Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Android, jakoś WP nie widzi mi się.

Wymagania, to po pierwsze dobry wyświetlacz/wydajność, bateria żeby nie padała po 3 godzinach użytkowania ( nie będzie oczywiście 24/7 użytkowana tylko w godzinach 17+ ), aparat żeby jakiś był przyzwoity.

Oczywiście telefon nowy.

Jakieś propozycje?

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Może Nexus 4? Nowy idelnie w tej cenie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Chciałbym aby telefon miał również wsparcie przyszłościowe,

Myślałem nad:

- Nexus 5 ( z tym, że te 5" to takie maks ) [ nie wiem czy znajdę gdzieś za 1000zł ]

- Xperia Z/Z1/Z1 Compact(4,3" git)

Tylko pytania:

Z1 Compact - czemu ekran jest tylko w rozdzielczośći HD? Jego "Poprzednik?" Xperia Z ma ekran FHD i lepsze ppi o 100, Compact ma 340 a zwykła Z 440. Różnica jakaś jest?

@Edit

czy Z1 Compact ma wsparcie systemowe ( fajnie jakby było do android 5, coś słyszałem jakimś statusie, że wszystkie modele Z mają mieć takie wsparcie) ? Ma najnowsze Androida czy niestety zostanie przy 4.3?

@Edit2

tu się zaczyna walka bo Z1 Compact i Nexus 5 to oba bardzo dobre telefony.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Chciałbym aby telefon miał również wsparcie przyszłościowe,

Myślałem nad:

- Nexus 5 ( z tym, że te 5" to takie maks ) [ nie wiem czy znajdę gdzieś za 1000zł ]

- Xperia Z/Z1/Z1 Compact(4,3" git)

Tylko pytania:

Z1 Compact - czemu ekran jest tylko w rozdzielczośći HD? Jego "Poprzednik?" Xperia Z ma ekran FHD i lepsze ppi o 100, Compact ma 340 a zwykła Z 440. Różnica jakaś jest?

@Edit

czy Z1 Compact ma wsparcie systemowe ( fajnie jakby było do android 5, coś słyszałem jakimś statusie, że wszystkie modele Z mają mieć takie wsparcie) ? Ma najnowsze Androida czy niestety zostanie przy 4.3?

Jakaś tam różnica jest, ale ciężko to dostrzec, a po za tym z1c ma lepsze podzespoły. [...] Tak, wszystkie Xperie Z dostaną Androida 5.0 :)

Opublikowano

Nie ma porównania pomiędzy Z1C a Nexusem.. Nexus jest telefonem genialnym, czystym i doskonałym zresztą wystarczy to, że google go nie usunął ze sklepu mimo Nexusa 6, jak to ktoś napisał.. 

"nexus 5 jest tak dobrym telefonem że google pozwoliło sobie na wypuszczenie phabletu, bo nexus jako smartfon jeszcze trochę pokróluje" 

Pamiętaj że Nexus ma zawsze większe wsparcie, a to raczej ostatnia aktualizacja dla tych pierwszych zetek. 

lownfast

Opublikowano

A co do tej Z1 Compact co z tym wyświetlaczem raz rozdzielczością czemu jest zastosowany tylko HD nie FHD ? Wcześniejszą wersja ma FHD wiec trochę to dziwne

f1a327ea2f.png

Opublikowano

A co do tej Z1 Compact co z tym wyświetlaczem raz rozdzielczością czemu jest zastosowany tylko HD nie FHD ? Wcześniejszą wersja ma FHD wiec trochę to dziwne

Ekran HD został zastosowany w celach lepszej wydajności sprzętu.

0LsM05U.png

Opublikowano

bump

Mogę wziąć na raty do ceny 1200zł osobiste propozycja:

- Xperia Z1C ( słaby wyświetlacz? )
- LG G2 ( 5,2" moim zdaniem dla mnie to za dużo reszta chyba ok )
- SGS 4
- Nexus 5 ( słaba bateria, nie jestem przekonany )

f1a327ea2f.png

Opublikowano

hah po co jakieś słabe fony powiem może jakie w tej cenie dostaniesz i co o nich wiem bo miałam :\

Z1 compact = mały , poręczny tak samo wydajny jak z1c/z ultra te same podzespoły , idealny za 900zł już można dostać 

Z1 to samo co wyżej tylko troszkę więszky

Z ultra 1 tyś za nową te same parametry co z1c tylko 6.5 cala ma 

Nokia lumia 920 , wydajna do gier , dobre zdjęcia i video 700zł

reszta fonów to xiaomi mi3 wydajnejszy od wszystkich co podałam za jedyne 1200zł

di-6I2CV711.jpg
Opublikowano

@Morness Nexus 5, lub LG G2, który według cb odpada, bo ma za duży ekran. Do nexus'a wystarczy dokupić powerbank i nie ma się czego obawiać, że padnie ci bateria np. w pracy.

Opublikowano

hah po co jakieś słabe fony powiem może jakie w tej cenie dostaniesz i co o nich wiem bo miałam :\

Z1 compact = mały , poręczny tak samo wydajny jak z1c/z ultra te same podzespoły , idealny za 900zł już można dostać 

Z1 to samo co wyżej tylko troszkę więszky

Z ultra 1 tyś za nową te same parametry co z1c tylko 6.5 cala ma 

Nokia lumia 920 , wydajna do gier , dobre zdjęcia i video 700zł

reszta fonów to xiaomi mi3 wydajnejszy od wszystkich co podałam za jedyne 1200zł

Wyjdź proszę.

Ja bym osobiście kupił nexusa 5.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Z tych telefonów bierz Nexusa 5. Nie zawiedziesz się.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

bump

Mogę wziąć na raty do ceny 1200zł osobiste propozycja:

- Xperia Z1C ( słaby wyświetlacz? )

- LG G2 ( 5,2" moim zdaniem dla mnie to za dużo reszta chyba ok )

- SGS 4

- Nexus 5 ( słaba bateria, nie jestem przekonany )

Miałem kilka miesięcy nexusa - bateria jest ok, jeden dzień bez problemu Ci wytrzyma. Aparat jest dobry, wydajnościowo wyśmienity.

Jedyne subiektywne wady jakie miał to dość przeciętny głośnik i niefortunnie ulokowany.

To są szczegóły. Jeszcze bardzo długo nie znajdziesz lepszego telefonu niż nexus w  takich pieniądzach.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Wygrałem ostatecznie LG G2, później może napiszę jak się telefon sprawuje ( bateria etc. ). Porównywałem sobie telefony Motorola Moto G 4,5" vs LG G2 5,2". LG jest zaledwie większy o jeden centymetr, więc aż taki duży nie będzie jak mi się wydawało na 5.2".

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...