Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki program do zdjęć najlepszy?

kondziotzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do profesjonalnej edycji jest najlepszy Adobe Photoshop :) 

Wersja CS6 PL kosztuję troszkę ponad 3 tys. złotych ;) Więc nie jest to tani programik ;) 

Pobierz z oficjalnej strony wersję trial (30 dni) i sprawdź co i jak, aczkolwiek wszystkich możliwości tego programu nie dasz rady ogarnąć bez porządnej nauki i od groma czasu ;) 

Z darmowych programów mogę polecić program Gimp, sam jednak go nie używam bo posiadam Photoshopa :) (niestety stara wersja CS3  ;p ) 

Pozdrawiam

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Normalnie zawsze wybiera się najnowszą wersję programu ;) 

W tym przypadku jest to wersja CC, sam bym się na nią skusił :P.

Jest masa nowości, sporo dobrych i nowych filtrów do edycji zdjęć .... Nic tylko brać ;)

Ps. Ściągasz ten program z internetu (nie ma pudełkowej wersji) i płacisz co miesiąc abonament ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Ja mam trochę odmienne zdanie, co do wersji CC. Mam w pracy CC, w szkole CC, a w domu moje kochane cs6. Są różnice i to duże, chociażby w optymalizacji. CC wypuścili w pospiechu, chcąc dodać wielką nowość w postaci "Kreatywnej chmury" i czegoś w rodzaju "adobe tumbrl". Jednak nie przyłożyli dużej wagi do samego programu. Dlatego też samego CC od jego powstania wyszło już kilka wersji. W pierwszych nie działał kuler, czy bridge (takie jakby wtyczki), w kolejnej szwankowała kompatybilność z innymi programami adobe i tak dalej. Nie wiem, jak jest osobiście teraz, ale ja bym bardziej nastawiała się na cs6, jeżeli uda ci się takie jeszcze gdzieś na necie znaleźć (nie wiem, czy Adobe ma je jeszcze w ofercie). Końcem, końców możesz pobrać ten trial CC i zobaczyć, czy nic ci nie szwankuje oraz podczas robienia tutoriali zobaczyć, czy nie brakuje jakiś opcji np 3d.

Nie kupuj na razie tego programu. Aktualnie Adobe oferuje tylko i wyłącznie abonament, czyli płacisz określoną kwotę co miesiąc, by móc z ich produktów korzystać. Nie ma już, tak jak kiedyś, że kupowałeś raz i miałeś program forever. Najpierw zapoznaj się z nim, zobacz czy go polubisz. Jeżeli chcesz program TYLKO do obróbki zdjęć, czyli np zajmujesz się fotografią, albo robisz to na własne potrzeby przerabiając jakieś swoje foteczki, to możesz również spróbować z Photoscape:

http://www.dobreprogramy.pl/Photoscape,Program,Windows,12505.html

Jest to darmowy program do obróbki zdjęć, zawierający dużą namiastkę narzędzi z giganta, jakim jest Photoshop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...