Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z drugą kartą grafiki. Pomocy!

ZuluFalcon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was! Po bezowocnej walce, ocierając pot z czoła piszę tutaj do was o pomoc. Zakupiłem laptop lenovo G510 z kartami grafiki zintegrowaną Intel HD 4600 i AMD radeon M265. Wszystko było pięknie po uruchomieniu, śmigało, że aż miło. Do czasu aż pobrała się aktualizacja systemu windows... po niej radeonik z mojego kompa wyparował. Teleportował się do innego wymiaru. (Tak, uaktualniałem, reinstalowałem i kombinowałem ze sterownikami. Nic to nie dało.) Panowie z pomocy technicznych sklepu oraz lenovo załamali ręce, stwierdzili, że coś tu felernego jest i kazali odesłać na reklamacje. Ja zirytowany już trochę skorzystałem z prawa 10-dniowego zwrotu i odesłałem laptop, zamawiając w tym samym dniu następny taki sam. I tu ku mojemu przerażeniu problem pojawił się ponownie. AIDA64 nie wykrywa tej karty, pod komędą dxdiag też tylko hd4600 widać. Macie jakieś pomysły? Ja już załamałem ręce, ile potrafiłem, tyle zrobiłem... :(

Z góry dzięki... ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o zrobienie tego w ten sposób, że ściągam sterownik ze str Intela i puszczam jego aktualizacje, to właśnie to zrobiłem i nie pomogło niestety.

czy jak nie odinstaluje sterowników od Hd Graphic to nie doprowadzę do black screenu?

Wiem, że mogę po prostu przywrócić system i tyle, ale po coś te aktualizacje są i to tylko półśrodek, do czasu aż się sprawa rozwiąże... Na razie się powstrzymam. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...