Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się wyłącza.

Vestelin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam problem.

Otóż komputer się wyłącza przy samym odpalaniu go po np. 30 min. nieużytkowania.

Wyłącza się również podczas grania, przeglądania internetu itd. Czasem nawet na samym pulpicie, bez włączonych programów.

Wyłączyć się może w każdej chwili, np. podczas przeglądania tego tematu.

Gdy się wyłączy miga zielona dioda Power, trzeba wyłączyć zasilacz poczekać 10-15 sekund i można włączyć, ale znów się wyłącza.

Specyfikacja:

Zasilacz 450W

Karta Graficzna Geforce 210

Procesor Amd Athlon x2 dual core 4400+ 2.29 ghz

Ram 2gb

Windows 7 64 bit

Z góry dzięki.

1399648286-U815990.png

Opublikowano

Podaj dokładny model i markę zasilacza + temperatury pod obciążeniem.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Temperatura dochodzi do 60-64 stopni.

A zasilacz Modecom ATX 12V 2.2 Compatybile.

Daj screena z HWMonitor najlepiej, bo nawet nie raczyłeś podać czego to temperatura. Zasilacz do wymiany bo to szrot, może powodować takie sytuacje.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Procek dość gorący, przy maksymalnym obciążeniu nie powinno być więcej niż 60 stopni na nim. Wyczyść chłodzenie, zmień pastę - powinno pomóc.

KLIK!

Opublikowano

Czyli pastę zmienić i zasilacz nowy?

Pasta na 100% do zmiany bo procek gorący, na Twoim miejscu zasilacz też bym zmienił, jeśli nie masz zbyt dużo na to pieniędzy, to lepszy będzie nawet taki chieftec: http://www.morele.net/zasilacz-chieftec-gpa-400s8-80-400w-bulk-gpa-400s8-397276/

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...