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam taki problem z grą.
Gdy chcę zalogować się do Glypha pojawia się odrazu błąd Error Handler. 

Rejestr wyczyszczony.
Próbowałem odpalić jako admin.
Również ze strony: https://support.trionworlds.com/app/hac ... /archeage/
wszystko zrobiłem.
Reinstalacja Glypha też nie pomaga bo podczas instalacji tez wychodzi błąd.

Brakuje mi pomysłów. Nie jest to problem może z grą, a samym Glyphem. Ma ktoś może rozwiązanie w tym problemie?

Z góry dziękuję.

EDIT: Odinstalowałem Glypha i grę również. Ale co najdziwniejsze nadal nie moge zainstalować Glypha bo wychodzi to samo. Gdzie jest błąd? 
Rejestr co chwile czyszczony, odpalanie jako admin nie daje rezultatu, antywirus lub firewall to też nie to.

post-191393-0-52789400-1414321417.png

Opublikowano

Póki co to nowe mmo i dopiero po becie,więc wiadomo że takie błędy się zdarzają.Nie jesteś sam,jedyne co możesz zrobić to zrobić raport do supportu gry i czekać na jakiś update :) Lub też szukać po necie.Może już ktoś znalazł rozwiązanie?

Chociaż według mnie może to być problem z portami,albo IE...Sprawdź :P

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

Z portami albo IE a dokładniej?

Gdzie te szukać?

Dlaczego gra działała dobrze i nagle po jednym update ostatnim wszystko zaczeło się psuć?

Obecnie udało mi się Glypha zainstalować, ale podczas pobierania ciągle wychodzi ten sam błąd i instalacja jest przerywana.

Opublikowano

IE-Internet Explorer

Wiem że to głupio zabrzmi,ale spróbuj go odpalić coś tam porobić,a najlepiej sprawdź czy w ogóle działa,bo jeśli nie to znaczy,że masz offline i nic dziwnego że cie przy logowaniu wywala.

Jeśli cie nawet nie dopuszcza do odpalenia gierki,a już cie wywala przy updacie czy logowaniu to znaczy,że to wina serwerów albo launchera. Tyle że u mnie wszystko jest ok,po za tym że mam częste crashe w grze :(

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

Internet Explorer odinstalowałem z komputera już dawno. Korzystam z Opery. Nie jestem w trybie offline.

Wczoraj działała gra, przedwczoraj był ten problem ale później nagle nie. 

Przeglądarka winna? Chyba bardzo naciągane, przynajmniej tak mi się wydaje. Ostatni update wiele zmienił. Nie wiem czy tylko ja ale wydaje mi się, że wiele ludzi ma problem chyba bo widzę, że wszystkie serwery mają status Up, przed updatem widziałem ciągle High. Mówię o Kypros i innych EU serwerach.

Wyczyściłem cookies, pamięć tymczasową z przeglądarki ale problem jest nadal.

Jest to tzw błąd #1026 ale rozwiązania nie znalazłem na żadnej stronie.

EDIT: Zaktualizowałem sterowniki od karty graficznej i Microsoft DirectX Patch i dziwne, ale udało mi się zalogować do Glypha i bez problemu pobiera mi od nowa.

EDIT2: Po 4h problem wrócił.

Opublikowano

Witaj, na jednej stronie wyczytałam, że może to byc spowodowane ścieżka zapisu gry. Domyślnie ustawione jest na C, ta osoba zmieniła na D i jej śmigało (nie wiem, od czego to było uzależnione), może i w twoim wypadku pomoże. Ogólnie ten problem jest nieznany i nawet administracja za bardzo nie wie co z nim zrobić, z tego co wyczytałam na forum Archeage, Rifta itp.

Czy możesz zobaczyć/pokazać nam dokładny opis błędu? Czyli nie jego nazwę, a diagnostykę.

Opublikowano

Mógłbym jeśli błąd się pojawi znowu. To dziwne, ale wczoraj jak napisałem, że błąd wrócił to po jakiś 30minutach bez problemu udało się grać. Oczywiście pomijam 2x hshield który kierował mnie na strone z rozwiązaniem błędu i crashu podczas gry. 

Dzisiaj udało mi się normalnie odpalić grę i grać bez problemów. To tak jakby problem nie istniał przez mój komputer.

Co do zmiany partycji to zmieniłem z C na E i wcześniej też tak miałem. Nie instaluję gier na partycji systemowej. 

Opis błędu...zanim #1026 wyjdzie to zawsze pojawia się to co w pierwszym poście pokazałem. 

Opublikowano

Wstawiam screena zaraz po tym jak włączam Launchera. Nic więcej się nie wyświetla.

To dziwne, ale wczoraj było okej, dzisiaj zrobił się update Glypha i znowu się coś zepsuło, po czym zupdatowało jeszcze raz i znowu ten błąd wychodzi.

post-191393-0-17788200-1414619542.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...