Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer - nowa broń, spawn i teleporty?

Gość Feezi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie wszyscy,

mam trzy pytania.

Pierwszym jest to, iż chciałbym na swój serwer survival dodać nową broń. Chciałbym, aby była to np. różdżka, która zadaje x damage + standardowo podpala. Chcę to zrobić za pomocą pluginu, bo wiem, że tak się da (widziałem to na nie jednym serwerze). Macie jakieś propozycje? Albo czy dałoby się zrobić taką różdżkę, która po użyciu rzuca takimi kulami, jak np. ghast?

Kolejnym jest jaki mi spawn polecacie? Muszę mieć tam troszeczkę miejsca, aby przeciętny gracz mógł się rozejrzeć, a do tego muszę mieć gdzie ustawić kilka innych szczególików.

I trzecie pytanie jest z zakresu kilku światów na jednym serwerze. Potrzebuje jednego na miasto (spawn + miasto), następnego jako warp survival razem z pvp, kolejnym będzie warp kopalnia i jeszcze jakieś. Jak to mogę zrobić? Czytałem gdzieś przed chwilą, że mogę postawić sobie skrzynkę w mieście, w której jeżeli będzie wyciągało się jakiś tam itemek, to przenosi gracza na dany warp. Możecie mi to przybliżyć? 
Z góry każdemu dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak kolega up lub mozna zrobic to pluginem do wiekszych enchantow tam mozesz wszystko enchantowac na lvl jaki chcesz.

Co do tych teleportow to chodzi ci o warpy ? czy o portale? jesli o portale ci chodzi to Multiverse Portals. 

Opublikowano

Up chodzi raczej o warpy. A jak zrobic w pluginie, zeby np kij o innej nazwie zadawał x dmg?

Opublikowano

Zmienienie nazwy mozesz wykonac komenda
wpisz /give (Twoj Nick) (id przedmiotu) Name:Nazwa Twojego Przedmiotu

Pamietaj ze jesli dajesz nazwe przedmiotu nie mozesz dac spacji np:  Super Miecz 
Bedzie tylko Super a miecza juz nie bedzie.

Mozesz kolorowac nazwy dajac przed nazwa przedmiotu naprzyklad &6

Pobrubiac, pochylac, podkreslac takze mozesz.

Tu masz palete kolorow.

8883014143078501244869.png

tylko pamietaj nie stawiaj # tylko &

Pomoglem? + plz :)

Opublikowano

Nie chce tego, chce nowy itemek, którego nie będzie się wytwarzało WCALE (nie chce nic blokować), tylko będzie możliwość kupna. Ma być to różdżka, która albo rzuca takimi kulami, jak ghast, albo ma duzo wieksze domg od diamentowego miecza i standardowo podpala...

Opublikowano

Nie chce tego, chce nowy itemek, którego nie będzie się wytwarzało WCALE (nie chce nic blokować), tylko będzie możliwość kupna. Ma być to różdżka, która albo rzuca takimi kulami, jak ghast, albo ma duzo wieksze domg od diamentowego miecza i standardowo podpala...

Ale tego sie nie da wytworzyc... Giwujesz sobie przedmiot nazywasz go i enchantujesz...  Proste. jesli ci o kule ghasta to jest plugin na bukkicie na dodawanie specialnych effektow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...