Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w kupnie komputera

sGePrint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, możecie pomóc? Ojciec mi kompa obiecał, a nie chce kupywać gotowca, tylko gdzieś go złożyć. Doradzicie w złożeniu, podeślicie jakieś linki?? Budżet ok 3500 zł ;)

Opublikowano

Wszystkie części kompatybilne? Na ile lat by mi wystarczył??

tak jedynie nwm jak z chlodzeniem cpu ale sadze ze powinno sie zmiescic, jezeli by jednak wadzilo o radiatory to wystarczy je tylko odpiac i bedzie git

na ile lat tego nikt nie wie ale zestaw jest bardzo dobry jedynie co to bym poczekal na ceny radkow bo za granica juz byly jakis czas temu i w tej cenie bys mial 290x

@sGePrint dodaj usluge montazu do koszyka a nastepnie wpisz ten kod O44Y129AC8 a koszta zlozenia zmienia sie na 1zl oraz wysylka bedzie darmowa

Opublikowano

za 3500 to juz zestaw z gtx'em 970 a nie marnym r9 280X

zaraz dam swoj zestaw w edicie

w 3,5k gtx 970 wlacznie z oc? czekam

@sxa moze przeczytaj temat dokladnie?

nie rozumiem co trudnego jest w oc? pozmieniac kilka wartosci? nie badz smieszny, zreszta biosy sa teraz tak zrobione ze dziecko by potrafilo zrobic oc

dyskutowalbym ramy ktore czasem wchodza na 3k a czasem nawet na 3,2k spokojnie to juz jakies 20-25% przewagi nad 1600 ktore ty dasz, procek po oc tez daje ok 15-20%, karte tez mozna lekko podkrecic wiec?

poza tym lepiej i latwiej zawsze wymienic gpu niz cpu mobo i jeszcze ramy bo dla mnie zestaw z oc i ramami 1600 sie mija z celem

autor na pytanie czy krecimy odpowiedzial ze tak, problem z oczami?

moze uzasadnij czemu "nie wykorzysta potencjalu tego zestawu pod oc"?

Uczeń
Opublikowano

w 3,5k gtx 970 wlacznie z oc? czekam

po co sie bawic w oc?

nie rozumiem 

zreszta autor z tego co widze zbyt duzego pojecia o komputerach nie ma skoro nie umie nawet sam zlozyc

moze twoj zestaw jest pod oc, ale moj bedzie w grach o wiele wydajniejszy, a z karta graficzna spokoj bedzie na wiele lat.

@upupup

Cytuje:

Siema, możecie pomóc? Ojciec mi kompa obiecał, a nie chce kupywać gotowca, tylko gdzieś go złożyć. Doradzicie w złożeniu, podeślicie jakieś linki?? Budżet ok 3500 zł  ;)

Gdzie tu cos pisze o OC?

to ty mu zaproponowales oc i sie zgodzil, co nie oznacza ze bedzie to najlepsze wyjscie. jesus

ja uznaje temat za skonczony. wedlug mnie autor nie wykorzysta potencjalu tego zestawu pod oc wiec bralbym na jego miejscu gtx 970.

ale nie ja kupuje więc to nie moj problem.

uzasadniam to tym, iż dalej nie wiemy do czego ten komputer ma być?

do gier?

do renderingu?

do nagrywania?

do streamów?

nie wiemy, w niektórych przypadkach OC będzie lepszy a w niektórych lepsza karta graficzna. dlatego nie ma sie co klocic obydwa zestawy są wporzadku a wybor zalezy od autora :)

Opublikowano

Zestaw jest do gier, a jeżeli chodzi o grafikę w grach przeżyje bez ultra mogą być wysokie oby w nowsych tytułach mieć co najmniej te 60-100 fps

@sxa może i wystarczy na ultra na dużo czasu, ale bardzo zależy mi na ilości fps, które zależą raczej od procka, który jest trochę słabszy w twoim zestawie.

@sxa i5 4590 Owszem wystarczy na najnowsze tytuły, ale co za 2-3 lata? Wole być ubezpieczony na parę lat z kompem a zestaw @Maczak  wydaje mi się, że wystarczy na trochę dłużej.

Uczeń
Opublikowano

Zestaw jest do gier, a jeżeli chodzi o grafikę w grach przeżyje bez ultra mogą być wysokie oby w nowsych tytułach mieć co najmniej te 60-100 fps

zatem moj zestaw wystarczy do ultra w fullhd na duzoooooooo czasu.

Opublikowano

zatem moj zestaw wystarczy do ultra w fullhd na duzoooooooo czasu.

Uważasz ze mój wystarczy na krócej? I ze będzie gorszy od twojego którego nie podałeś nawet?

Poza tym oc poprawia wydajność w grach również wiec?

Zobacz ile ci dadzą same ramy a potem komentuj ze najważniejsza

Uczeń
Opublikowano

jak to nie podalem ? Jakis problem z oczami ?

oc poprawia wydajnosc co nie zmienia faktu ze karta graficzna do gier jest najwazniejsza

i5 4590 spokojnie da sobie rade z najnowszymi grami

Opublikowano

zastanow sie czy chcesz to oc za wszelka cene czy wydajnosc

jesli pierwsze to zestaw od maczaka, jesli drugie to sxa

jesli bedziesz miec hajs niedlugo to kup zestaw maczaka i zbieraj na gtx 970 (chodz radeony ponoc maja staniec wiec ciekawe ile na tym stracisz)

­

Opublikowano

Uargumentujecie czemu wydajność będzie mniejsza? Skoro jak pan sx napisal gpu najważniejsza to czeku nie sklada się pentiuma z 980?

@down a ramy wdlg cb nic nie daja?

Opublikowano

Uargumentujecie czemu wydajność będzie mniejsza? Skoro jak pan sx napisal gpu najważniejsza to czeku nie sklada się pentiuma z 980?

wiadomo ze pentium ograniczy ta karte ;_;

no i tak wiekszosc dzisiejszych gier pojdzie bez problemu na 4460+970 w full hd na najwyzszych a 4590k+r9 280 nie do konca (a na pewno krocej posluzy niz pierwszy zestaw)

wybierz czy chcesz procesor z oc czy miec spokoj z gpu na kilka lat, twoj wybor

­

Opublikowano

Wiadomo, że łatwiej wymienić grafikę, a za pare latek jak przestanie wystarczać kupie taka za 500 zł, żeby mi posłużyla jeszcze dodatkowo rok lub dwa, a potem ( po 5-6 latach od kupienia tutaj tego zestawu) cały komp będzie do wymiany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...