aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam otóz mój kom to wielkie gówno (Intel pentinium 4 2.8 jenordzeniowy) i tak weszłem na allegro i znalazłem to i czy to jest fake czy nie i czy wogóle się to opłaca kupować ? Jeszcze niegdy nie kupowałem na takich stronach jak allegro i te inne. http://allegro.pl/procesor-intel-core-2-duo-e6550-2x-2-33ghz-pasta-i4694435686.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel188 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 a czy tobie wogole bedzie pasowal ten procesor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Czemu ma być fake? To stary procesor, używany - normalna cena dla niego. Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 A jak sprawdzić czy będzie pasował ? nie znam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitex Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Podaj markę i model płyty głównej. Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc: KLIK! Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Model płyty głównej podaj. Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Z Everesta Home Edition- Pole WartośćWłaściwości płyty głównej ID płyty głównej 09/29/2003-Springdale-G-6A79AM4DC-00Nazwa płyty głównej MSI MS-7012 (Medion OEM) Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurstSzerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHzPrzepustowość 4267 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali Dual DDR SDRAMSzerokość magistrali 128-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHzPrzepustowość 5333 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali Intel Hub InterfaceSzerokość magistrali 8-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR)Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHzPrzepustowość 267 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1Liczba gniazd rozszerzeń 3 PCI, 1 AGPLiczba gniazd pamięci 4 DIMMUrządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LANWspółczynnik postaci Micro ATXMikroukład płyty głównej i865PE Producent płyty głównej Nazwa firmy Micro-Star InternationalInformacje o produkcie http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_list.phpUaktualnienie BIOS'u http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_list.php @Edit I tak sobie sprawdziłem i płyta główna ma 66 stopni a komputer chodzi narazie z 20 min :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Masz tu socket 478, nic sensownego nie wsadzisz na nią, to niestety stary grat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Masz tu socket 478, nic sensownego nie wsadzisz na nią, to niestety stary grat. Czyli lepiej kupić nowy komuter czy nową płyte główną i procesor i najlepiej karte graficzną I RAM ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Marshall. Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Podaj budżet to się złoży odpowiedni zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sxa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Czyli lepiej kupić nowy komuter czy nową płyte główną i procesor i najlepiej karte graficzną I RAM ? lepiej nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Powiem tak nie pracuje mam dopiero 15 lat a na rodziców liczyć nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nezvik Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 A ile masz budżetu do dyspozycji? Minimum za jakie można złapać jakiś używany sprzęt z core2duo (2.5+) to 70-100zł. Wiem, bo sam ostatnio szukałem i kupiłem okazyjnie. Do tego ram ddr2 ~35zł 2gb. Potrzebujesz ponad 100zł. No i pytanie, czy dysk masz na Sata czy Ata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 A ile masz budżetu do dyspozycji? Minimum za jakie można złapać jakiś używany sprzęt z core2duo (2.5+) to 70-100zł. Wiem, bo sam ostatnio szukałem i kupiłem okazyjnie. Do tego ram ddr2 ~35zł 2gb. Potrzebujesz ponad 100zł. No i pytanie, czy dysk masz na Sata czy Ata. Budzet to około 20 zł :P (narazie) Od czasu do czasu pomagam takiemu facetowi starszemu wnosić zakupy i dostaje 20 zł ale to +/- 1 na tydzień i jja też sprawdzałem na allegro nad komputerami i widziałem za około 100zł pogadam z matką może 100 da na 10.11 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweet Jesus Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Budzet to około 20 zł :P (narazie) Od czasu do czasu pomagam takiemu facetowi starszemu wnosić zakupy i dostaje 20 zł ale to +/- 1 na tydzień i jja też sprawdzałem na allegro nad komputerami i widziałem za około 100zł pogadam z matką może 100 da na 10.11 :P Za 100zł kupisz najwyżej używany zasilacz i 2GB RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Musiałbyś podać dokładnie cały sprzęt jaki posiadasz, może coś się wykmini, ale ciężko będzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nezvik Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Za 100zł kupisz najwyżej używany zasilacz i 2GB RAM. Mówię o modernizacji starego PC. Przyjmując, że jak nie ma hajsu, to niech zasilacz zostanie, dysk chociaż strasznie słaby i stary jeszcze się trzyma, a obudowa jako piekarnik dostarczy trochę ciepła, no bo rzecz jasna zbliża się zima. Pisałem, że sam siedziałem 2 tygodnie i szukałem okazji. Za 150zł raz widniała płyty z core 2 quad Q6660 (nie kupiłem, bo zeszła w 3 minuty) lub tańsze procesory core 2 duo i ramem ze 4gb za koło 170zł. Sam kupiłem właśnie płytę, która mi doszła i chwilowo leży w odstawce, bo czekam na inne części. Za 70zł wyrwałem Core 2 Duo E6600 z płytą EVGA nForce 650i Ultra, to nie powiesz mi, że to nie była dobra oferta patrząc na to, że płyta służy do OC i obsługuje core 2 quad na przyszłość. Procesor stoi za 50zł, a płyta warta coś koło 100. Wystarczy poczekać na okazję. 2x1gb ddr2 można złapać spokojnie za 20zł. Wraz z przesyłką za 100zł mamy core 2 duo koło 2.5ghz, 2gb ramu i płytę główną. O grafice nie wspominam, bo na to nie ma już budżetu. !up Nic się tak nie uda. Licytacje dochodzą do wysokich kwot, a aukcje stojące na kup teraz są mega nieopłacalne. Siedziałem koło tygodnia, wszedłem w płyty z procesorami i "wystawione w ciągu.." ustawiałem na 1h. Co 10 minut odświeżałem stronę. Mozolna robota, ale zawsze parę groszy się zaoszczędzi. Musisz sam posiedzieć i poszukać okazji, ale dopiero jak zbierzesz coś sensownego w kwocie ~100-150zł. Taniej się nie da. Oczywiście bez grafiki i na wybuchowym zasilaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweet Jesus Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ja kupiłem i3 2100 z MOBO za 200zł i uważam, że lepiej poczekać, poszukać Celerona np. G530 po 50-60zł czasami można wyrwać, to samo MOBO na H61, najtańsze aszroty po 60zł chodzą. Do tego 2GB DDR3 za 40zł i jest w miarę nowa platforma z wydajnym dwurdzeniowcem. Tylko zonk, pewnie HDD na IDE, więc kolejna wymiana. Ale jak to ma być zakup na dłuższy czas (a tak wnioskuję na podstawie wypowiedzi autora) to naprawdę warto złożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Musiałbyś podać dokładnie cały sprzęt jaki posiadasz, może coś się wykmini, ale ciężko będzie :/Procesor- Intel pentinium 4 2.8Karta graficzna- Ati Redaon 9600 Ram- 1 GB Płyta główna- podawałem Komputer ma z 10 lat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja gram na laptopie po mikro modernizacji Wymienilem jedno rdzeniowy na dwurdzeniowy i dolozylem 2gb najszybszy jaki byl na moj laptop. Chociaz mowie ze ma tez 10 lat bo to tez stary laptop Tak jak na gorze mowia sie oplaca czekac na super okazje bo sa osoby co sie nie znaja i wystawiaja za smieszne pieniadze ja za moje rzeczy 30zl uzywane zaplacilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.