Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile graczy uciągnie VPS?

bekir1231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brak informacji o procesorze, jeżeli użyjesz optymalnego silnika to możesz osiągnąć wiele. Jeżeli zastosował byś tutaj autorski silnik nie napisany w Javie,tylko innym języku mógłbyś uciągnać na tym nawet 1000 slotów przy niskim wykorzystaniu pamięci operacyjnym. Jeżeli jednak założymy,że jest to zwykły Bukkit i jest to serwer dobrze zoptymalizowany to około 50 osób online.

CAMDNAx.png

Opublikowano

@bekir1231

Jeżeli wywalisz z VPSa WSZYSTKO co jest zbędne (apache2, mysql, mysqld) uzyjesz spigota, pluginy ograniczysz (dla mnie 20 to jest chora liczba, ale cóż, różne serwery - różne potrzeby) to uciągnie od 50 w górę :>

@DeQUK

Oni posiadają 6 rdzeniowe procki INTEL Xeona, więc jest nawet w porządku

Powiem tylko, że sam osobiście mam zamiar tam postawić serwer, tylko na powiększonym zestawie Starter (6 gb ramu, 3x2.5 ghz) i planuję od 60 slotów w górę przy 10 pluginach, spigocie i wyłączonym wszystkim.

Opublikowano

@bekir1231

Jeżeli wywalisz z VPSa WSZYSTKO co jest zbędne (apache2, mysql, mysqld) uzyjesz spigota, pluginy ograniczysz (dla mnie 20 to jest chora liczba, ale cóż, różne serwery - różne potrzeby) to uciągnie od 50 w górę :>

@DeQUK

Powiem tylko, że sam osobiście mam zamiar tam postawić serwer, tylko na powiększonym zestawie Starter (6 gb ramu, 3x2.5 ghz) i planuję od 60 slotów w górę przy 10 pluginach, spigocie i wyłączonym wszystkim.

Mistrzu jak jest napisane w ofercie 2x to znaczy,że jest dwurdzeniowy....

CAMDNAx.png

Opublikowano

VPS NIE POD MINECRAFT !!!!
1. 1710814143242111013268.png
1. blackholing jest do dupy jesli chodzi o klocki  [wycina cały ruch i gracze nie moga wejsc]
2. nie masz gwarantowanego procka [moga pisac,ale zawsze bd inaczej] [sam sie przekonałem na ovh mialem vps 8 gb i przy 20 osóach tpsy do 11 spadaly,a na lvlupie przy 50 na 4 gb 20 tps :)]
3. nic nie pisze o virtualizacji
4. http://www.soyoustart.com/pl/betas/serwery-game/ <--- 16 gb ram na 2 tygodnie za 50 zł + TO JEST cała maszyna
http://www.kimsufi.com/pl/ <-- hosting tez dobry 
te 2 hostingi to PODhostingi ovh [pierwsza oferma ma zajebistego anty ddosa :)]
5. nie masz gwarantowanego łącza 

czyli:

pod taka ilosc gb ramu bierz jakis hosting mc u dopłać i weź te 16gb z sou'a

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@DeQUK

https://www.mintshost.pl/why-choose-us.php

Poczytaj.

@Padaambo

Jako klient owej firmy będę ją bronił:

1. Lepiej wyciąć cały ruch aby nikt nie wszedł niż żeby był atak.

2. Spójrz na Twój obrazek, "Gwarantowane Zasoby", poza tym panel podaje dokładną wartość, w moim wypadku 2.3 ghz (zmiana bo mam 3x rdzenie)

3. nie jest napisane*, wirtualizacja to OpenVZ, jakbyś przeczytał nazwę oferty to może byś coś wiedział.

4. BUAHAHAHAHA, ROZWALIŁES MNIE TYM SOYOUSTART xD

Nawet przeczytać czegoś nie umiesz:

Rabat 50% obowiązuje dla ceny serwera w trakcie okresu testów beta aż do 31 października 2014. Umowa na 14 dni bez możliwości odnowienia.

Kimsufi podaje ceny netto (100 zł netto...), jest to może i cała maszyna (dedyk), jest to może "podhosting ovh", ale wciąż pytanie jest skierowane o VPS

5. Gwarantowane łącze to od 15 do 20 mbps.

Istnieje panel - można się zapytać, istnieje czat z pracownikami - można się zapytać. Snujesz jakieś opowieści nie czytając NIC.

Ludzie nie mają pieniędzy aby wykładać 100 - 150 zł na miesiąc w ovh/kimsufi aby poukladać klocki. 150 zł na rok w Mintshost za taki VPS jest jak najbardziej dobrą ceną.

Mały EDIT:

I tak, mogę mieć X lat.

Tak, mogę się nie znać.

Tak, mogę mówić głupoty.

Ale Mintshost jest królem w dziedzinie VPSów.

Opublikowano

@DeQUK

https://www.mintshost.pl/why-choose-us.php

Poczytaj.

@Padaambo

Jako klient owej firmy będę ją bronił:

1. Lepiej wyciąć cały ruch aby nikt nie wszedł niż żeby był atak.

2. Spójrz na Twój obrazek, "Gwarantowane Zasoby", poza tym panel podaje dokładną wartość, w moim wypadku 2.3 ghz (zmiana bo mam 3x rdzenie)

3. nie jest napisane*, wirtualizacja to OpenVZ, jakbyś przeczytał nazwę oferty to może byś coś wiedział.

4. BUAHAHAHAHA, ROZWALIŁES MNIE TYM SOYOUSTART xD

Nawet przeczytać czegoś nie umiesz:

Kimsufi podaje ceny netto (100 zł netto...), jest to może i cała maszyna (dedyk), jest to może "podhosting ovh", ale wciąż pytanie jest skierowane o VPS

5. Gwarantowane łącze to od 15 do 20 mbps.

Istnieje panel - można się zapytać, istnieje czat z pracownikami - można się zapytać. Snujesz jakieś opowieści nie czytając NIC.

Ludzie nie mają pieniędzy aby wykładać 100 - 150 zł na miesiąc w ovh/kimsufi aby poukladać klocki. 150 zł na rok w Mintshost za taki VPS jest jak najbardziej dobrą ceną.

Mały EDIT:

I tak, mogę mieć X lat.

Tak, mogę się nie znać.

Tak, mogę mówić głupoty.

Ale Mintshost jest królem w dziedzinie VPSów.

i ta virtualizacja nie jest pod mc :)

Zasoby nigdy nie moga byc gwarantowane, to jest minus vps :)

+ te łącze .... to juz lepiej na ovh brać, 

o ddosach sie nie wypowiadaj, blackholing to gówno i syf, dlatego większość pod mc preferuje ovh a nie sdc :)

co do zasobów v2, jeśli jakis inny vps wykorzysta więcej zasobów to ty ucierpisz :)

juz lepiej sou'a lub kimiego, bo tam masz całą maszyne da siebie i nikt ci nie przeszkadza :)

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Każdy hosting, który wykupuje maszyny w polskim datacenter jest do dupy. Piszą, że ochrona anty-ddos, a wystarczy mały atak i już nie masz dostępu do maszyny bo jest ona wyłączana z ruchu co skutkuje tym, że gracze nie mogą wejść.

Polecam Ci wykupienie serwera w MineServ.eu, dlaczego? Ponieważ nie musisz się martwić konfiguracją serwera, wszystko jest przygotowane pod serwer Minecrafta, między innymi panel jak i serwer TeamSpeak3. Maszyny mają w OVH więc nie masz co się martwić o ochronę anty-ddos bo jest chyba najlepsza.

Opublikowano

@bekir1231

@DeQUK

I co z tego,że na wiekszosci maja 6 rdzeniowe ? Jak jest dla Ciebie udstępnione tylko dwa ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

I co z tego,że na wiekszosci maja 6 rdzeniowe ? Jak jest dla Ciebie udstępnione tylko dwa ?

+ rdzenie sa wirtualizowane czyli twoje 2 rdzenie to połowa jednego :)

Opublikowano

+ rdzenie sa wirtualizowane czyli twoje 2 rdzenie to połowa jednego :)

Ja wiem co to oznacza,nawet nie polowa, tylko jakieś 30%.

Na jeden rdzen odpowiada tyle, więc to nie jest w porządku architektura. To juz bardziej pod serwery gier dac jakas i5,ale szybki ram 1866Mhz i dyski ssd

CAMDNAx.png

Opublikowano

Na jeden rdzen odpowiada tyle, więc to nie jest w porządku architektura. To juz bardziej pod serwery gier dac jakas i5,ale szybki ram 1866Mhz i dyski ssd

dlatego pisałem ze souyoustart idealny :3

i7/i5 ssd itp :)

Opublikowano

@Padaambo Te oferty na SoYouStart nie sa jeszcze permamentne. tzn mozesz kupic ale nie przedluzysz, warto czytac to co jest tam napisane!

mam 16'nastke i przedłuzam je cały czas :)

+ zamówiłem 32 gb na 1 roczek :#

Opublikowano

30-35 spokojnie, przy 50 lekkie lagi mogą występować. Na sam początek wydaje mi się jednak, że nie jest to złe rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...