Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam auta

recelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :) wiem że średnia wieku nie jest tutaj zbyt wysoka i na profesjonalne opinie nie mam co liczyć ale jednak postanowiłem się spytać was. Jakie auto polecacie tak do 8k - 10k jeszcze nie jestem pewny (oczywiście lepiej jak by się zamknęło w granicy 8). Będzie to moje pierwsze autko jak by coś i nie wiem za jakim mam się rozglądać. Myślałem coś o Hondzie Civic VI ale sam nie wiem.

Chciałbym żeby dość mało paliło i nie psuło się co chwila (wiem że to zależy od egzemplarzu i poprzedniego właściciela ale jest tak że w niektórych autach coś się często psuje ) było by fajnie gdyby części też nie były za drogie no i jeszcze może mieć jaki taki wygląd ;)

Prosiłbym aby udzielały się osoby które coś się na tym znają lub były w posiadaniu danego auta/ znajomi mieli i coś o nim wiemy a nie że np. Mitsubishi było w NFS więc musi być dobre..

Z góry dzięki pomocne odpowiedzi będę lajkował :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Polecam Audi a3 1.8 Turbo (150 km) Rocznik 1999-2000

Kupisz od 7 do 10 tys.

859651414253607355713.jpg

Pali 9 ale jak chcesz ,żeby mało paliło to musisz wydać na auto więcej kasy.

Chyba ,że wolisz gaz.

Regmannn

Opublikowano

Również ci polecam Audi a3. ; )

Dobre autko, w przyzowitej cenie ; ) Możesz znaleźć na prawdę dobry rocznik za rozsądną kwotę.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Ja zaczynałem od Scenica 2.0 16v.
Przyzwoite spalanie (8/9 w mieście, 7,5 na trasie), dobre kopnięcie, bogate wyposażenie i oczywiście auto baaardzo pojemne.
Ten silnik był i pewnie nadal jest praktycznie bezawaryjny, tylko trzeba dbać (olej, rozrząd).
Model który kupiłem miał wymienione światła (wyglądały tak jak te z toyoty avensis) i fajne alufelgi które pasowały do bryły auta. Wiadomo że raczej nikt się za nim nie oglądał, ale wyglądało bardzo przyzwoicie.
Ubezpieczenie przy tej jednostce wynosiło około 800 zł rocznie (samo OC). Przeglądy typu olej około 200 zł (pytałeś też o koszta).
Pozdrawiam !

f.png

Opublikowano

Najlepsze na tą chwile będzie dla Ciebie mały Citroen C3 1.4 HDI. Spalanie na trasie poniżej 5l/100km czyli dłuższe trasy robisz za 20zł / 100km a po mieście 5-6l ropy. Tanie części, mało awaryjny, sam takim jeździłem i byłem zadowolony. Klimatyzacja, podłokietnik, duży bagażnik, 5osobowy i dość ładne wnętrze. 

A co ważne jeszcze oprócz dobrego spalania to dobry rocznik. Za 8tyś kupisz nawet 2005r 2006r czyli dość nowe auto, a nie jakieś stare Audi dla chłopaczków w dresach 1997r które zaraz zje rdza albo padnie silnik czy skrzynia. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi - zgodnie z obietnicą zalajkowałem :) Jednak możecie jeszcze się wypowiadać Audi A3 i Citroena C3 na pewno wezmę pod uwagę ;)

Tak więc zapraszam do wypowiadania się (jeśli ktoś może coś polecić ;) )

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Ogólnie na pierwsze auto i cenę to polecam wszystko z koncernu VAG.Silnik 1.6 benzynka lub 1.9 tdi 90 km(silnik nie do zajebania :D ).I to tyle.Jeśli chcesz lepsze wyposażenie to wiadomo audi a3 8l albo a4 b5.Reszta(Vw skoda seat ) też są dobre.

Opublikowano

Ja teraz poluję na Saaba (w sumie też widziałem modele 9-3 w Twoim przedziale cenowym).

Do tego poszukaj sobie jakiegoś Peugeota (mały, mało pali, rozmawiałem z mechanikiem i bardzo poleca silniki 1.6 HDI, trzeba tylko pamiętać o FAPie).

f.png

Opublikowano

Moje pierwsze auto to punto 2 1.9 JTD kopa ma pięknego jak na tej klasy auto,a co najlepsze pali od 4-5 litrów na trasie do 6 max w mieście.przez pierwszy rok zero wkładu w auto.Teraz celuje w coś z wyższej póły 60k + :D

Opublikowano

Dozbieraj jeszcze troche i masz mondeo mk3 do 11-12k 2.0 tdci 135km

pali 5.5-6 litra, zapierdala, upolujesz taką w benzynie i nie do zajebania

WaldzioxD.png

Opublikowano

Dozbieraj jeszcze troche i masz mondeo mk3 do 11-12k 2.0 tdci 135km

pali 5.5-6 litra, zapierdala, upolujesz taką w benzynie i nie do zajebania

Dozbieranie nie wchodzi w grę gdyż niestety ciągle się edukuję więc nawet jak bym chciał to nie mam kiedy dozbierać :P ale dzięki za odpowiedź :)

2nbcax2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...