Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagrasz na takim serwerze?

PLEOx

Serwer Free-Duild  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz kiedyś na serwerze?

• TAK
    • NIE (Napisz w komentarzu, dlaczego?)
    • NIE WIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3095214142453051270475.png

8004014142453051270475.png

Witam, piszę do Was z zapytaniem, czy zagralibyście na moim serwerze? Serwer był by typem Free-Build'a. Jak wiadomo, każdy ma swój ulubiony tryb rozgrywki. Dla jednych jest to survival, dla drugich zaś jest to np. Hardcore. Piszę ten temat, bo nie ma dobrego serwera Free-Build, a jak są to rozgrywka na serwerze jest taka sama. Moim zdaniem jest mało serwerów Free-build, większość to serwery survival-frakcje.
Jak już przeczytałeś te parę zdań, już sobie niektórzy myślą "pewnie ten FB, będzie taki sami jak te inne". Zachęcam Cię do przeczytania całego tematu, a nie tylko do nabicia posta. "Zobaczysz typ serwera, to już jestem na NIE" Tak więc, proszę Cię abyś to ocenił z głową. 
ODDAJ GŁOS W ANKIECIE, WYPOWIEDZ SIĘ CO MOŻNA DODAĆ NA SERWER, MOŻE COŚ USUNĄĆ?
PROSZĘ O OPINIE! DZIĘKUJĘ.

7299114142453051270475.png

Jak już pisałem wyżej to typ serwera to Free-Build. Ale jak by wyglądała gra, na tym serwerze?

Gra toczyła by się w mieście, na wsi, pastwiskach, polach uprawnych..itd. Gdy zawitamy pierwszy raz na serwerze, będziemy znajdować się na dworcu autobusowym. Jesteśmy zwykłymi ludźmi, którzy nic nie mają, tylko zaledwie jakieś grosze na przeżycie. (Na start było by z 50 zł, i masz sobie poradzić. Możesz robić z tymi pieniędzmi, co tylko chcesz. Możesz sobie kupić za to jedzenie, stracić..)
Może znajdzie się jakiś ucziwy, serdeczny człowiek i da Ci tą kromkę chleba ;-) Ale, musisz być też czujny..bo nie każdy jest ucziwy i tylko czeka na Twój błąd. Ogólnie Ty decydujesz, kim chcesz zostać. Czy zwykłym bezdomnym, który nie ma domu..żebra po ulicy, po ludziach..aby dali coś do zjedzenia..albo kimś wielkim, który coś w życiu dokona i pokaże na co go stać.
Możesz sobie wynająć hotel, jakiś akademik..kupić działkę, kupić już gotowy dom, zbudować swój własny dom, zaprojektować go, założyć swoją firmę.. podjąć pracę, i zarabiać pieniądze.

Także możesz mieszkać na wsi, pola uprawne, zwierzęta..stajnie oraz pastwiska. Wykupić, lub wynająć pole uprawne, pastwisko dla zwierząt, prowadzić gospodarkę.

Działki - działki będą różnej wielkości, nie będzie jakiś ograniczeń, że wszystkie będą takie same. Tyczy się to także pastwisk, pól uprawnych itp.
Wielkość działki, targowisk itp. - cena będzie ustalana, od wielkości nadanego terenu.

Targowiska - targowiska będzie można wykupić na rynku, lub także w jakiś galeriach handlowych..itp (na jakiś okres czasowy) Napisałem tutaj skrócony, opis planu serwera.

5337614142453051270475.png

Listy - System listów na serwerze. Listy będą płatne. Aby napisać list, trzeba mieć specjalny papier. Następnie trzeba go opłacić, aby dotarł do drugiego gracza. List przyniesie, jakiś mob (np. Enderman) Możliwość ustawienia.

Krew - Efekty krwi na serwerze. Jakiś większy upadek, uderzenie gracza/moba powoduje że zacznie krwawić. Będzie widoczne czerwone pole koło gracza, będą wycieki redstone, oraz czerwonej wełny.

Craftringi - Nowe craftingi, jakieś trudne craftingi..bloków diamentu..zbroi..itp ;<

Posiadanie swojego konia -  Możliwość kupienia konia, ochrony go. Na dania mu imienia, właściciela, przyjaciela.

Efekty na serwerze - gdy wejdziemy do wody, będziemy się topić. Gdy wejdziemy na drzewo, możliwe jest że spadniemy z niego - gałąź drzewa się złamie ;< itp.

I wiele wiele innych przywilejów. (Nie chcę podawać więcej, bo nie chcę aby ktoś użył mojego pomysłu)
*Wszystko się może zmienić, zależy co i jak się ułoży i będzie wyglądać..

6836514142453051270475.png

Nie będzie jakiś tam darmowych kitów na start, wszystko będziesz musiał sam zdobyć, albo sobie kupić. Serwer będzie obsługiwał, chyba SRM - Simple Region Market. Nie będzie Plotme. Co do działek jeszcze ustalę to, co i jak. Może i będą ręcznie rozdawane. 

Na serwerze będą jakieś dodatkowe rozgrywki. Jakieś ciekawe zabawy eventowe, spleef,  areny PVP (all vs all) (player vs player) i wiele innych. Na pewno będą konkursy, na najlepszego gracza z PVP, najbogatszego gracza na serwerze itd.

Nie będzie jakichkolwiek teleportów, mam na myśli /warp działki itd..Ogólnie będziesz drogę mógł przejść na nogach, wsiąść na konia i pojechać.
Albo łodzią czyli potem, i za kasę. Komendy może jak /spawn - będzie można używać z jakimś odstępem czasowym, i za jakąś opłatą.

Nie będzie także jakiś /warp kopalnia, /warp piasek..od tego będzie sklep albo, mapa surowcowa na której będziesz mógł znaleźć swoją zdobycz.

Serwer będzie zabezpieczony przed cheaterami, ogólnie nie wiem czy będzie to OtherDrops..czy jakiś dobry plugin który blokuje x-raya. Także będą różne informacje, komendami..co i jak.. Sprzedaż VIP chyba nie będzie, zobaczymy jak to będzie z dochodami. Więcej informacji podam później.

1294914142453051270475.png
(Początek budowy mapy)

8669814142453061270475.png
5772614142453061270475.png
5399414142453071270475.png
7696714142453071270475.png
7287014142453071270475.png
3314014142453081270475.png
2327014142453091270475.png

Opublikowano

@ThePawelQ Tak, wygląda na RP. Może zrobię tak po połowie trochę RP trochę FB. ;-) Dzięki za wypowiedzenie się w temacie. Pozdrawiam!

@chomik9910 Dzięki za opinie. To napisałem tylko w skrócie. Ale będzie więcej nowości, aby gra była ciekawsza. Napisałem tyle, aby nie zrobić sobie konkurencji - aby ktoś nie odgapił mojego pomysłu. Pozdrawiam!

TXT, masz pod linkiem. Są na różne komputery, ja mam wersje 128x.

http://resourcepack.net/lb-photo-realism-resource-pack/

PS. Otrzymujecie like ;)

Opublikowano

Dodałbym jeszcze Autorski system PvP, z możliwością bycia PK, czyli uwaga to jest PlayerKiller :) i nick na czerwono, przez co zwiększone koszta w sklepach oraz kupowania działek...

Działki radziłbym dawać na wynajem, gdy ktoś kupi działkę, nie będziesz miał na tyle czasu, aby je sprawdzać i usuwać, a tak same się wyzerują, do tego napisz skrypt, na automatyczne ustawianie się działek na default, gdy dana osoba nie przedłuży działek... Zrób specjalny system Exp z mobów i jakiś system wynagradzania za lvl... Jakieś więzieni, gdy gracz zostanie złapany na kradzieży, lub gdy zabije bez powodu osobę :) Ale przy tym musisz wyłączyć komunikaty, że ktoś zabił kogoś... Tylko policja musi sama złapać przestępcę, a gracz musi udowodnić, że został przez nie go zabity :)....

Takie moje małe pomysły... Ogólnie jestem pomysłodawcą na serwery...

Pozdrawiam.

5255055987.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...