Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić własny serwer?

bubosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj naszła mnie ochota, żeby sobie zagrać z koleżką w MC,to zassałem sobię Launcher.exe z strony minecrafta,
I po chwili kiedy server jest odpalony po minucie/dwóch, server sam się wyłącza, z nie wiem jakiego powodu.
A i jeszcze jedno, kiedy odpalam konsolę to nic nie widzę, w "Log and chat" jest puste - mam windows7, jak stawiałem server jeszcze na xp to coś tam mi się zawsze ładowało.
http://screenshooter.net/100300182/lsiwdmq
Btw. Mam 4gb ramu
Nie wiem od czego to idzie.
Proszę o pomoc, jeśli ktoś zna przyczyny, lub ma coś lepszego do postawienia server'a to chętnie posłucham, gdyż nie jestem jakoś zapalonym graczem i średnio się znam.
Z góry dziękuję.
Dodatkowo używamy hamachi do połączenia + moja prędkość internetu ->http://www.speedtest.net/my-result/3859677080 (Nie wiem czy coś to zmienia)

Opublikowano

@Easy. Wielki sukces ;d no mogę się teraz z serverem połączyć lecz nadal nic z konsolą, wcześniej mi się odpalała (ta ze stromy minecraft'a) lecz w niej niz nie było napisane, może ma ze sobą jakieś powiązanie?

Opublikowano

Jak odpalasz na pliku startowym to powinno wyskoczyć okno cmd takie czarne ;p ale możne dla tego nic nie widać / wyskakuje bo nie jesteś administratorem konta na którym siedzisz ;D

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Raczej nie, bo mam tylko jedno konto na tym pc ;d btw. odblokowałem ten plik .jar co odpala server, bo był tak jakby zablokowany i nadal to samo, nie jestem w stanie nacisnać na niego "włącz jako administrator".
Spróbuje zaktualizować jave i jakiegoś frameworka, zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...