Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbugowane Pierścienie Doświadczenia w game_2089

panHYDE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

posiadam game_2089m i problem mój jest taki, że Pierścienie Doświadczenia nie zwiększają zdobywanego expa, questem próbowałem zwiększyć, nie działa id 70005 także nie działa, gdzieś czytałem że dużo ludzi ma problem lub miało z tym game problem jeżeli chodzi o zwiększane doświadczenie w pierścieniach doświadczenia.

Game nie chcę zmieniać.

Opublikowano

Witajcie,

posiadam game_2089m i problem mój jest taki, że Pierścienie Doświadczenia nie zwiększają zdobywanego expa, questem próbowałem zwiększyć, nie działa id 70005 także nie działa, gdzieś czytałem że dużo ludzi ma problem lub miało z tym game problem jeżeli chodzi o zwiększane doświadczenie w pierścieniach doświadczenia.

Game nie chcę zmieniać.

bo to sie robi Diffem

np. w ultratool masz Diff na zwiekszenie do 200%

image.png

Opublikowano

@Endymion_

Nie wiem kto wybiera kogoś takiego na kid'a. Ten nick pierwszy raz na oczy w tym dziale widzę ...

@topic

Kolega wyżej ma racje, special_item_group nie jest tylko po to żeby sobie leżał, ID pierścienia dodajemy do tego właśnie pliku pod ID grupy : 

Vnum 10000

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

według mnie wystarczy wszystko ustawić w bazie a jakie to będzie id itemu to nie ważne wcale special_item_group też wtedy można ominąć całkowicie

np tak

INSERT INTO `item_proto` VALUES ('71150', '3dni', 'Pierścień Doświadczenia ', '3', '8', '0', '1', '0', '20', '128', '', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '510', '66', '50', '43200', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0');

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...