Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wifi - nietypowy problem

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Sprawa wygląda tak. Za długo grałem na telefonie i ojciec za karę wyłączył mi wifi. STOP. "wyłączył" to nieodpowiednie słowo. Nwm jak to zrobił, ale mam zasięg 2 lub 3 kreski, a neta nie ma. Ojciec korzysta na lapku z tego samego wifi i bez problemu mu net śmiga. Możecie mi wytłumaczyć jak zablokował mi wifi i czy jest opcja ominięcia tego?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Mógł zablokować adres mac w ustawieniach routera a ominąć możesz to tylko dwoma sposobami, zresetować ustawienia routera lub wejść na ustawienia i odznaczyć twój adres mac.

Opublikowano

Zresetować można łatwo. Jak nikogo nie będzie w domu to na routerze kliknę guzik do resetu i po wszystkim. Tylko wtedy by się zorientował bo by się nazwa wifi zresetowała do "dlink" i nie byłoby hasła. Potrzebuję tak żeby się nie zorientował.

Nie ma opcji żeby bawił się w blokowanie adresów. Nie zna się na tym, więc nawet gdyby jakimś cudem poznał mój adres mac to nie wiedziałby jak go wykorzystać.

Dodam jeszcze że chciałem mu się odwdzięczyć wifi killerem, ale nawet ten wywalał errory.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Zresetować można łatwo. Jak nikogo nie będzie w domu to na routerze kliknę guzik do resetu i po wszystkim. Tylko wtedy by się zorientował bo by się nazwa wifi zresetowała do "dlink" i nie byłoby hasła. Potrzebuję tak żeby się nie zorientował.

Nie ma opcji żeby bawił się w blokowanie adresów. Nie zna się na tym, więc nawet gdyby jakimś cudem poznał mój adres mac to nie wiedziałby jak go wykorzystać.

Dodam jeszcze że chciałem mu się odwdzięczyć wifi killerem, ale nawet ten wywalał errory.

a więc tak.

Wejdz na administracje routera (wpisz w przeglądarce 192.168.0.1 lub 192.168.1.1) i zaloguj się (domyślnie login i hasło to admin)

Wejdz do opcji wifi (przynajmniej u mnie tak jest)

I gdy zresetujesz pozmieniaj nazwę i hasło

Gotowe !

A masz roota ?

Opublikowano

Oczywiście.

a więc tak.

Wejdz na administracje routera (wpisz w przeglądarce 192.168.0.1 lub 192.168.1.1) i zaloguj się (domyślnie login i hasło to admin)

Wejdz do opcji wifi (przynajmniej u mnie tak jest)

I gdy zresetujesz pozmieniaj nazwę i hasło

Gotowe !

A masz roota ?

Zły login i hasło :/

Opublikowano

Jak widać Twój ojciec lepiej się zna od Ciebie jeżeli tak Cię załatwił a Ty nie wiesz co zrobić.

Gdyby zablokował Ci adres mac to byś nie mógł się w ogóle połączyć z siecią a napisałeś, że łączysz się z wi-fi lecz nie ma internetu.

Moim zdaniem ustawił w routerze przepływ danych tylko na swój komputer, ja tak robiłem gdy siostra pobierała jakieś bezwartościowe gówna.

0LsM05U.png

Opublikowano

Jak widać Twój ojciec lepiej się zna od Ciebie jeżeli tak Cię załatwił a Ty nie wiesz co zrobić.

Tym to mnie rozwaliłeś do reszty :P on ledwo zna podstawową obsługę wifi, zawsze jak jest jakiś problem z kompem/lapkiem/routerem to ja wszystko załatwiam. Jak dostaliśmy router to sam go montowałem, on tylko na chwile przejął klawiaturę żeby ustawić login i hasło. Nie zna się prawie na niczym co związane z techniką.  Jak już to dostał info od kogoś kto się na tym zna jak mnie załatwić.

@ TOPIC

Właśnie się zorientowałem że to nie jest związane z routerem. Wyszedł z laptopem do pracy i internet wrócił. Od razu odpowiadam na pytanie - tak, jak ojciec jest w domu to lapek 24/7 włączony. Może to coś typu wifi kill na lapka? Z fona na pewno nie korzysta bo jakoś nie wierzę żeby wgl wiedział co to root, a co dopiero wifi kill.

Opublikowano

Owszem są takie programy, które zabierają sieć WiFi tylko dla siebie. Poczytaj sobie o nich w Internecie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...